Ιδιωτικοποιηση της ΔΕΗ, 17% του μετοχικού της κεφαλαίου. (Γράφει η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Εορδαίας, Αθηνά Τερζοπούλου)

9 Οκτωβρίου 2021
18:05
Στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτ.Συμβουλιου η επικεφαλής της μειζονος αντιπολίτευσης αφού συνοπτικά και αντικειμενικά παρουσίασε πώς φτάσαμε από το 1990 μέχρι σήμερα σε άλλη μια αποφαση , για την ιδιωτικοποιηση του 17% του μετοχικού  κεφαλαίου της ΔΕΗ και αφού εξέφρασε την άποψη της ,ότι ούτε η γενιά του  Πολυτεχνείου που ήθελε να αλλάξει τον κόσμο τα κατάφερε,  αλλά  και η δική μας γενιά είπε απέτυχε και “ντρέπομαι που δεν έχουμε να κληροδοτήσουμε κάτι όμορφο στα παιδιά μας, διότι επι 40 χρόνια και πλέον ζούμε ένα μεγαλο πελατειακό κράτος, που πολλές φορές δεν λειτούργησαν οι θεσμοί ελέγχου της ροής του δημόσιου χρήματος , επικρατούσε διαπλοκή, ευνοιοκρατία και παραγοντισμός  και οι μέτριοι που επισκιάζουν τους άξιους και δημιουργικούς , για να καταλήξει στο τέλος πως η παράταξη της τάσσεται υπέρ των κινητοποιήσεων για να είναι η ΔΕΗ ισχυρός πυλώνας του ενεργειακού μας συστήματος σε όλη την Ελλάδα, την ΝΑ Ευρώπη και την Μεσόγειο,  με Κυβερνώντες και διοίκηση ΔΕΗ , όταν συνομιλούν με τις επενδυτριες εταιρείες να μην είναι σκυφτούληδες και ταπεινωμένοι  , αλλά περήφανοι και αγέρωχοι για στρατηγικές επενδύσεις και κοινωνικές διεκδικήσεις!

10 σχόλια

  • Τι λέει; Η γενιά του Πολυτεχνείου δεν ήθελε να αλλάξει τον κόσμο. Να βολευτεί ήθελε και τα κατάφερε άψογα. Όσο για τις αγέρωχες διαπραγματεύσεις ας πάει στις συναντήσεις με σπαθί και ασπίδα.

  • Είναι δυνατόν να γράφει κάποιος αυτό το κείμενο χωρίς μια τελεία;;; Αυτά τα μάθαμε στο δημοτικό. Κάνω μικρές προτασούλες. Τι άριστοι είστε;

  • ακους τι λες,μιλας για πελατειακο κρατος ποιος το δημιουργησε αυτο μηπως εγω,δεν το δημιουργησε και το καλλιεργησε το κομμα στο οποιο ανηκεις για να δημιουργησει εναν κομματικο στρατο και εγλωβισμενους πολιτες σε μια ομολογουμενος αποτυχημνη νεοφιλελευθερη πολιτικη που ακολουθησε,το να ανηκεις στην νεα δημοκρατια ειναι δικαιωμα σου το να φερνεις τον κομματισμο στην τοπικη αυτοδιοικηση εν ετη 2021 αυτο ειναι οπισθοδρομηση

    • Ε όχι και δημιούργησε η ΝΔ το πελατειακο κράτος…. τις στρατιές δημοσίων υπαλλήλων, τα χαρτιά της κλαδικης, τα θυματα “εθνικής αντιστασης”, τους μετακλητους, τους συμβασιουχους, την “σχετική προυπηρεσια” σε διαγωνισμούς ασεπ ….ΕΛΕΟΣ.

  • Άστο, δεν το σώζεις. Το μέλημα σου είναι πως να δικαιολογήσεις τα αδικαιολόγητα απο τις εγκληματικές ενέργειες για την περιοχή, της κυβέρνησης. Ευτυχώς που δεν εξελέγην δήμαρχος.

  • Η ίδια γράφει για τον εαυτό της στο 3ο ενικό και αυτοχαρακτηρίζεται ως αντικειμενική. OMG! Για τόση αριστεία μιλάμε!!!

  • Η κ.Τερζοπουλου έκανε μια τοποθέτηση ξεχωριστή και αποδεκτή απ όλους, ακόμη και από τους προσκειμενους στο Συριζα, επειδή ήμουν παρών, η συνεδρίαση έκλεισε με Μπράβο της ,φωναχτά.

  • ετσι ειναι ομιλια επιπεδου , με στοιχεια.
    τους ακουσα όλους. αλλη προσεγγιση. φοβερη. Μπραβο της.
    δυστυχως το επιπεδο συναδελφων της χαμηλό. σε τοσο σοβαρο θεμα χασκογελούσαν..

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.