kozan.gr: Μητροπολίτης Σερβίων & Κοζάνης Παύλος στο σημερινό του κήρυγμα: “Εμάς δεν μας αγαπάει κάνεις. Πώς είναι δυνατόν να υπάρχουμε τόσους αιώνες, αφού δεν έχουμε κανέναν φίλο. Ούτε Ρώσους, ούτε Ευρωπαίους, ούτε Αμερικανούς. Όλοι για τα συμφέροντά τους! Συμφέροντα υπέγραφαν τότε με την Τουρκία οι πάντες. Και μην περιμένετε το “ξανθό” γένος των Ρώσων. Αυτοί είναι οι πιο χειρότεροι, μαζί με τους Γερμανούς, εναντίον μας. Η ιστορία τα λέει, δεν τα λέει ο δεσπότης σας – Nα επιστρέψουμε στις ρίζες μας και να γίνουμε Έλληνες κι όχι Εθνικιστές” – H αναφορά περί βάρβαρων κι ούνων, στην πλειοψηφία τους, για τους Γερμανούς (Βίντεο)

19 Σεπτεμβρίου 2021
10:45

 

Ο Μητροπολίτης Σερβίων & Κοζάνης Παύλος στο σημερινό (19/9) του κήρυγμα, στο Μητροπολιτικό ναό Αγ. Νικολάου Κοζάνης, με αφορμή και το μνημόσυνο που τελέστηκε για τη γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος, ανέφερε μεταξύ άλλων πως το φετινό ημερολόγιο που θα εκδόσει η Μητρόπολη θα είναι αφιερωμένο στα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή, ενώ στη συνέχεια, είπε: “Εμάς δεν μας αγαπάει κάνεις. Πώς είναι δυνατόν να υπάρχουμε τόσους αιώνες, αφού δεν έχουμε κανέναν φίλο. Ούτε Ρώσους, ούτε Ευρωπαίους, ούτε Αμερικανούς. Όλοι για τα συμφέροντά τους! Συμφέροντα υπέγραφαν τότε με την Τουρκία οι πάντες. Και μην περιμένετε το “ξανθό” γένος των Ρώσων. Αυτοί είναι οι πιο χειρότεροι, μαζί με τους Γερμανούς, εναντίον μας. Η ιστορία τα λέει, δεν τα λέει ο δεσπότης σας. Nα επιστρέψουμε στις ρίζες μας και να γίνουμε Έλληνες κι όχι Εθνικιστές. “.

kozan.gr

28 σχόλια

  • “Συμφέροντα υπέγραφε” και η εκκλησία με τους Τούρκους ή μας διαφεύγει αυτό;

    Επίσης συμφέροντα υπέγραφε και ο Καραβαγγέλης Καστοριάς με τους Τούρκους για να καταπνίξει την δίψα για ελευθερία των γηγενών χριστιανών.

    Είμαστε στο 2021, σταματήστε να παρουσιάζετε την Τουρκία ως τον απόλυτο μπαμπούλα γιατί δεν είναι. Δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε με τους απέναντι

    • Εσύ πήγες στο άλλο άκρο.
      Δεν βλέπεις τι γίνεται;
      Πώς δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα;
      Ζεις στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό;

      • Στην κοσμαρα του μάλλον. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τους Τούρκους, με τους Σκοπιανούς, με τους Αλβανούς…Η αδιαφορία κάποιων τους μετέτρεψε σε “πιο ανθελληνας πεθαίνεις”.

  • Επί Βυζαντίου ήταν με τον Αυτοκράτορα. Επί Οθωμανών ήταν με τον Σουλτάνο. Όταν επικράτησε η Επανάσταση, αποσχίστηκε ως Αυτοκέφαλη και πήγε με την Επανάσταση. Όταν επικράτησαν οι Αντιβενιζελικοί αναθεμάτισε τον Βενιζέλο. Επί Μεταξά πήγε με τον Μεταξά. Επί Χίτλερ πήγε με τον Χίτλερ. Στις Εαμοκρατούμενες περιοχές πήγε με το ΕΑΜ. Κατά την παλινόρθωση της Βασιλείας πήγε με τον Βασιλιά. Επί Συνταγματαρχών πήγε με τους Συνταγματάρχες. Όχι, μπράβο. Επιτέλους να της το αναγνωρίσουμε. Η Εκκλησία ποτέ δεν πρόδωσε την Εξουσία. Πάντα μαζί της.

  • ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΕΙ ΛΥΚΕΙΟ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ Ή ΚΟΙΜΟΤΑΝ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ
    ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΛΙΓΟ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΜΕΤΑΞΥ ΚΡΑΤΩΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΟΝΟ ΠΡΟΣΩΡΙΝΕΣ ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ
    ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΨΕΙ ΝΑ ΜΠΕΡΔΕΥΕΙ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΜΕ ΤΑ ΚΡΑΤΗ

    • Μια χαρά τα είπε (αν εξαιρέσεις για τους Ρώσους). Αν κάποιοι Κοζανίτες ήταν από παλιά Αγγλόφιλοι κλπ εναντίον των συμφερόντων της Ελλάδας παρακαλώ να μη θίγονται.

  • Το παλικάρι μήπως μπερδεύτηκε;
    Ενας δεν βρέθηκε να του πει ότι είναι ο επικεφαλής των ιερέων και όχι πολιτικός;;;;;
    Ένας;;;;

    • Εδώ γύρισε και είπε σε ολόκληρο ποίμνιο να κάνει το εμβολιο που δεν έπρεπε να πάρει θέση, (κι αν έπαιρνε να ‘ταν αρνητική), αυτό σε πείραξε;

  • Εμείς ποτέ στηρίξαμε την Ρωσία
    Μήπως το 1917
    Μήπως στον Ρωσοτουρκικό πόλεμο
    Μήπως στο ΝΑΤΟ
    Μήπως σήμερα με την Συμφωνία των Πρεσπών
    Μήπως στην εκκλησιαστική Ουκρανορωσική διένεξη
    Η Ρωσία Δέσποτα αφού γνωρίζεις την Ιστορία και την Πολιτική καλά στην Ναυμαχία του Ναυαρίνου ήταν παρούσα και παρασημοφόρησε τον Ναύαρχο της

  • Η ναυμαχια του Ναυαρινου τους εκοψε τα προνομια που πηραν απ τους τουρκους,καλοπερνουσαν με τους τουρκους!!
    Γιαυτο μισουν Αγγλους,Ρωσους και Γαλλους!!

  • Κατι υπνους που θαριχναν στην Ιστορια!!
    Ας ειναι καλα οι δεσποταδες τους που τους εδιναν χαρτι για να μπουν στις εκκλησιαστικες ακαδημιες!!
    Αλλιως δεν θα τους ηξεραν ουτε οι θυρωροι των Επισκοπείων τους!!

  • Καποια αξιολογηση δε θα πρεπε να γινεται και στους Αγιους πατερες;
    Η καποια αλλη αξιολογηση;
    Τετοιο κηρυγμα Αγαπης,χριστοκεντρικο,πατερικό,παρηγορητικο και θεολογικότατο,τετοια ομορφα λογια….
    Θεε μου,θεε μου ινα τι τους εγκατελειψες όλους;
    Κατι ξερει ο Κύριος!
    Ολοι τους ιδιοι ειναι με τον παραπανω μελιρρυτο ποταμο της αγαπης

    • Τον εχθρό τον πολεμάμε, δεν καθόμαστε να συζητήσουμε μαζί του.
      Όπως τα είπε ειναι.
      Αλλά γέμισαν φωστήρες τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ πανέτοιμους να σχολιάσουν.

  • οταν βιαζονται καποιοι να ντυθουν με τα τιμημενα και αγιασμενα ρασα,πριν ντυθουν την κοινη λογικη,τα συναισθηματα,την αγαπη,την καλη καρδια,την χαρα,την λυπη,τον ανθρωπινο πονο.. Θα ακουμε και χειροτερα!!
    Ατυχη κοινωνια γιατι να υποφερεις απο την παρουσια τους…..

  • Καλά,τι κηρύγματα αγάπης περιμένετε απ ανθρώπους που αφορίζουν ανθρώπους;
    Αφορισμός είναι η κατάρα που δίνουν στους ζωντανούς για να την έχουν αιώνια!!
    Δυο φορες απανθρωπισμός!
    Κατάρα στο ζωντανό για να βασανίζετε αιώνια….
    Μια γιαυτη τη ζωή και μια χορταστική για την άλλη!!
    Δεν πιστεύω να φοβάται κανείς σας τις ταινίες θρίλερ;
    Θα σας μαλώσω!!!
    Ουτε ο διάβολος καταριεται εναν ανθρωπο για να μη λιώσουν τα κοκαλα του!μπρρρρ!παω βόλτα!
    Ξεανατρίχιασα!!!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.