Εορδαία: «Εξευτελιστική» η τιμή της πατάτας

7 Οκτωβρίου 2021
09:14
Κανένα σχόλιο

Δυσαρεστημένοι για μία ακόμη χρονιά οι πατατοπαραγωγοί του Φούφα από το προϊόν τους, που επηρεάστηκε από τον καύσωνα των καλοκαιρινών μηνών και την έλλειψη βροχών, με αποτέλεσμα η παραγωγή να είναι μειωμένη ενώ οι τιμές που δίνουν οι χονδρέμποροι είναι μόλις εικοσιπέντε λεπτά το κιλό και τις χαρακτηρίζουν «εξευτελιστικές». Την ίδια στιγμή τρέχουν οι υποχρεώσεις προς τρίτους, και οι αγορές εφοδίων με το κόστος, στο κύμα των ανατιμήσεων σε όλα τα πεδία της καθημερινότητας, να είναι αβάσταχτο, ενώ η τιμή στην διάθεση του προϊόντος παραμένει καθηλωμένη, και ενδεικτικά στη Λαϊκή Αγορά Πτολεμαΐδας το κιλό πωλείται μόλις πενήντα λεπτά.

Τονωτική ένεση για τους καλλιεργητές ήταν το ποσό της ενίσχυσης, μετά τις περυσινές ζημιές, όταν η σοδειά τους παρέμεινε στα πατατοχώραφα και σάπιζε εκεί -θέμα που πρόβαλε η ΕΡΤ- ευελπιστώντας ότι τα πράγματα στη συνέχεια θα βελτιωθούν.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗ

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.