kozan.gr: Προκηρύχθηκε, για τη Δευτέρα 20/9, από το Δήμο Βελβεντού, ο διαγωνισμός, του έργου «Δημιουργία αίθουσας προβολής της βιοποικιλότητας της Λίμνης Πολυφύτου»

7 Σεπτεμβρίου 2021
16:53

Σύμφωνα με πληροφορίες του kozan.gr, που παρουσιάζει το θέμα, προκηρύχθηκε  για τη Δευτέρα 20/9, από το Δήμο Βελβεντού, ο διαγωνισμός, του έργου «Δημιουργία αίθουσας προβολής της βιοποικιλότητας της Λίμνης Πολυφύτου».

Το αντικείμενο του έργου αφορά τη δημιουργία διαδραστικής αίθουσας προβολής της βιοποικιλότητας της Λίμνης Πολυφύτου μέσα στο χρόνο (από το ποτάμι, την κατασκευή του φράγματος και την παρούσα κατάσταση) σε χώρο του Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) του Δήμου Βελβεντού. Η επιλογή της αίθουσας έγινε από ομάδα αρμοδίων, λαμβάνοντας υπόψη τη γενικότερη λειτουργία του κέντρου, την σκοπιμότητα της πρότασης και την καταλληλότητα της αίθουσας ως προς τα χαρακτηριστικά της.  Οι διαδραστικές λύσεις διδασκαλίας προσφέρουν απόλυτη ελευθερία δημιουργίας ψηφιακών εμπειριών εκμάθησης εκπαιδευτικών και εκπαιδευόμενων, με στόχο την προαγωγή της συμμετοχής και της αποτελεσματικής εκμάθησης. Με τις σύγχρονες μεθόδους (διαδραστικά λογισμικά και συστήματα προβολής) η παρουσίαση γίνεται συναρπαστική και αξέχαστη διότι δεν στερείται την «αλληλεπίδραση» , το κοινό συμμετέχει πραγματικά. Επιπλέον επιτυγχάνονται οφέλη οικονομίας κλίμακας όπως εύκολος εμπλουτισμός θεματολογίας και υλικού, συνεχής βελτιώσεις, αποφυγή μακετών, χαρτιού κ.α., με πολλαπλασιαστικά οφέλη διότι θα μπορεί να έχει και χρήση π.χ. σεμιναρίων για τους αλιείς και τα προϊόντα της λίμνης Πολυφύτου. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 70.680 ευρώ.

3 σχόλια

  • Μπράβο στον Δήμαρχο Βελβεντού
    Ας το βλέπουν οι Νεραϊδιώτες, είχε προταθεί να γίνει στο Δημοτικό Σχολείο της Νεράιδας και μάλιστα για το σκοπό αυτό, δόθηκε έγκριση για παραχώρηση του σχολείου στην Κοινωφελή, η οποία στην συνέχεια θα υπέβαλε πρόταση στο Leader.
    Δυστυχώς όπως και άλλες προτάσεις, μπήκε και αυτή στο συρτάρι.

    • Αν θυμάμαι καλά κύριε Ξενοφών, η πρόταση αυτή μαζί και διάφορες άλλες υποβλήθηκαν από τον Δήμο Σερβίων στο Leader III, αλλά δεν εγκρίθηκαν λόγω ελλείψεων στην τεκμηρίωση των προτάσεων. Και στην παράταση που είχε δοθεί τότε από το πρόγραμμα, δεν υπήρξε κάποια τροποποίηση των μη εγκεκριμένων προτάσεων, πράγμα που σημαίνει είτε την μη παρακολούθηση του προγράμματος, είτε έλλειψη ενδιαφέροντος εκ μέρους του Δήμου!

  • κ. Λάζαρε αναφέρεστε σε άλλη πρόταση, η οποία τελικά κατατέθηκε για το Leader, αλλά δεν ήταν ξεκάθαρο το ιδιοκτησιακό καθεστώς για στα σημεία θέασης Αγιος Χριστόφορος και Κρανίδια με αποτέλεσμα να απορριφθεί από την επιτροπή αξιολόγησης.
    Η πρόταση αφορούσε δημιουργία θέσεων θέασης με εγκατάσταση τηλεσκοπίου στις τοποθεσίες πάρκο Νεράιδας, Αγιος Χριστόφορος και Κρανίδια.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.