8η Μαΐου <<Παγκόσμια ημέρα του Ερυθρού Σταυρού>> – Η σημασία του στην ανθρώπινη κοινωνία (της Αναστασίας Καρανίκα)

8 Μαΐου 2017
07:07
Κανένα σχόλιο

Ο Ε.Σ με ιδρυτή τον Ερρίκο Ντυνάν, ξεκίνησε και αναπτύχθηκε ως θεσμός παγκόσμιας ακτινοβολίας από την τραγωδία της μάχης του Σολφερίνου , 8/8/1864. Σε επίσημη συνδιάσκεψη από αντιπροσώπους πολλών κρατών υπεγράφη στη Γενεύη η ομώνυμη σύμβαση από 12 κράτη, που αναγνώριζαν το απαραβίαστο των τραυματιών και του υγειονομικού προσωπικού.

Ένα έτος αργότερα, προσχώρησε στη σύμβαση και η Ελλάδα και μετά 12 χρόνια, τον Ιούνιο του 1877, ιδρύθηκε με πρωτοβουλία της βασίλισσας Όλγας, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός.

Ο Ε.Ε.Σ προσέφερε και προσφέρει ιατρική βοήθεια, φροντίδα και περίθαλψη σε χιλιάδες ασθενείς, ορφανούς και ηλικιωμένους, ίδρυσε και έθεσε σε λειτουργία νοσοκομεία, ασκληπιεία, ιατρεία, κέντρα αιμοδοσίας, σταθμούς Α΄ βοηθειών, σχολές νοσοκόμων, επισκεπτριών αδελφών. Διοργανώνει σεμινάρια και προγράμματα εκμάθησης Α΄ βοηθειών.

Αριθμεί σήμερα χιλιάδες μέλη που εργάζονται κυρίως εθελοντικά ,πρόθυμα, με ζήλο και αγάπη για την πραγμάτωση των σκοπών του Ε.Σ , προσφέρουν έτσι βοήθεια σ΄ αυτούς που έχουν ανάγκη συμβάλοντας στη βελτίωση της υγείας, στην ανάπτυξη φιλικών θεσμών με ανθρώπους άλλων χωρών, αλλά κυρίως αξίζουν συγχαρητήρια στα μέλη του Ε.Ε.Σ για το θεάρεστο φιλανθρωπικό και ψυχαγωγικό τους έργο.

Στο νομό μας (Κοζάνης), οφείλουμε θερμές ευχαριστίες στην εκπαιδεύτρια- νοσηλεύτρια του τοπικού τμήματος κ. Γκρατσια Αγνή , τους ιατρούς εθελοντές κ. Οικονομόπουλο Παν., Κεχράν Συρ., Σαρβάνη Ηλ. Και Σιδηρά Αναστ. Που με την αμέριστη προσφορά και συμβολή και το αξιοθαύμαστο λειτούργημα τους, μας μεταλαμπαδεύουν γνώσεις, στάσεις και εμπειρίες ζωής.

Καρανίκα Αναστασία

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.