Αποτίμηση και ευχαριστίες για την Ημέρα Ορθογραφίας, από το Σύνδεσμο Φιλολόγων Κοζάνης

9 Μαΐου 2017
09:21
Κανένα σχόλιο

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η Ημέρα Ορθογραφίας για μαθητές Γ΄ Γυμνασίου, που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Κοζάνης σε συνεργασία με τους Συμβούλους Φιλολόγων Π.Ε. Κοζάνης. Η εκδήλωση διεξήχθη το Σάββατο 6 Μαΐου 2017 στην αίθουσα εκδηλώσεων του 8ου Γυμνασίου Κοζάνης με την παρουσία γονέων και καθηγητών, μέσα σ’ ένα ευχάριστο κλίμα ευγενούς άμιλλας.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ΄ τάξης των ημερήσιων Γυμνασίων της Π.Ε. Κοζάνης ασκήθηκαν γραπτά στην ορθογραφία και προφορικά στην ερμηνεία, την ετυμολογία και τον σχηματισμό πρότασης με λέξεις, τις οποίες επέλεξαν με κλήρωση από τράπεζα λέξεων. Οι συμμετέχοντες αξιολογήθηκαν από κριτική επιτροπή φιλολόγων, μελών του Συνδέσμου Φιλολόγων Κοζάνης.

Από τη βαθμολογία όλων των επιπέδων προέκυψαν οι τρεις παρακάτω βραβευθέντες μαθητές:

  1. Πλακόδενδρος Γεώργιος (8ο Γυμνάσιο Κοζάνης) – 1ο Βραβείο

  2. Κουτσιανόπουλος Ηλίας (Γυμνάσιο Σερβίων) – 2ο Βραβείο

  3. Μεταξάς Ιωάννης (5ο Γυμνάσιο Κοζάνης) – 3ο Βραβείο

Όλοι οι συμμετέχοντες είναι αξιέπαινοι για την προσπάθειά τους και για το υψηλό επίπεδο που προσέδωσαν στην εκδήλωση.

Ως Σύνδεσμος Φιλολόγων Κοζάνης ευχαριστούμε τη διευθύντρια του 8ου Γυμνασίου Κοζάνης, κ. Ελένη Γερούση και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 8ου Γυμνασίου Κοζάνης για την άριστη φιλοξενία τους. Επίσης, ευχαριστούμε τους φιλολόγους που συμμετείχαν στην Οργανωτική Επιτροπή: Ειρήνη Αλωπούδη, Ελένη Γερούση, Γιώργο Δελιόπουλο, Ελένη Καραγιαννίδου, Κυριακή Μαυροφυλλίδου, Μιχαήλ Παπά, Δέσποινα Παπαδοπούλου και Αγγελική Τσεπραηλίδου, καθώς και τον τεχνολόγο Βασίλειο Μπουντιούκο για την τεχνολογική υποστήριξη.

Ευχαριστούμε τους συμβούλους φιλολόγων Π.Ε. Κοζάνης: Βάνα Αγγέλη, Ιωάννη Γκανάκα και Παναγιώτη Καραμανώλη για τη στήριξή τους στο όλο εγχείρημα, καθώς και τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Καστοριάς για τη βοήθειά του με το υποστηρικτικό υλικό της εκδήλωσης.

Επιπλέον, ευχαριστούμε τα βιβλιοχαρτοπωλεία ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ, ΕΠΙ ΧΑΡΤΟΥ, ΠΑΠΑΣ, ΤΣΑΒΔΑΡΙΔΗΣ, το αρτοζαχαροπλαστείο ΠΟΥΛΙΑΝΑΣ, το κατάστημα PUBLIC και το περιοδικό Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ για την ευγενική τους υποστήριξη στην προσπάθειά μας.

Τέλος, ευχαριστούμε και συγχαίρουμε όλους τους συμμετέχοντες μαθητές αλλά και τους φιλολόγους των Γυμνασίων της Π.Ε. Κοζάνης, που παρακίνησαν τους μαθητές να συμμετέχουν στην εκδήλωση.

Η επιτυχία της Ημέρας Ορθογραφίας μας καθιστά αισιόδοξους ότι η συγκεκριμένη εκδήλωση θα έχει συνέχεια και την επόμενη χρονιά, με την πίστη ότι η συμμετοχή των μαθητών σε μια τέτοια προσπάθεια προάγει την ορθή καλλιέργεια της Νέας Ελληνικής Γλώσσας.

Για το ΔΣ

Η Πρόεδρος Ο Γραμματέας

Δρ Δέσποινα Παπαδοπούλου Γεώργιος Δελιόπουλος

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.