kozan.gr: Χύτρα ειδήσεων: Δήμος Εορδαίας: Ποιοι Αντιδήμαρχοι και Πρόεδροι Νομικών Προσώπων μένουν, ποιοι φεύγουν & ποιοι αναβαθμίζονται;

20 Σεπτεμβρίου 2021
22:10

 

Mπορεί η θητεία των εν ενεργεία Αντιδημάρχων του Δήμου Εορδαίας να παρατάθηκε έως και 6 Νοεμβρίου, ωστόσο η κουβέντα για το ποιοι θα παραμείνουν, ποιοι θα “φύγουν” και ποιοι θα αναβαθμιστούν, έχει ξεκινήσει εδώ και μέρες. Σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης, “αμετακίνητοι”, ως προς τα πόστα που υπηρετούν σήμερα, φέρονται οι Χρήστος Κεσκερίδης, Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας, Καθαριότητας & Πρασίνου & Νικόλαος Φουρκιώτης: Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Πολεοδομίας και Προγραμματισμού Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων. Παρελθόν από την άμισθη Αντιδημαρχία Συντονισμού Κοινοτήτων του Δήμου, Διαχείρισης Δημοτικού κυνοκομείου και Μέριμνας αδέσποτων ζώων, αναμένεται να αποτελέσει ο Αναστάσιος Λόφτσαλης, ο οποίος, όμως, όλα δείχνουν πως θα αναλάβει κάποια νέα Αντιδημαρχία ή Προεδρία Νομικού Προσώπου. “Αναβαθμισμένος”, πιθανότατα, θα προκύψει, ο Αντωνιάδης Κυριάκος, Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, ο οποίος κι αυτός διεκδικεί κάποια σημαντική Αντιδημαρχία. Στην ΔΕΤΗΠ “αμετακίνητος” δείχνει ο Δημήτρης Καρακασίδης, ενώ σε ό,τι αφορά την Αντιδήμαρχο Παιδείας, Εθελοντισμού και Κοινωνικής Μέριμνας, Ζαφειρούλα (Ρούλα) Σεβαστού, που προέρχεται από το συνεργαζόμενο συνδυασμό του Ιωάννη Καραβασίλη, όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά (δηλαδή, είτε να παραμείνει είτε να “φύγει”) καθώς κι ο Δημήτρης Σπόντης, που ανήκει στον ίδιο συνδυασμό, φέρεται ως ένα πρόσωπο που πιθανότατα ν’ αναλάβει κάποια νέα Αντιδημαρχία. Για τα υπόλοιπα πόστα υπάρχουν αρκετά σενάρια, χωρίς, βέβαια, αυτό, να σημαίνει, πως, σε όλα, θα έχουμε, οπωσδήποτε, αλλαγές. Ενδεχομένως, σε κάποιες Αντιδημαρχίες να υπάρξει ανακατανομή αρμοδιοτήτων.

Η Χύτρα

16 σχόλια

  • Μιλάμε για dream team έργο σχεδιασμός πράξεις μηδεν αρα μηδέν θέσεις εργασίας μεταλιγνιτική περίοδος και μια πρόταση μεταφρασμένη σε έργο τπτ. Αν δεν ήταν ο Πλακετας ως brand γνωστης σε εκλογες πουθενά οι υπολοιποι.

    • Παίζεις με αυτούς που έχεις.
      Δηλαδή τι θες;
      Να φέρει από αλλού;
      Και πολύ καλά τα πάει με ότι έχει και ότι μπορεί.
      Βάζω κάτω να συγκρίνω τα χρόνια που θυμάμαι λόγω ηλικίας, δηλαδή από 2005 έως σήμερα και καταλήγω πως τέτοιος δήμαρχος με τόσο ενδιαφέρον δεν έχει περάσει.
      Επίσης λες για μεταλιγνιτική εποχή. Από τον δήμο εξαρτώνται οι θέσεις εργασίες ή από την κυβέρνηση που έκλεισε τα εργοστάσια χωρίς σχέδιο;

      • Ελα πλακα μας κανεις τωρα!
        αλλαγη θελουν ολοι απο τον δημαρχο και κατω!
        πιστευω αν τον αφησουμε να ολοκληρωση την θητεια του μπορει να βγει επαξια χειροτερος δημαρχος απο τον προηγουμενο!

        • Θα σου πω εγώ τι βλέπω πραγματικά σαν απλός πολίτης.
          Πρώτη φορά βλέπω να καθαρίζονται πάρκα και δρόμοι σε συνεχή βάση και όχι μια στο τόσο.
          Πρώτη φορά βλέπω παγκάκια.
          Πρώτη φορά να καθαρίζονται δέντρα.
          Και γενικά είναι πολλά μικρά πράγματα τα οποία δεν γράφονται γιατί θα είναι κουραστικό.
          Είχαμε πρόβλημα με ένα οικόπεδο παρατημένο που ήταν τίγκα στα μπάζα και σαν ζούγκλα από τα δέντρα. Μέσα σε μία εβδομάδα που παραπονεθήκαμε ήρθαν, το καθάρισαν, το έστρωσαν και το περιφράξαν.
          Εγώ από τον δήμο ζητάω τα βασικά γιατί εκεί έχουμε φτάσει.
          Και αυτός σίγουρα στα βασικά με έχει καλύψει.
          Όταν αυτά τα βασικά γίνουν δεδομένα, προχωράμε στα επόμενα.

  • Δεν τον συμπαθω (πολτικά πάντα μιλάμε και όχι ως άνρθωπο), αλλά δυστυχώς οι Δήμαρχοι δεν έχουν τις εξουσίες που νομίζουμε οτι έχουν.

    Με το ισχύον πλαίσιο πέρι αυτοδιοίκησης, καλός Δήαμρχος θα πρέπει να θεωρείται κάποιος που καταφέρνει να έχει μία πόλη καθαρή και ανθρώπινη. Και σε αυτό το κομμάτι η αλήθεια είναι κάτι γίνεται.

    Θέσεις εργασίες, ανάπτυξη κτλ είναι θέματα κεντρικής διοίκησης και μόνο αν είναι διαπλεκόμενος ένας δήμαρχος μπορεί να επιρρεάζει τα συγκεκριμένα θέματα.

    • Μάλλον δεν γνωρίζεις σου αναφερθώ οτι μπορείς να δεις για θεσεις ορισμένου χρόνου σε ούλους τους δήμους της Ελλάδος εκτός από τον δικο μας.
      Ο δημος προτεινει και το υπουργειο εγκρινει!

      • Οχι οτι εχει σημασια, γιατι η κακη προαιρεση ειναι εμφανης, αλλα τον Μαρτιο που μας περασε προσεληφθησαν με 8μηνη συμβαση στο Δημο Εορδαιας 6 ατομα με 8μηνη συμβαση (Κτηνιατρος, Κοινωνικος Λειτουργος, Ηλρκτροτεχνιτης κ Εργατες). Επισης περυσι προσεληφθησαν μεσω της Κοινωφελους Εργασιας 120 ατομα περιπου, ενω κ φετος εγκριθηκαν περιπου 90 θεσεις μεσω του ιδιου προγραμματος.
        Τελος εχουν προσληφθει 6 ατομα για το προγραμμα εργασιας 55+ και αναμενεται εγκριση για 17 ακομα θεσεις.

        Αυτα γιατι εχει κ η ανακριβεια τα ορια της.

        • Δειξε μου λιγο την προκυρηψη του δήμου παρακαλώ !τα κοινωφελή βγήκαν απο τον ΟΑΕΔ. Ο ΔΗΜΟΣ ΡΩΤΑΩ ΤΙ ΕΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΠΡΟΚΥΡΗΞΕΙΣ. με 6 άτομα δουλειά δεν γίνεται. Η ανακρίβεια που λες σε σύγκρουση με την δικη σου ενημέρωση κατι μασ δειχνει

  • Ο Δήμος όταν στηρίζει την Κυβερνητική Πολιτική μετά αποποιήτε των ευθυνών του για τις επιλογές της Κυβέρνησης που καθορίζουν το μέλλον της περιοχής βλέπε ΔΕΗ ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟ στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης
    Αλωστε η κυβερνητική πλειοψηφεία εξέλεξε τον σημερινό Δήμαρχο σε θέσεις όπως ΔΙΑΔΥΜΑ
    Βλέπε αντιδημάρχους από ποιο χώρο προέρχονται και για ποιους βουλευτές κόπτονται
    Τι από όλα ισχύει τελικά

  • Γιατι μενουν “αμετακίνητοι”; Μήπως γιατι αν τους κοψει την αντιδημαρχία θα “ανεξαρτητοποιηθούν” και θα χασει την έτσι την πλειοψηφία;Γιατί απο έργο ούτε ταινία του Αγγελόπουλου τόση ακινησία..

  • Δημαρχε υπαρχει αντιδημαρχος για τα αδεσποτα;;;;; Δεν ξερω γι αυτο ρωταω. Προχθες στη νοσοκομειου θα με ετρωγαν και αναρωτηθηκα

  • Εαν υπαρχει ενας δημος σημερα σε ολοκληρη τη δυτικη μακεδονια που δουλευει σωστα (παρα τα οσα προβληματα εχει φερει η προωρη απολιγνητοποιηση μητσοτακη,τοπικων βουλευτων ΝΔ και κασαπιδη) αυτος ειναι ο δημος Εορδαιας. Οσοι ειστε αντικειμενικοι απο κομματικες ιδεοληψιες δειτε τι συμβαινει στο δημο κοζανης,σερβιων κτλ και θα καταλαβετε. Ο Πλακεντας το εχει πετυχει αυτο λογω της εμπειριας του εχοντας μαλιστα απεναντι του σε καθε επιπεδο τον χειροτερο περιφερειαεχη ολων των εποχων κ.Κασαπιδη. Ναι κυριοι, οι αληθειες πρεπει να λεγονται ειτε μας αρεσει ειτε οχι. Ολα αυτα εννοειτε με καθε σεβασμο σε καθε αλλο Δημο της ΠΕ ΚΟΖΑΝΗΣ. Παραθετω γεγονοτα και καταστασεις των Δημων και με διαφορα ο πιο ευρυθμος ειναι ο Δημος Εορδαιας. Μακαρι να ειχαμε και στην ΚΟΖΑΝΗ ΕΝΑ ΠΛΑΚΕΝΤΑ ΔΗΜΑΡΧΟ.

  • Εδώ που τα λέμε και η υπεύθυνη των παιδικών σταθμών,μουσείο, ωδείο κλπ μήπως να πάρει την έξοδο
    Απόλυτα τίποτα
    Όλα υπό εγκαταλείψη

  • Καλά μιλάμε για πολύ έργο της αντιδημάρχου Παιδείας της δομής του ΚΑΠΗ κλπ ξεσκιστηκαν .τα ΚΑΠΗ το μουσείο τα νηπιαγωγεία γελάμε όμως.Ευτυχως ο δήμαρχος υπάρχει και πρέπει να στείλει άτομα.

  • Δημήτρη επιτέλους πρέπει να πάρεις ρόλο και ο Καραβασιλης να σου ανοίξει τον δρόμο.
    Άλλωστε εσύ μπορείς να κάνεις κάτι σωστό φτάνει η απραξία από πλευράς σας.
    Ευχόμαστε να σε δούμε σε ρόλο γιατί σε ψήφισε ο κόσμος σου έδωσε δύναμη.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.