Καλλιόπη Βέττα: Να αποκατασταθεί άμεσα η αδικία που υφίσταται η Α.Ε.Π. Κοζάνης – Κατάθεση κοινοβουλευτικής ερώτησης

10 Σεπτεμβρίου 2021
13:12

 

«»

Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Π.Ε. Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα κατέθεσε κοινοβουλευτική ερώτηση προς τον Υφυπουργό Αθλητισμό για την αδικία που υφίσταται η Α.Ε. Ποντίων Κοζάνης από τα αρμόδια όργανα του ποδοσφαίρου.

Η ερώτηση βασίζεται σε επιστολή της Α.Ε.Π. Κοζάνης στην οποία καταγράφεται το χρονικό με την έλλειψη πρόσκλησης συμμετοχής στην ποδοσφαιρική ομάδα για την Superleague 2.

Παρά το γεγονός ότι δημόσια και θεσμικά, ο αρμόδιος Υφυπουργός -στην διάρκεια της προπαρασκευής για τη δημιουργία της Superleague 2- είχε δεσμευτεί ότι οι ομάδες που πληρούν τα κριτήρια συμμετοχής θα καλύψουν τις κενές θέσεις που προκύπτουν στη νέα κατηγορία, κάτι τέτοιο δεν συνέβη.

Πρόκειται για μια άδικη εξαίρεση της Α.Ε.Π. Κοζάνης, καθώς είναι η μοναδική περίπτωση ομάδας σε όλη την Ελλάδα για την οποία γίνεται μια στρεψόδικη ερμηνεία των κανονισμών, με αποτέλεσμα να της στερείται η συμμετοχή στην δεύτερη επαγγελματική κατηγορία.

Η κ. Βέττα δήλωσε: «Είναι ευθύνη του αρμόδιου Υφυπουργού Αθλητισμού να επιβλέπει την εφαρμογή των κανονισμών, με δίκαιο και αμερόληπτο τρόπο.

Στην περίπτωση της Α.Ε.Π. Κοζάνης κάτι τέτοιο δεν ισχύει, καθώς, οι διφορούμενες και ανυπόστατες ερμηνείες των κανονισμών από τα αρμόδια όργανα, της στερούν το δικαίωμα συμμετοχής στην Superleague 2.

Καλούμε τον Υφυπουργό, ως υπερκείμενη αρχή, να ελέγξει τις αποφάσεις των οργάνων του ποδοσφαίρου και να αποκαταστήσει την αδικία που υφίσταται η Α.Ε.Π. Κοζάνης. Είναι καθήκον του, ιδιαίτερα όταν έχει δεσμευτεί δημόσια ότι οι ομάδες που πληρούν τα κριτήρια συμμετοχής θα καλύψουν τις κενές θέσεις.

Είναι η ώρα να τηρήσει τον λόγο του.

Η κοινωνία της Π.Ε. Κοζάνης δεν μπορεί, για μία ακόμη φορά, έπειτα από την βίαιη απολιγνιτοποίηση, την έλλειψη υποδομών, την απαξίωση του Πανεπιστημίου και μια σειρά άλλων πράξεων και παραλείψεων, να υφίσταται την αδικία, την ανισότητα και την αδιαφορία της κυβέρνησης.»

6 σχόλια

  • Το μπαχαλο και όχι μονο στο Ελληνικό ποδόσφαιρο είναι δεδομένο και καλά κρατεί,θεραπεία και γιατρειά δεν εχει
    Δίκαια και καλά κάνει και διαμαρτύρεται η ΑΕΠ,για να προστατεύσει τα δικά της συμφέροντα.Αυτο που δεν γίνεται αντιληπτο είναι γιατί κάνει ερώτηση η βουλευτής χωρίς στοιχεία γιατί οι διφορούμενες και ανυπόστατες ερμηνείες δεν εινα γεγονός που σημαίνει ότι η ερώτηση γίνεται για να γινεται και ότι αυτή έδειξε ενδιαφέρον

  • Το μπαχαλο και όχι μονο στο Ελληνικό ποδόσφαιρο είναι δεδομένο και καλά κρατεί,θεραπεία και γιατρειά δεν εχει
    Δίκαια και καλά κάνει και διαμαρτύρεται η ΑΕΠ,για να προστατεύσει τα δικά της συμφέροντα.Αυτο που δεν γίνεται αντιληπτο είναι γιατί κάνει ερώτηση η βουλευτής χωρίς στοιχεία γιατί οι διφορούμενες και ανυπόστατες ερμηνείες δεν ειναι γεγονός που σημαίνει ότι η ερώτηση γίνεται για να γινεται και ότι αυτή έδειξε ενδιαφέρον

  • αφου το λεει η κυρία βεττα σιγουρα η διεκδικηση δεν εχει βάση ..ασε που εγραψε τοσες λέξεις και δεν καταλαβα τιποτα για το τι συναίβει… Αν έβαζα επικεφαλιδα θα ηταν … εγω η καλλιόπη συμφωνώ με ολες τις διεκδικήσεις διάφορων ..μηπως και παρω κανενα ψηφαλάκι…

    • Για ψηφαλακια αυτοπροβολες και αλλες δισιδαιμονιες ψαξε καλυτερα στον μπλε καταστροφικο συρφετο του Σταθικα του Τζενγκα της Βικουλας του Μιχαλακη των διοδιων και του Γιωρικα του ανεμβολιαστου.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.