kozan.gr: Ένας από τους δύο ηλεκτρο-λέβητες του ΑΗΣ Καρδιάς σε λειτουργία – Ποια ακριβώς είναι η κατάσταση αυτή τη στιγμή με την τηλεθέρμανση στην Πτολεμαίδα – Πότε μπαίνει σε λειτουργία και ο δεύτερος ηλεκτρο-λέβητας

15 Οκτωβρίου 2021
15:18

Σε λειτουργία βρίσκεται o ένας από τους δύο ηλεκτρο-λέβητες του ΑΗΣ Καρδιάς, που τροφοδοτούν με θερμικό φορτίο την τηλεθέρμανση Πτολεμαίδας. Μέχρι και πριν λίγες ώρες o συγκεκριμένος ηλεκτρο-λέβητας λειτουργούσε με θερμική ισχύ 25 – 30 MW στέλνοντας μια θερμοκρασία προς την πόλη στους 90 βαθμούς, ενώ την τελευταία ώρα η ισχύς αυτή έχει φτάσει στο ανώτατο όριο, δηλαδή στα 40 ΜW, στέλνοντας μια θερμοκρασία προς την πόλη γύρω στους 120 βαθμούς, που σε συνδυασμό με τα 25 MW του λέβητα πετρελαίου της ΔΕΤΗΠ επιτυγχάνεται το θερμικό φορτίο που χρειάζεται ώστε να θερμανθεί, κανονικά, όλη η πόλη. Ωστόσο στις περισσότερες οικίες, μέχρι κι αυτή την ώρα (15:00), δεν υπάρχει στα καλοριφέρ η επιθυμητή θερμότητα κι αυτό γιατί θα χρειαστεί λίγος χρόνος ακόμη, εφόσον δεν παρουσιαστεί κάποιο απρόβλεπτο τεχνικό πρόβλημα, ώστε να ομαλοποιηθεί η κατάσταση και να επιτευχθούν οι κατάλληλες θερμοκρασίες σε όλες τις οικίες. Ο χρόνος αυτός υπολογίζεται περίπου 5-6 ώρες από τώρα (15:00). Παράλληλα, από την ερχόμενη Τρίτη 19/10, θα τεθεί σε καθεστώς λειτουργίας κι ο δεύτερος ηλεκτρο-λέβητας, για τον οποίο αναμένεται μέχρι την Δευτέρα 18/10, ένα εξάρτημα, που έχει, ήδη, αποσταλεί από τη Σουηδία και το οποίο είναι απαραίτητο για τη σωστή λειτουργία του, μετά από πρόβλημα που παρουσιάστηκε στο στάδιο των δοκιμών-προθέρμανσης. Θα πρέπει να σημειωθεί, πως, τ’ όλο εγχείρημα, με τους δύο ηλεκτρο-λέβητες του ΑΗΣ Καρδιάς,  δοκιμάζεται για πρώτη φορά σε πανελλήνιο επίπεδο με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς  να είναι αποφασισμένοι να κερδίσουν το στοίχημα αυτή της πρωτόγνωρης λειτουργίας για την τηλεθέρμανση.

kozan.gr

15 σχόλια

  • Βασικά μας κοροϊδεύουν. Τελευταία στιγμή όλα. Τι περίμεναν να γίνει δηλαδή; Αλλά όλοι Έλληνες είμαστε. Της τελευταίας στιγμής και η τσαπατσουλιά πάει σύννεφο. Οπότε δεν έχει νόημα να κατηγορούμε ο ένας τον άλλο. Είπαμε είναι φθηνή η τηλεθέρμανση, αλλά οκ…. Τζάμπα γράφουν τα ρολόγια.

    • ολο το καλοκαιρι τα εξυναν και τωρα το δουλεμα παει συννεφο,αλλα τριαντα χρονια τους μαθαμε ποιοι ειναι,ιδιοι με τους δημοτικους αρχοντες ,ιδια σκαρτη παστα!

  • Από πέρσι μας έπρηξαν με τους ηλεκτρολέβητες και το τι σπουδαίο πάνε να κάνουν! Λόγια επί λογίων ω λόγια,περίμεναν τελευταία στιγμή και με ψοφόκρυο να κάνουν τα πειράματά τους ,στην πλάτη των ίδιων επί τρεις δεκαετίες κορόιδων που τους στηρίζουν κι αυτοί οι θρασείς τους λένε να ψάξουν εναλλακτικές, μετα βίας κρατιέμαι να μη βρίσω…

  • Περιμένουν ανταλλακτικό από Σουηδία ή κανέναν τεχνικό Σουηδό;;; Ρωτώ απλά. Γιατί γενικώς οι εταιρείες, δεν αναφέρομαι στη συγκεκριμένη, πριν πάρουν μια εργολαβία, τα ξέρουν όλα, αλλά μετά αρχίζουν τα δεν ξέρω…

  • … ξύλα, κάρβουνα, σόμπα πετρελαίου, ηλεκτρικό καλοριφέρ, κεντρική θέρμανση με μαζούτ, κεντρική θέρμανση με πετρέλαιο, τηλεθέρμανση, επιστροφή στα ξύλα … Κύκλος!!!

  • Άιντε στην Πτολεμαΐδα περιμένουν ανταλλακτικά από την Σουηδία, στην Κοζάνη η τηλεθέρμανση που υπολειτουργεί εδώ και 10 ημέρες λειτουργίας τί περιμένουν; Μάλλον την απαξιώνουν, φορτώνουν τα προβλήματα στην ΔΕΗ και ήμαστε ακόμα στον Οκτώβριο, αλήθεια τί θά γίνει μέσα στην καρδιά τού χειμώνα; Έλεος..

  • Το ελάχιστο που οφείλουν στους δημότες καταναλωτές είναι υπεύθυνη ενημέρωση από τον υπεύθυνο της ΔΕΤΗΠ η και από τον ίδιο τον κ.Δήμαρχο.Αντι γιαυτό προσπαθούν να μας πείσουν πως ζεσταινόμαστε πάρα πολύ….όλοι Αναρωτιέμαι…εάν θα κληθούμε να πληρώσουμε την κατανάλωση αυτών των ημερών;!;!

  • Όταν θα έρθει στην πόλη της Πτολεμαΐδας το φυσικό αέριο να δω τη θα κάνουν αυτά τα πουλάκια όλο το καλοκαίρι το έκοβαν πίνοντας καφεδάκια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.