Παρέμβαση – επιστολή του Βουλευτή Π.Ε. Κοζάνης Στάθη Κωνσταντινίδη στον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Σκρέκα για την αλλαγή στη μετοχική σύνθεση της ΔΕΗ σε σχέση με τη Δίκαιη Μετάβαση των λιγνιτικών περιοχών

27 Σεπτεμβρίου 2021
15:04

 

 

Κοζάνη, 26.9.2021

 

Προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Σκρέκα

 

Θέµα: Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου ΔΕΗ και Δίκαιη Μετάβαση

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

       Μετά τη διοικητική και λειτουργική αναδιάρθρωση και τον παραγωγικό και αναπτυξιακό αναπροσανατολισμό της ΔΕΗ, διαφαίνεται και ο μετοχικός μετασχηματισμός της, με την απώλεια του πλειοψηφικού ποσοστού που κατέχει το Ελληνικό Δημόσιο, μέσω των εταιρειών αξιοποίησης της περιουσίας του.

       Το οικονομικό περιβάλλον φαίνεται να ευνοεί την απόφαση της επιχείρησης για την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου, η οποία προδιαγράφεται επιτυχημένη. Εξάλλου, η ανώνυμη και εισηγμένη εταιρεία, διέπεται από τους εταιρικούς κανόνες και διοικείται με επιχειρηματικά κριτήρια.

       Αναμφίβολα, όμως, η ΔΕΗ, με τη δεσπόζουσα θέση της στο ενεργειακό τοπίο της χώρας, είχε και εξακολουθεί να έχει καθοριστικό ρόλο στην αγορά ενέργειας, κατ΄ επέκταση, επίδραση στην οικονομία και στην κοινωνία, όπως αποδείχθηκε και από τις πρόσφατες εξελίξεις, ενώ αποτελεί και τον εγγυητή της ασφαλούς μετάβασης στην απελευθερωμένη αγορά ενέργειας.

       Είναι, όμως, η λειτουργία της απολύτως συνυφασμένη με το χτες, το σήμερα και το αύριο των λιγνιτικών περιοχών της χώρας, ιδίως της ΠΕ Κοζάνης.

       Για εμάς είναι απολύτως ξεκάθαρο, ότι θέλουμε μία ΔΕΗ ισχυρή, η οποία θα εξασφαλίζει στους πολίτες και στις επιχειρήσεις επάρκεια ρεύματος και ανταγωνιστικές τιμές. Μία ΔΕΗ σύγχρονη, η οποία θα ενσωματώνει στη λειτουργία της τις νέες τεχνολογίες, και πράσινη, που θα πρωτοπορεί στις εξελίξεις για μία ουδέτερη κλιματικά οικονομία. Μία ΔΕΗ, της οποίας η καρδιά θα συνεχίσει να χτυπάει στην ΠΕ Κοζάνης και με τις ενεργειακές αρτηρίες που ξεκινούν από εδώ θα συνεχίσει να μεταφέρει το αγαθό της ενέργειας σε όλη τη χώρα. Αλλά και μία ΔΕΗ, η οποία θα μείνει πιστή στις δεσμεύσεις και τις υποχρεώσεις της απέναντι στον τόπο μας και στους ανθρώπους του.

Έχω σημειώσει και άλλες φορές, ότι τα ευαίσθητα, λόγω της συγκυρίας, αισθητήρια των συντοπιτών μου, χρειάζονται έγκαιρη ενημέρωση από υπεύθυνα χείλη, για να μην παρασύρονται από ανακρίβειες, οι οποίες για άλλη μία φορά κυριαρχούν στη δημόσια συζήτηση.

Γι΄ αυτό, ενόψει των εξελίξεων στη μετοχική σύνθεση της ΔΕΗ, παρακαλώ να υπάρξουν άμεσες διαβεβαιώσεις, για την τήρηση συγκεκριμένων δεσμεύσεων της επιχείρησης, στο πλαίσιο της Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης, απέναντι στους εργαζόμενούς της, στους έμμεσα ή εργολαβικά απασχολούμενους σε δραστηριότητές της, στους εκπροσώπους της περιοχής, αλλά κυρίως στους πολίτες, οι οποίοι επενδύουν το απόθεμα της εμπιστοσύνης τους για το μέλλον του τόπου στην κυβέρνηση, παρά το γεγονός ότι, ενώ υφίστανται εδώ και καιρό τις πιεστικές επιπτώσεις της απολιγνιτοποίησης, δεν έχουν δει ακόμα τις ανάλογες αντισταθμιστικές παρεμβάσεις της Πολιτείας.

Με τιμή,

Ευστάθιος Κωνσταντινίδης

Βουλευτής Ν. Κοζάνης

 

39 σχόλια

  • Είναι σημαντική Κ υπεύθυνη η παρέμβαση σας κ Κωνσταντίνιδη ! Ναι στον εκσυγχρονισμό της ΔΕΗ αλλά χέρι χέρι με τους πολίτες τους εργαζόμενους της δυτικής Μακεδονίας !

  • Είπαν τόσα ψέματα που ντράπηκαν, τα ίδια τα ψέματα γιατί αυτοί που τα είπαν Δεν σταμάτησαν ακόμη.
    Σας ψήφισε ο κόσμος για να ξεπουλήσετε την δημόσια περιουσία ???

  • Σωστά περιμένουμε να δούμε το σχέδιο της κυβέρνησης και αυτές οι εξελίξεις προκαλούν μεγαλύτερη ανασφάλεια όταν δεν υπάρχουν συγκεκριμένες δεσμεύσεις

  • Πριν τις εκλογές είπατε κ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ και ‘σείς και ο ΚΟΥΛΗΣ όσα κάνετε για την ΔΕΗ ;
    Γιατί αν τα λέγατε μπορεί να σας ψήφιζα και ‘γώ που ψήφισα ΣΥΡΙΖΑ !!!!!!!!!!!!!!!!!!
    ΤΙ ΨΗΦΗΣΑΤΕ ΡΕ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Τώρα ησύχασα! Αφού ζήτησες διαβεβαιώσεις απ’ τον Σκρέκα μη το συζητάς, θα κοιμόμαστε ήσυχοι (όπως αποκοιμίζετε τον κόσμο). Ρε σα δε ντρέπεστε όλοι σας.

  • Αντε παλι αυτος τον χαβα του
    εστειλε μια επιστολη τον εκαναν παλι ηρωα τα τρολ του γραφειου
    φοβερη επεμβαση ναι τωρα το αφεντικο του στο Μαξιμου θα φοβηθει και δεν θα πουλησει την ΔΕΗ αντε καλα αχαχαχαχα!
    Ρε τι ψηφισατε ρε!!!

        • Νομίζω ότι μπερδεύεσαι . Οι γελοιογράφοι , σκιτσογράφοι ,κωμικοί κ.α έχουν πέσει σε κατάθλιψη εδώ και δυο χρόνια διότι δεν έχουν υλικό για να παράξουν έργο . Θυμάσαι τις στιγμές γέλιου που μας έχει χαρίσει ο Αλέξης και το παρεάκι του.

      • Ε καλά και τρολ απ το γραφειο του ανυπαρκτου να μην ειναι αυτο δεν αναιρει το γεγονος οτι ειναι ανυπαρκτος και ναρκισος ο Σταθικας σας
        οποτε το ιδιο μας κανει! Στον ιδιο παρανομαστη καταληγουμε! Φαε σανο και επικοινωνιακα τρυκ να χορτασεις τωρα!

  • Για τα μάτια και για τις εντυπώσεις πρώτος. Το ξέρει και ο ίδιος ότι δεν τον λογαριαζουν στην Αθήνα. Αλλιώς γιατί να πάρει υπουργική καρέκλα ο τρίτος και όχι αυτός που βγήκε πρώτος σε ψήφους;.

  • Στάθη είσαι ο μόνος που νοιάζεται πραγματικά για το νομό. Που είναι οι άλλοι βουλευτές; Γιατί εξαφανίστηκε και δεν πήραν θέση; Που είναι ο Υπουργός;

  • ΒΡΕ ΑΥΛΟΚΟΛΑΚΕΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΟΥ ΣΤΑΘΗ ΔΕΝ ΝΤΡΟΠΟΣΑΣΤΕ ΛΙΓΟ ? ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΝΑ ΤΟΝ ΕΠΕΝΕΙΤΕ ΝΟΜΙΖΟΝΤΑΣ ΠΩΣ ΘΑ ΚΕΔΙΣΕΤΕ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΟ/ ΤΟΤΕ ΜΑΣ ΠΕΡΝΑΤΕ ΓΙΑ ΑΦΕΛΕΙΣ! ΜΑΣ ΠΡΟΣΒΑΛΕΤΕ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΝΕΤΕ?

  • σταθικα απολαυσε το μεχρι τις εκλογες. οσο και να γραφει θετικα σχολια το γραφει σου δεν ξεγελας κανεναν πλεον. θα εξαφανειστειτε και οι τεσσερις οπως εγινε και με τους βουλευτες του ΣΥΡΙΖΑ. και αυτοι δεν το πιστευαν και τελειωσαν πολιτικα οπως θα τελειωσετε και εσεις! αυτο οφειλετε στο οτι κανεις σας δεν βαζει πλατη για τον τοπο μας που ερημωνει απο νεολαια και ανεργια! σταματηστε να γλυφετε το νεκροθαφτη της κοζανης μητσοτακη μονο και μονο για να ειστε βουλευτες! θα ειναι και για εσας εφημερο και για εμας θανασιμο! οχι αλλο καρβουνο σταθη με φωτογραφιες και δηθεν κινησεις και παρεμβασεις! τιποτα δεν κανεις ! πας να μας ριξεις σταχτη πολιτικα στα ματια, αλλα ουτε αυτο πλεον μετρα! μια φορα σας στηηριξαμε οπως και τους προυγουμενους, δοκιμαστηκατε και αποτυχατε παταγωδος!

    υσ ΣΤΑΜΑΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΤΟΣΕΣ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ. ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΕ ΒΓΑΛΑΜΕ ΟΧΙ ΦΩΤΟΜΟΝΤΕΛΟ, ΕΚΤΙΘΕΣΕ ΣΥΝΕΧΩΣ. ΦΙΛΙΚΑ

  • Πάντα πίστευα ότι είσαι δίκαιος κ αντικείμενικος κ νοιάζεσαι πάνω από όλα για τον νόμο μας ..έτσι ! Χρειάζονται κ οι παρεμβάσεις κ οι νουθεσίες !!

  • Μη Στάθη τα αίματα,τους έκανες την μούρη κρέας δεν θα κοιμηθούν το βράδυ και εσύ θα πάρεις τον μισθό σου στην καρέκλα

  • Κυριακάτικα, στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης, στην Παθολογική Κλινική, με περίπου 60 ασθενείς, οι μισοί με Covid-19, οι άλλοι της κοινής λεγόμενης νοσηρότητας. Πόσοι παθολόγοι γιατροί ήταν… έτοιμοι να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους; Ενας!

    Οπως και να το μετρήσει κανείς, χάνει τον νου του (πόσο μάλλον ο γιατρός). Α, παραλίγο να ξεχάσω, διότι, παρεμπιπτόντως, ο ίδιος αυτός γιατρός εξυπηρετούσε και τα ΤΕΠ!

    Πώς είπατε;

    Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα στα χρόνια του «Μωυσή» του Β΄;

    Μα, τι λέτε; Ισα ίσα!

    Να φανταστείτε ότι μέσα σε τούτη την απερίγραπτη συνθήκη, το Νοσοκομείο Κοζάνης εξακολουθεί να δέχεται ασθενείς από άλλους νομούς αλλά και να αναγγέλλονται Παιδιατρικά Κέντρα και άλλα θαυμαστά φαινόμενα στη μέση της ερήμου.

    Το εντυπωσιακό είναι ότι η κοινωνία της Κοζάνης αντιλαμβάνεται αυτά τα θαυμαστά ως απλή καθημερινότητα…

    ΛΥΚ

    Εφημερίδα των Συντακτών
    ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΑ κ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ

  • Όταν αντιμετωπίζουμε ένα εύλογο αίτημα του Βουλευτή με αυτόν τον τρόπο, μετά πως περιμένουμε να μας πάρουν στα σοβαρά εκεί κάτω;

  • Ξεχύθηκε το γραφείο του Στάθη να γράφει εγκώμια. Δεν τους ενδιαφέρει ότι η περιοχή βουλιάζει. Τους ενδιαφέρει να αμβλύνουν τις αρνητικές γνώμες για τον βουλευτή τους. Μισθοφόροι κοντυλοφοροι. Η ντροπή της περιοχής.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.