Καλλιόπη Βέττα: «Τα γυμναστήρια οδηγούνται σε αφανισμό, εξαιτίας της κυβερνητικής αδιαφορίας – Κατάθεση κοινοβουλευτικής ερώτησης»

28 Σεπτεμβρίου 2021
16:36

Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Π.Ε. Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα κατέθεσε κοινοβουλευτική ερώτηση προς τους Υπουργούς Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Οικονομικών και Υγείας με θέμα: «Διαμαρτυρία του Συλλόγου Ιδιοκτητών Γυμναστηρίων Δ. Μακεδονίας».

Η ερώτηση βασίζεται σε επιστολή του Συλλόγου Ιδιοκτητών Γυμναστηρίων Δυτικής Μακεδονίας, στην οποία καταγράφεται το πρόβλημα με τη λειτουργία των επιχειρήσεών τους, αναφορικά με την εφαρμογή του υγειονομικού πρωτοκόλλου.

Συγκεκριμένα, επισημαίνουν τα «δύο μέτρα και τα δύο σταθμά» καθώς όσες και όσοι θέλουν να εισέλθουν στα γυμναστήρια θα πρέπει να πραγματοποιούν 1 rapid test ανά 48 ώρες ενώ στις υπόλοιπες δραστηριότητες αρκούν είτε 2 self tests την εβδομάδα (μαθητές έως 18 ετών) είτε 1 rapid test την εβδομάδα (ενήλικες εργαζόμενοι).

Συνακόλουθα, το κόστος επίσκεψης στα γυμναστήρια εκτινάσσεται καθώς -πέραν της συνδρομής- προστίθεται ένα ποσό για τη διενέργεια των παραπάνω, αναγκαίων εξετάσεων.

Οι ιδιοκτήτες γυμναστηρίων, όπως έχουν τονίσει με κάθε τρόπο, είναι αναφανδόν υπέρ της τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων, κάτι που είναι ορθό και αναγκαίο για την προάσπιση της δημόσιας Υγείας, ωστόσο, επισημαίνουν ότι δεν πρέπει να λειτουργήσουν υπό ένα καθεστώς δρακόντειων μέτρων τα οποία καθιστούν αδύνατη την επιστροφή στην «κανονικότητα» μετά από 11 μήνες ολικού lock down.

Τέλος, ζητείται η επανεξέταση του συγκεκριμένου μέτρου, όπως και δράσεις για την ενίσχυση του κλάδου (επιδότηση ενοικίου έως 31/12/2021, επιδότηση κενών θέσεων κ.λπ.), προκειμένου να ανταπεξέλθουν στη μεγάλη απώλεια εσόδων που έχουν υποστεί από την πανδημία και την κυβερνητική αδιαφορία.

Επισυνάπτεται η ερώτηση (κλικ εδώ)

5 σχόλια

  • ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ Η ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΤΩΝ ΕΝΟΙΚΙΩΝ ΕΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ00000

  • Να κάνουν το εμβόλιο όσοι θέλουν να γυμναστούν για να μην πληρώνουν rapid test . Τα γυμναστήρια είναι χώροι όπου ο ιος μπορεί να μεταδοθεί σε ελάχιστο χρόνο. Κυρία Βέττα αντί να καλείτε την κυβέρνηση να μοιράσει πάλι λεφτά ,καλέστε τον κόσμο να εμβολιαστεί . Αυτή είναι η μόνη λύση .

    • Τραβα εσυ κανε και το 3ο για ερχεται και το 4ο φαε και λιγο σανο με γιαουρτακι γιατι ειναι βραδυ και ασε εμας τους ψεκασμενους στην ησυχια μας.

      • Δεν έχω κανένα πρόβλημα να μείνεις κλεισμένος στο σπίτι σου και στην ησυχια σου . Στα γυμναστήρια και καφέ δεν θέλω να κυκλοφορείς ανεμβολιαστος , γιατί υπάρχει ο κίνδυνος να με κολλήσεις ή να σε κολλήσω .

        • Τοτε κλεισου εσυ μεσα
          οποιος φοβαται πεφτει και κοιμαται που λεει και το ρητο
          αρκετη ζωη χασαμε με τα εξυπνα μετρα του ρανταπλαν της παρνηθας.
          ακους εκει…δεν θελω να κυκλοφορεις… χαχαχα καλο καλο γελασαμε παλι

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.