Mε μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 9/10, στην Καστοριά, η ημερίδα ενημέρωσης «Πράσινες Πρακτικές – Βιώσιμη Ανάπτυξη – Εξοικονόμηση Ενέργειας & Πόρων»

14 Οκτωβρίου 2021
14:06

Ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ, ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΝΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ οργάνωσε με μεγάλη επιτυχία Ημερίδα Ενημέρωσης «Πράσινες Πρακτικές – Βιώσιμη Ανάπτυξη – Εξοικονόμηση Ενέργειας & Πόρων» το Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2021 στην Καστοριά.

 Η Ημερίδα πραγματοποιήθηκε  στο πλαίσιο της Έκθεσης Έρευνας και Επιχειρηματικότητας – r2bkastoria με μεγάλη  συμμετοχή ενδιαφερόμενων επιχειρηματιών και ερευνητών  που εφαρμόζουν πράσινες πρακτικές και με την αυστηρή εφαρμογή των  κανόνων προστασίας και προφύλαξης των συμμετεχόντων για την αποφυγή διασποράς του COVID-19, στο πλαίσιο του προγράμματος ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ του Υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης.  

Εισηγητές της ημερίδας ήταν ο Δρ. Τσανακτσίδης Κων/νος, Διευθυντής του Εργαστηρίου Περιβαλλοντικής Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. ο Δρ. Δασυγένης Μηνάς, Διευθυντής του Εργαστηρίου Ψηφιακών Συστημάτων και Αρχιτεκτονικής Υπολογιστών (ARCHlab) του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και ο Δρ. Φιλιππόπουλος Φώτιος ειδικός εισηγητής καινοτομίας.

Ο Πρόεδρος του συνδέσμου κ. Βανίδης Χαρίλαος δήλωσε : ” Το έργο μας έχει τίτλο «Η εφαρμογή των πράσινων ΤΠΕ στην επιχειρηματικότητα» και είναι σε άμεση συσχέτιση με τον 3ο Άξονα – Πράσινη Καινοτομία στο τελικό παραγόμενο προϊόν, των στόχων που έχει θέσει η ΕΕ. Η Ημερίδα μας υλοποιήθηκε τελικά στην Καστοριά στο πλαίσιο της πολύ επιτυχημένης έκθεσης που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Καστοριάς και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, ώστε να μπορέσουμε να προσεγγίσουμε έναν διευρυμένο αριθμό επιχειρήσεων και επιχειρηματιών, όπως επίσης και το ευρύ κοινό.

Η πρόκληση που διαπραγματεύεται το έργο είναι η δημιουργία ενός ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος για τις επιχειρήσεις, καθιστώντας τις πιο ανταγωνιστικές και πιο αποτελεσματικές στις εθνικές, ευρωπαϊκές και διεθνείς αγορές προς μια πράσινη οικονομία. Ο γενικός στόχος του έργου είναι η μείωση του CO2 μέσω της χρήσης πράσινων ΤΠΕ στις επιχειρήσεις σε συνδυασμό με την αύξηση του σχεδιασμού και εμπορευματοποίησης προϊόντων που αγκαλιάζουν την καινοτομία των πράσινων τεχνολογιών και πρακτικών. Το έργο μας, μέσα από τις δράσεις του σκοπεύει να παρουσιάσει, ενημερώσει και εκπαιδεύσει τα στελέχη των ΜΜΕ για τις λύσεις πληροφορικής που εξοικονομούν ενέργεια κατά την λειτουργία, παραγωγή προϊόντος και προσφορά υπηρεσιών, χρησιμοποιώντας έναν αποδοτικό και φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο “.

Ένα σχόλιο

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.