“ΠΩΛΗΤΗΡΙΟ” στην ΔΕΗ βάζει η Κυβέρνηση – Έκτακτη σύγκληση του Δ.Σ της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ

23 Σεπτεμβρίου 2021
22:09


Η αιφνιδιαστική απόφαση της Διοίκησης να “χαριστεί” η ΔΕΗ είναι μια ακόμα απόδειξη της αλήθειας που λέει ότι “ο κατηφορος δεν έχει τέλος”…


Δυστυχώς, για τη χώρα μας και το λαό της, η κυβέρνηση αποφάσισε να χαρίσει ένα από τα πιο “ακριβά ασημικά” της ..
Η αύξηση του Μετοχικου Κεφαλαίου της ΔΕΗ κατα 750 εκατ. ευρώ με τους όρους που γίνεται , δηλαδή χωρίς τη συμμετοχή του βασικού μετόχου, ισοδυναμεί με “παραίτησή” του και σηματοδοτεί το τέλος της μεγαλύτερης βιομηχανικής επιχείρησης της πατριδας μας.
Οι εργαζόμενοι στον Ομιλο ΔΕΗ περα απο το σοκ που ενιωσαν απο την είδηση για την “απώλεια” της Επιχειρησης που συνέβαλε καθοριστικά στην ανάπτυξη και την οικονομική ευημερία, αισθάνονται και προδομένοι : Οι υποσχέσεις του κ.Στάσση για “ανάπτυξη” και έναν “νέο κύκλο ανάπτυξης με υψηλή κερδοφορία” ηταν κενές περιεχομένου και ψευδεπίγραφες… Μια συρικνωμένη ΔΕΗ, ενα “κουφάρι” που θα άγεται και θα φέρεται απο την …ευρεία διασπορά ποσο αξιόπιστα μπορει να συμβάλει στα δημόσια έσοδα και γενικοτερα στο δημόσιο συμφέρον;
Η απόφαση της Διοίκησης γίνεται κατ΄εντολήν τη Κυβέρνησης η οποία και θα έχει πλέον την βαρυτατη ευθυνη για την απώλεια της ΔΕΗ, μιας εταιρίας στρατηγικού χαρακτήρα και μοχλού οικονομικής ανάπτυξης που καμιά χώρα δεν θα έπρεπε να εγκαταλείπει ως βορά στα τρωκτικά των αγορών και τους “τζάμπα μάγκες” που επενδύουν, με εγγυημένα έσοδα, σε επιχειρησεις μονοπωλιακού χαρακτήρα όπως  ο ΔΕΔΔΗΕ , προσφατα, και ο ΑΔΜΗΕ μερικά χρόνια πριν.. 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ

20 σχόλια

  • Ε βαβαια ξεβολευτε πολυ κοσμος!!!! Αλλος ενας λογος που θα ψηφισω πρωτη φορα μητσοτακη!!!

  • Kάποτε και οι ψηφοφόροι πρέπει να κάνουν την αυτοκριτική τους! Και δεν μιλάω για αυτούς που υπηρεσπίζονται τέτοιες αποφάσεις οι οποίοι είναι πολλοί και (ταίζονται) για να κατεθύνουν γνώμες…

  • Μετά την αεβαλ, θα θυμόμαστε και τη ΔΕΗ… Για το καλό της οικονομίας βεβαίως βεβαίως. Και τώρα πάμε να βάλουμε κηπάκο και δύο κοτούλες.

  • Να δει η κυβερνηση τσιρκο τι πωλητηριο θα της βάλουμε εμεις την ημερα της καλπης! Θα εχετε φετα προβλημα κλεφ

  • Γενικό ξεπούλημα. Τίποτα δεν έμεινε. Ξεπούλησαν την περιουσία, ξεπούλησαν την ιστορία μας,ξεπούλησαν το μέλλον των παιδιών μας, ξεπούλησαν κομμάτια της πατρίδας μας. Τιποτενιοι, πουλημένοι και αντιπρόσωποι ξένων όλοι τους.

    • Πολύ σωστά τα λέτε έχουν ξεπουλήσει τα πάντα,το μέλλον των παιδιών μας αβέβαιο πλέον κ αντί να κάνουμε κάτι σαν λαός απλά κοιτάμε ο ένας να βγάλει το μάτι του άλλου, χαιρόμαστε γιατί θα χάσουν την δουλειά τους άνθρωποι χαιρόμαστε γιατί δν θα δουλεύουν τα μαγαζιά γιατί κακά τα ψέματα από την ΔΕΗ τρώνε όλοι ψωμί μην τρελαθουμε απλά μας αρέσει η κακία μας αρέσει που τπτ δν έχει μείνει όρθιο, μετεγκατάστασης κάνουν σε χωριά κ τα βάζετε με τον κόσμο λες κ αυτοί έβαλαν τον μαχαίρι στον λαιμό της ΔΕΗ να τους απαλλοτρίωση έλεος φτάνει η κακία κ η μιζέρια φτάνει έλεος.

      • Εγώ δε χαιρομαι που χάνουν άνθρωποι τη δουλειά τους,ούτε έχω φάει ποτέ ψωμί από τη ΔΕΗ κυρία μου…Όπως και το 80% των κάτοικων της της Δυτικής Μακεδονιας.Λαθος κάνετε….Κούρασε η ιστορία ότι μας ταιζει όλους η ΔΕΗ

    • Το ίδιο έγινε και με την ολυμπιακή Αεροπορία την ξεπουλησανε στην Αξία που πήρε η Μηλαν τον κακά για 180 εκατομμύρια το 2009.φυσικα για να γίνει εθνικός Αερομεταφορέας η AGEAN που κατηγειλε την Ο.Α. για παράνομες κρατικές ενισχύσεις.ενω τώρα πήρε τα 120 εκατομμύρια τώρα είναι νόμιμα.

  • Γι’αυτό δίνει εθελούσια όπου χαίρετε και ο εκπρόσωπος των εργαζομένων!!κριμα!!!Έδωσε το τυρί τσίμπησαν οι ΔΕΗ….τζησες αλλά δεν είδαν την ΦΑΚΑ…..

  • ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Η ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΣΜΟΥ.ΑΓΓΡΑΜΜΑΤΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ,ΑΣΚΟΥΣΑΝ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ,ΣΕ ΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΤΟΝ ΕΙΚΟΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΑΙΩΝΑ.ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΟΠΩΛΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΟΣ?ΠΟΙΟΙ ΦΩΝΑΖΟΥΝ?ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ,ΣΥΡΙΖΑ,ΚΚΕ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΡΑΤΙΣΤΕΣ(ΑΡΚΕΤΟΙ ΔΕΞΙΟΙ,ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΩΟΙ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΙ).ΟΛΟΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΦΘΗΝΟΤΕΡΟ ΡΕΥΜΑ(ΘΥΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΟΤΕ?).

    • Κάτσε να δείς εσένα τι κουτάλα θα σου έρθει κατακέφαλα όταν δεις την αύξηση στην τιμή του ρεύματος……θα γελάσουν οι κουτάλες νοικοκυραίοι μου όταν θα δείτε τους λογαριασμούς.

  • Η ΓΕΝΟΠ να κοιτάξει να μην σκίσουν κανένα καλτσόν ο Προεδρος και ο Γραμματέας με τις αλαξοκωλιές τους για το ποιος θα πουλήσει πρώτος τη δεη… κρίμα στον κόσμο που ακόμα πηγαίνει σε συσκέψεις με αυτούς…. τους αρχιερείς του ξεπουλήματος της ΔΕΗ….. αν υπήρχε wikkileaks στη Χώρα θα γελάγαμε πολύ με τις υπόγειες συμφωνίες ….

  • Μιλαει η γενοπ ποια η γενοπ αν κοιταχτουνε λιγο στον καθρεφτη θα δουνε και την απαντηση για ολα οσα γινονται στην περιοχη μας οχι μονο στην δεη!!!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.