Οι Πρόσκοποι επέστρεψαν στη δράση σε Κοζάνη, Πτολεμαΐδα, Καστοριά και Φλώρινα – Γνωρίστε τι μπορεί να προσφέρει σε παιδιά και ενήλικες

12 Οκτωβρίου 2021
18:29
Κανένα σχόλιο

 

 

Για αρκετό χρονικό διάστημα , οι Πρόσκοποι χρειάστηκε να διακόψουμε τις δια ζώσης προσκοπικές δραστηριότητες, για να συμβάλλουμε κι εμείς από την πλευρά μας στην προστασία της δημόσιας υγείας και τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.

Ωστόσο, όλο αυτό το χρονικό διάστημα, με την επιμονή, το κέφι και το μεράκι των Ενηλίκων Στελεχών μας, συνεχίστηκε η προσκοπική δραστηριότητα εξ αποστάσεως κι έτσι καταφέραμε να διατηρήσουμε ζωντανή τόσο την επαφή μεταξύ μας όσο και την προσμονή όλων των παιδιών αλλά και των ενηλίκων για τη στιγμή που θα ήταν εφικτή η επανέναρξη των δραστηριότητων μας, πάντα με την τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων.

Άλλωστε Προσκοπισμός και κοινωνική υπευθυνότητα είναι έννοιες ταυτόσημες.

Έτσι για μια ακόμη χρονιά σας περιμένουμε να μας γνωρίσετε και να δείτε από κοντά σε Κοζάνη, Πτολεμαίδα, Φλώρινα και Καστοριά  τι μπορεί να προσφέρει στα παιδιά ο Προσκοπισμός.

Να γνωρίσετε τη δραστηριότητα που  συνδυάζει το παιχνίδι με τη μάθηση, την άθληση με τη ζωή στη φύση, την κοινωνικοποίηση με την ευαισθητοποίηση για τα κοινά και ταυτόχρονα είναι αρκετά οικονομική, ώστε να μπορεί να ενταχθεί στον οικογενειακό προϋπολογισμό.

Σε ποιους απευθύνεται;

Ο Προσκοπισμός είναι μία παιδαγωγική κίνηση ανοικτή σε όλους χωρίς διακρίσεις (φύλου, εθνικότητας, φυλής, πίστης, οικονομικής κατάστασης).

Από τι ηλικία μπορεί να ξεκινήσει κανείς;

Κατώτερο όριο ηλικίας για την ένταξη ενός παιδιού σε Προσκοπικό Σύστημα είναι τα 7 χρόνια (να πηγαίνουν δηλαδή Β’ Δημοτικού). Ανώτερο όριο στην ηλικία ενασχόλησης με τον Προσκοπισμό δεν υπάρχει. Όποιος το επιθυμεί μπορεί να ασχολείται μέχρι τα βαθιά του γεράματα. Δεκτοί στον Προσκοπισμό μπορούν να γίνουν ανά πάσα στιγμή και ενήλικες που δεν έχουν υπάρξει Πρόσκοποι στην παιδική ή εφηβική τους ηλικία.

Πώς ακριβώς διαχωρίζονται οι ηλικιακές ομάδες στον Προσκοπισμό;
Η Προσκοπική Κίνηση απασχολεί παιδιά και εφήβους από 7 μέχρι 18 ετών και νέους έως 26 ετών.
Ανάλογα με την ηλικιακή ομάδα που ανήκουν εντάσσονται σε Κλάδους:

  • Στα Λυκόπουλα (από 7 έως 11 ετών)
  • Στους Προσκόπους (από 11 έως 15 ετών)
  • Στους Ανιχνευτές (από 15 έως 18 ετών)
  • Στο Προσκοπικό Δίκτυο (από 18 έως 26 ετών)

Και οι τέσσερις Κλάδοι λειτουργούν µε την επίβλεψη και την ευθύνη εκπαιδευμένων ενηλίκων εθελοντών που τους βοηθούν ν’ ανακαλύπτουν τις κλίσεις και τα ενδιαφέροντά τους και να διαπαιδαγωγούνται στη συνεργασία και την υπευθυνότητα.

Σε τι διαφέρει ο Προσκοπισμός από άλλες εξωσχολικές δραστηριότητες;

Ο Προσκοπισμός είναι πολυσυλλεκτικός και πολυδιάστατος. Εκεί που οι περισσότερες εξωσχολικές δραστηριότητες για παιδιά και εφήβους προσφέρουν στα παιδιά την ανάπτυξη μίας μόνο ικανότητας, μίας γνώσης ή απλά διασκέδαση, το Προσκοπικό Πρόγραμμα προσφέρει πολυσχιδείς δράσεις. Όλες μας οι δραστηριότητες είναι σχεδιασμένες ώστε να είναι ελκυστικές αλλά και παράλληλα να κοινωνικοποιούν, να ευαισθητοποιούν και να δίνουν αυτοπεποίθηση στα παιδιά, τους εφήβους και τους νέους, για την μετέπειτα ζωή τους. Στους Προσκόπους, το παιδί θα βρει μια παρέα φίλων μέσα στην οποία θα μάθει να συνεργάζεται, θα ανακαλύψει νέες κλίσεις, θα ζήσει νέες εμπειρίες και θα κερδίσει ανεκτίμητες γνώσεις. Τελικά, το παιδί θα έχει τη δυνατότητα να γίνει αυτόνομο, ως άτομο αλλά και ως μέλος του κοινωνικού συνόλου, υποστηρικτικό, ικανό δηλαδή να δείξει ενδιαφέρον για τους άλλους, να ενεργεί μαζί τους και για αυτούς και να μοιράζεται τις ανησυχίες τους. Επίσης, θα έχει τη δυνατότητα να γίνει υπεύθυνο, ικανό να αναλαμβάνει τις ευθύνες για τις πράξεις του, αλλά και αφοσιωμένο, ικανό να διεκδικεί και να δρα, πάντα με σεβασμό σε αξίες και υψηλά ιδανικά.

Που θα μας βρείτε:

 

Πρόσκοποι Καστοριάς

 Αγέλη, Σάββατο 10:30 – 12:00

 Ομάδα, Σάββατο 16:00 – 17:30

Κτίριο Προσκόπων στον Προφήτη Ηλία Πρόσκοποι

Κεφαλόπουλος Δημήτρης 6974049796

Πρόσκοποι Πτολεμαΐδας

 Αγέλη, Σάββατο 16:30 – 18:00

 Ομάδα, Σάββατο 17:30 – 19:00

 25ης Μαρτίου 11

Τσαβδαρίδης Μιχάλης 6973436504

Πρόσκοποι  Φλώρινας

Αγέλη, Κυριακή 11:00 – 12:00

Ομάδα, Κυριακή 12:00 – 13:00

Πλατεία Μεγ. Αλεξάνδρου 4

Γεωργιάδης Θοδωρής 6932321044

 Πρόσκοποι Κοζάνης

 3ο Σύστημα

 Αγέλη, Σάββατο 16:30 – 18:00

Ομάδα, Σάββατο 16:30 – 18:00

Αγνή Ιωαννίδου 6945542074

 Κοβεντάρειο, Ολυμπίου Γεωργάκη 2

 

5ο Σύστημα

Αγέλη, Σάββατο 16:30 – 18:00

 Ομάδα, Σάββατο 16:30 – 18:00

Φίλιος Ματθαίος 6948874853

 Κοβεντάρειο, Ολυμπίου Γεωργάκη 2

7ο Σύστημα

Αγέλη, Σάββατο 17:00 – 18:30

 Ομάδα, Σάββατο 17:00 – 18:30

Παπασιώπη 3

Παπαδοπούλου Χριστίνα 6955579539

 

Περιφερειακή Εφορεία Προσκόπων Δυτικής Μακεδονίας

 

Email: [email protected]

Facebook: Πρόσκοποι Δυτικής Μακεδονίας / Scouts of Western Macedonia

 

 

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.