ΑΝΚΟ Δυτικής Μακεδονίας Α.Ε.   Α.Ο.Τ.Α.: Eνημερωτική εκδήλωση, στο Δημοτικό Σχολείο Κρανιδίων του Δήμου Σερβίων, την Τετάρτη 22/9

20 Σεπτεμβρίου 2021
13:01
Κανένα σχόλιο

Η ΑΝΚΟ Δυτικής Μακεδονίας Α.Ε.   Α.Ο.Τ.Α. προσκαλεί σε ενημερωτική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 22-9-2021 και ώρα 19:00 στο Δημοτικό Σχολείο Κρανιδίων του Δήμου Σερβίων,  τους ενδιαφερόμενους (υποψήφιους δικαιούχους) αλιείς και  μη αλιείς με σκοπό την ενημέρωσή τους για την υποβολή επενδυτικών προτάσεων στο πλαίσιο της Προτεραιότητας 4 «Αύξηση της απασχόλησης και εδαφικής Συνοχής» με τίτλο «Ιδιωτικές επενδύσεις για την αειφόρο ανάπτυξη των αλιευτικών περιοχών»

Στο πλαίσιο της παρούσας πρόσκλησης μπορούν να χρηματοδοτηθούν πράξεις ιδιωτικού χαρακτήρα που θα συμβάλουν στην αύξηση της τοπικής επιχειρηματικότητας, στην ανάδειξη της ταυτότητας των αλιευτικών προϊόντων και στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας.

Ειδικότερα, ενισχύεται η επαγγελματική αλιεία μέσω:

  • Επενδύσεων επί των σκαφών για την υγεία, την υγιεινή και την ασφάλεια των εργασιακών συνθηκών,
  • Αντικατάστασης κύριων ή βοηθητικών κινητήρων,
  • Επενδύσεων για την ανάπτυξη του αλιευτικού τουρισμού.

Συγχρηματοδοτούνται επίσης η ίδρυση, η επέκταση και ο εκσυγχρονισμός επιχειρήσεων στους ακόλουθους τομείς:

  • Επενδύσεις στην υδατοκαλλιέργεια,
  • Επενδύσεις για την εμπορία προϊόντων αλιείας και υδατοκαλλιέργειας,
  • Επενδύσεις μεταποίησης αλιευτικών και αγροτικών προϊόντων,
  • Ενίσχυση επιχειρήσεων στον τομέα του τουρισμού (καταλύματα, χώροι εστίασης και αναψυχής, εναλλακτικές μορφές τουρισμού κλπ.),
  • Επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών (τουριστικά γραφεία, καταστήματα εμπορίου κλπ.)
  • Λοιπές ιδιωτικές επενδύσεις σύμφωνα με τους επιλέξιμους ΚΑΔ της πρόσκλησης

Το ΕΠΑλΘ εφαρμόζεται στην Περιοχή Παρέμβασης του Τοπικού Προγράμματος Αλιείας & Θάλασσας το οποίο περιλαμβάνει παραλίμνιους οικισμούς των Δήμων Κοζάνης, Σερβίων, Βελβεντού, Γρεβενών και Δεσκάτης.

Η Δημόσια Δαπάνη της τρέχουσας Πρόσκλησης ανέρχεται στο ύψος των 647.882,00 €  (με δυνατότητα υπερδέσμευσης έως 120%) και το ποσοστό ενίσχυσης κυμαίνεται, ανάλογα με τη δράση και το καθεστώς ενίσχυσης, από 30% για την αντικατάσταση κινητήρων, 50% για την ίδρυση, επέκταση και τον εκσυγχρονισμό επιχειρήσεων, μέχρι και 70% για τον εκσυγχρονισμό των επαγγελματικών αλιευτικών σκαφών σχετικά με την υγεία, την υγιεινή και την ασφάλεια των εργασιακών συνθηκών.

Η ημερομηνία λήξης της ηλεκτρονικής υποβολής της αίτησης είναι η Τετάρτη, 10 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 15:00.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.