Κοζάνη: Σε σύσκεψη για την οργάνωση της πάλης μπροστά και στο συλλαλητήριο της ΔΕΘ καλούν τα σωματεία Ιδιωτικών Υποαλλήλων, οικοδόμων και ΣΕΕΕΝ Δυτικής Μακεδονίας τη Δευτέρα 6 Σεπτέμβρη στο θεατράκι του Αγίου Δημητρίου στις 7:00μμ

4 Σεπτεμβρίου 2021
13:29

 

Η κυβέρνηση της ΝΔ παίρνοντας τη σκυτάλη από αυτή του ΣΥΡΙΖΑ και των προηγούμενων κυβερνήσεων συνεχίζει για λογαριασμό των συμφερόντων των επιχειρηματικών ομίλων να ξηλώνει ότι έχει απομείνει όρθιο από τα εργασιακά  δικαιώματα, να συνεχίζει ακόμα πιο έντονα την  επίθεση απέναντι μας. Ήδη έχει εκδώσει δύο εφαρμοστικές εγκυκλίους για το νόμο έκτρωμα που ψήφισε τον Μάϊο που στόχο έχει από 1 Γενάρη του 2022 οι εργαζόμενοι και οι αγώνες του λαού να μπουν στο γύψο και οι εργαζόμενοι, αγρότες και επαγγελματίες να μη τολμούν να βγάλουν άχνα και να αποδεχτούν τη κόλαση που έχει μετατραπεί η ζωή και η καθημερινότητα του.

Τη ίδια στιγμή για άλλο ένα καλοκαίρι για λογαριασμό των κερδών των μεγαλοξενοδόχων , αεροπορικών εταιρειών, εφοπλιστών βλέπουμε τα πρωτόκολλα υγείας απέναντι στην πανδημία να γίνονται καπνός, τα κενά στα νοσοκομεία να συνεχίζουν και να μεγαλώνουν, να υπάρχουν σχέδια για συγχωνεύσεις νοσοκομείων που σε συνδυασμό με την πορεία του εμβολιασμού που με ευθύνη της κυβέρνησης έχει πάει πίσω γιατί έχει γίνει ατομική υπόθεση όπως και η αντιμετώπιση της πανδημίας έχει εκτοξεύσει τα κρούσματα.

Ταυτόχρονα στη περιοχή έχουμε την εξέλιξη του σχεδίου της απολιγνιτοποίησης που έχει συνέπεια χιλιάδες χαμένες θέσεις εργασίας και όσες δημιουργούνται είναι με ξεχειλωμένα ωράρια και μισθούς ψίχουλα συνολικά συνθήκες σκλαβιάς για τους εργαζόμενους από τη κατασκευή των έργων που προβλέπονται μέχρι τη λειτουργία τους.

Αυτά πάνε πακέτο με αυξήσεις 50% του ρεύματος που ανακοίνωσε ο υπουργός ενέργειας σε συνδυασμό με τις εξελίξεις στη τηλεθέρμανση θα κάνει τη ζωή του λαού της περιοχής κόλαση καθώς με τα σχέδια που υπάρχουν για χρήση φυσικού αερίου για τη λειτουργία της θα έχουμε 250% αύξηση στη τιμή της.

Στην περιοχή η προστασία του περιβάλλοντος που ευαγγελίζονται όλοι όσοι προωθούν την απολιγνιτοποίηση πάει περίπατο. Τα σχέδια με τη διαχείριση απορριμμάτων που περιλαμβάνουν τη δημιουργία πάρκου κυκλικής οικονομίας, τη διαχείριση επικίνδυνων αποβλήτων, τη δημιουργίας ΧΥΤΑ αμιάντου, συνδυάζονται τη δημιουργία δεκάδων φωτοβολταϊκών πάρκων , αιολικών κα. Αυτά έχουν ως συνέπεια να οδηγούνται στη φτώχεια και την εξαθλίωση εκατοντάδες αγρότες, κτηνοτρόφοι ψαράδες και γενικά ο λαός των χωριών που το τελευταίο διάστημα έχουν ορθώσει το ανάστημα τους και έχουν ξεσηκωθεί .

Με αφορμή όλα αυτά που κάνουν τη ζωή των εργαζομένων, των μικρών επαγγελματιών και όλου του λαού κόλαση, και μπροστά στο συλλαλητήριο της ΔΕΘ που θα γίνει στις 11 Σεπτέμβρη, το Σωματείο Ιδιωτικών υπαλλήλων Ν. Κοζάνης, το Συνδικάτο Οικοδόμων και το ΣΕΕΕΝ Δυτικής Μακεδονίας παίρνουν την πρωτοβουλία να οργανώνουν σύσκεψη σωματείων και φορέων τη Δευτέρα 6 Σεπτέμβρη στο θεατράκι του Αγίου Δημητρίου στις 7:00μμ.

ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ! ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!

ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ ΜΕ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

2 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.