Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών: Μήνυμα για τις αρχαιρεσίες, για αντιπροσώπους στο 18ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ

9 Μαΐου 2017
12:08
Κανένα σχόλιο

Συναδέλφισσα, συνάδελφε
Αυτές τις ημέρες πραγματοποιούνται αρχαιρεσίες, στις ΕΛΜΕ όλης της χώρας, για αντιπροσώπους στο 18ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ (1-4 Ιούλη 2017) όπου θα εκλεγεί το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας. . Η σημασία που έχουν οι εκλογές για την ανάδειξη της ηγεσίας μιας από τις μεγαλύτερες ομοσπονδίες του δημόσιου τομέα δεν μπορεί να υποτιμηθεί. Η εκπαίδευση έχει βρεθεί στο μάτι του κυκλώνα της μνημονιακής επέλασης των τελευταίων χρόνων. Από πού να ξεκινήσει κανείς! Από το «φαινόμενο» των μηδενικών μόνιμων διορισμών που συνεχίζεται και κανένας διορισμός δεν πρόκειται να γίνει μέχρι το 2019 τουλάχιστον; Ήδη η ηλικιακή απόσταση μαθητών-εκπαιδευτικών ξεπερνάει τα 40 χρόνια στην πλειοψηφία των περιπτώσεων. Οι ανάγκες και τα κενά συνεχίζουν να καλύπτονται από αναπληρωτές, των οποίων ο αριθμός κάθε χρόνο μειώνεται. Όλα τα νέα μέτρα που παίρνονται και ενισχύουν τα παλιά που διατηρούνται, ευνοούν την εξοικονόμηση και την ελαστικοποίηση του προσωπικού. Για παράδειγμα αυξήθηκε ο αριθμός των εκπαιδευτικών-λάστιχο σε τρία, τέσσερα ακόμη και πέντε σχολεία, για να καλύψουν το ωράριό τους.

Το δημόσιο σχολείο προσαρμόζεται διαρκώς στις επιταγές του ΟΟΣΑ και της Ε.Ε. Σε ό,τι αφορά τα ΕΠΑΛ, γίνεται προσπάθεια για να αντικατασταθεί σταδιακά η τεχνική εκπαίδευση από την κατάρτιση. Το «εθνικό» απολυτήριο και το ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ που δρομολογείται, η υποχρεωτική εφαρμογή των θεσμών της θεματικής εβδομάδας και των δημιουργικών εργασιών, καθώς και οι συνεχείς αναφορές στην αυτοαξιολόγηση δείχνουν ότι το σχολείο των λίγων κι εκλεκτών ετοιμάζεται. Το δημόσιο σχολείο δεν πρόκειται να ξαναείναι ποτέ το ίδιο!!!! Όμως πέρα από τη σημασία που έχουν τα αποτελέσματα του συνεδρίου της ΟΛΜΕ, χρειάζεται και η προσπάθεια σε επίπεδο ΕΛΜΕ για ριζοσπαστική πολιτική. Οι ΕΛΜΕ πρέπει να κάνουν κάθε δυνατή προσπάθεια να ενισχύσουν τη δράση τους, πιέζοντας την Ομοσπονδία να πάρει αγωνιστικές αποφάσεις. Και για να γίνει κάτι τέτοιο πρέπει να λειτουργήσουν σε κάθε ΕΛΜΕ ενωτικές παρατάξεις  που να οργανώνουν συναδέλφους και συναδέλφισσες που θέλουν να αγωνιστούν ενάντια στις πολιτικές των μνημονίων. Και οι εκλογές είναι μια τέτοια ευκαιρία να δυναμώσουν τέτοιες παρατάξεις όχι μόνο εκλογικά, αλλά οργανωτικά αξιοποιώντας την εκλογική προσπάθεια. Η ύπαρξη ισχυρών τέτοιων σχημάτων το επόμενο διάστημα μπορεί να κάνει τη διαφορά.Γι  αυτό

 Πάρε μέρος στη Γενική Συνέλευση του σωματείου και στις εκλογές. Με την ψήφο και τη συμμετοχή σου στους αγώνες.

Κάνε ένα θαρραλέο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση. Άλλαξε την κατάσταση στην ΟΛΜΕ.

Στήριξε αποφασιστικά την Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών! 

Μπορούμε να διεκδικήσουμε τη ζωή που μας αξίζει, ένα καλύτερο μέλλον για μας και τα παιδιά μας!!!

Η στάση απέναντι στη νέα γενιά είναι κριτήριο για κάθε εκπαιδευτικό.

Η μόρφωση δεν είναι μόνο ζήτημα γνώσης. Είναι ζήτημα ζωής.

Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες καθηγητές που κάνουν τέτοια προσπάθεια στις τάξεις και το σχολείο τους με όλα τα μέσα που διαθέτουν κόντρα σε δυσκολίες και εμπόδια.

Απευθύνουμε κάλεσμα συμπόρευσης και αγώνα σε κάθε συναδέλφισσα
και συνάδελφο που αγωνιά για το μέλλον, που προβληματίζεται,
που δεν συμβιβάζεται με τη σημερινή βαρβαρότητα.

Μη ψάχνεις λύσεις εκεί που δεν υπάρχουν…
Τη λύση θα τη δώσουμε μαζί!

Ψηφίζουμε Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών

“Δεν είμαστε εμείς εκείνοι που θα φέρουν το φως. Είμαστε όμως εκείνοι που θα
θυμίζουμε πάντα πως το σκοτάδι δεν είναι μόνο του και ανίκητο!!!!

Υποψήφιοι αντιπρόσωποι για Συνέδριο ΟΛΜΕ 2017

Σουζιούλη Αναστασία

Γοτουχίδης Χαράλαμπος

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.