Επαναλειτουργία του Γραφείου Ψυχοκοινωνικής Στήριξης Δήμου Εορδαίας

9 Μαΐου 2017
09:23

Ενημερώνουμε ότι το Γραφείο Ψυχοκοινωνικής Στήριξης του Δήμου Εορδαίας επανασυστάθηκε και λειτουργεί στον χώρο του Δημαρχείου Πτολεμαΐδας, στο ισόγειο έναντι του Γραφείου Κοινωνικής Προστασίας. Το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι 2463350112. Το γραφείο είναι επανδρωμένο με τρεις Ψυχολόγους, μία Κοινωνική Λειτουργό κι έναν Κοινωνιολόγο και οι υπηρεσίες παρέχονται σε όλους τους δημότες δωρεάν.

Στόχος του Γραφείου Ψυχοκοινωνικής Στήριξης είναι ο εντοπισμός, η ανάδειξη και η κάλυψη αναγκών του διευρυμένου δήμου Εορδαίας. Η παρέμβαση αφορά θέματα κοινωνικοοικονομικά και ψυχικής υγείας. Επιπλέον στοχεύει στην ενημέρωση των δημοτών και στον σχεδιασμό προγραμμάτων πρόληψης.

Οι υπηρεσίες που παρέχονται πιο συγκεκριμένα:

Ενημέρωση, κινητοποίηση και παραπομπή σε αρμόδιες υπηρεσίες
Προγράμματα συμβουλευτικού χαρακτήρα (σε ατομικό ή ομαδικό επίπεδο)
Προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης
Ψυχοκοινωνική Υποστήριξη σε άτομα που χρήζουν βοηθείας
Συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα για θέματα παιδιών, γονέων και εκπαιδευτικών, εντός κι εκτός σχολικού πλαισίου

*Οι ατομικές συνεδρίες θα γίνονται κατόπιν ραντεβού στο τηλέφωνο επικοινωνίας του γραφείου

Ένα σχόλιο

  • Η (επανα)σύσταση του γραφείου αποτελεί ένα ευτυχές γεγονός! Το λυπηρό είναι πως οι συνάδελφοι θα κάνουν την δουλειά τους με τον χρονικό ορίζοντα της απόλυσης να είναι απελπιστικά κοντινός (8μήνες).

    Σε μια πόλη που μαστίζεται από την ανεργία, τη μαζική μετανάστευση των νέων, την φτωχοποίηση των κατοίκων κτλ το Γραφείο Ψυχοκοινωνικής στήριξης θα έπρεπε να στελεχώνεται από μόνιμο προσωπικό το οποίο θα λειτουργεί με χρονικό ορίζοντα τουλάχιστον πενταετίας και όχι από προγράμματα κοινωφελούς εργασίας ο χρόνος σύμβασης των οποίων καθορίζει και τον χρόνο ύπαρξης και λειτουργίας του Γραφείου.

    Τι θα απογίνουν οι εξυπηρετούμενοι, όταν λήξει η σύμβαση των ψυχολόγων; θα διακοπούν απότομα οι συνεδρίες και θα τους αφήσουμε και πάλι στη μοναξιά τους;

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.