ΓΕΝΟΠ: 24ωρη απεργία ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ – ΟΛΟΙ στο Συλλαλητήριο 10 πμ , Χαλκοκονδύλη 30

18 Οκτωβρίου 2021
18:13

Συναδέλφισες και συνάδελφοι,

Η απόφαση της διοίκησης , με εντολή της κυβέρνησης, για την Αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου (ΑΜΚ) της ΔΕΗ χωρίς τη συμμετοχή του Δημοσίου οδηγεί στην «απώλεια» της μεγαλύτερης βιομηχανικής επιχείρησης της χώρας.

Ως εργαζόμενοι, είμαστε κομμάτι μιας μεγαλύτερης προσπάθειας που έκανε δυνατή την πρόσβαση των καταναλωτών σε ένα βασικό και απαραίτητο αγαθό, το ηλεκτρικό ρεύμα. Αυτό το αγαθό σήμερα κινδυνεύει ..


Κανείς μας δεν ξεχνάει τις πολλές προσπάθειες που έγιναν για τη διάλυση και την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ. Αυτή , ίσως, είναι η πιο επικίνδυνη …

Έχουμε υποχρέωση να δώσουμε μια μάχη, ίσως έναν κρίσιμο αγώνα  ..Η ΔΕΗ , αν προχωρήσει η ΑΜΚ όπως σχεδιάζεται, δεν θα είναι η ίδια εταιρία με αυτή στην οποία εργαστήκαμε…
Θα έχει χάσει οριστικά το Δ.
Το Δ της Δύναμης και του Δημοσίου Συμφέροντος.

Έχουμε χρέος , απέναντι στους καταναλωτές, στις οικογένειές μας αλλά και στην ιστορία μας να ακουστεί η φωνή μας και να αγωνιστούμε : Έχουμε χρέος

Να μη χαθεί το Δ της ΔΕΗ !

#Να_μη_χαθεί_το_Δ_της_ΔΕΗ

21 σχόλια

  • ΟΣΟ ΜΕΝΕΙ ΤΟ Δ XEIΡΟΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ! ΕΧΕΙ ΘΡΕΨΕΙ ΤΡΕΙΣ ΓΕΝΙΕΣ ΑΕΡΙΤΖΗΔΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ,ΠΟΥ ΕΒΑΖΑΝ ΜΕΣΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΥΝΕ ΠΡΙΝ ΑΚΟΜΑ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟ, ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ ΝΑ ΜΗ ΔΟΥΛΕΥΟΜΑΣΤΕ,ΕΤΣΙ;

    • Σήμερα ήρθαν οι νέοι λογαριασμοί. Πάνω από
      100 % σε σχέση με τους προηγούμενους. Θ αναγκαστουμε σε διακοπές ρευματοδοτησεων.
      Δεξιά θέλατε; πάρτε την. Πότε ήρθε δεξιά κυβέρνηση κ είδαμε λεφτά στην τσέπη μας; πότε ήρθε δεξιά κυβέρνηση και μειώθηκε το χρέος της χώρας; αντίθετα θεριεύει πάντα. Η κόρη όμως του Κουλη παίρνει 70.000 το μήνα. Να τους χαίρεστε.

        • Τα χρέη του Καραμανλή που από 40 δις τα πήγε 340 τα θυμάσαι; ή μήπως να δεις πόσο μαξιλάρι παρέλαβε ο κουλακος κ πού έφτασε το χρέος σήμερα; τα ξετιναξαν όλα κ μας ρημαξαν.

      • ΟΤΑΝ ΤΑ ΠΑΙΡΝΑΤΕ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΚΑΛΑ ΗΤΑΝ! ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΙΟΡΙΣΕΤΕ ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΣΕΓΓΟΝΑ ΣΑΣ ΕΧΕΤΕ ΣΚΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΚΟ ΣΑΣ,ΓΑΓΓΡΑΙΝΕΣ!!!

        • Ο/Η Καλο το παραμυθακι σου αλλα δεν εχει δρακο! Σας μαθαμε βολεψακηδες της μπλε κομματικης γραμμης! λέει:

          40 χρονια δεξια στην Ψωροκωσταινα μια χαρα βολευτηκατε πολλοι ρωτα καναν μπαρμπα σου να σου πει τι βολεμα γινοταν επι Μητσοτακη πατερα στις αρχες των 90ς
          σε ΔΕΗ και γενικοτερα στο δημοσιο , φαγατε και τα πομολα και τα τσιμεντα μαζι και τολματε σημερα να αποκαλειτε γαγγραινες την νεα γενια που τουλαχιστον πολεμαει για να μπει σε μια θεση 8μηνων αλλα εχει στα χερια της και 2-3 χαρτια απο σχολες δεν ειναι ουτε του γυμνασιου ουτε απλα του λυκειου οπως πολλοι τοτε.
          Αντε τωρα….μιλατε κιολας!
          Ρωτα κανεναν μακεδονομαχο που μας το επαιζε και μπροσταρης στα συλλαλητηρια της ντροπης πριν 2-3 χρονια να σου πει πως μπηκε στη ΔΕΗ που μας το επαιζε επαναστατης και πατριωτης αυτοι που ψηφισαν Μητσοτακη και τοτε τον πατερα και σημερα τον γιο και θα καταλαβεις ποιες ειναι οι γαγγραινες που τρωνε θεσεις.
          1 μερα πηγαιναν στη δουλεια και τις αλλες 6 στο καθισιο μου ηταν.

  • Ναι έτσι πρέπει να σας υποστηρίξουμε για να ζείτε όπως ζείτε… άστο καλό σας… τελειώσατε επειδή είστε αμόρφωτοι, ακαλλιέργητοι και κυρίως κοινωνικά και πολιτικά αγράμματοι… καμία ανοχή ..

  • Και να παιρνετε 4000 χιλιαρικα το μηνα οι μονιμοι καλα ειναι φυσικα.τοσο καιρο οι εργολαβοι διωχνουν παιδια και μενουν στο δρομο οικογενειες για εκεινο τον κοσμο που ησασταν 2 χρονια τωρα;

    • Τι να πεις για μια επιχείρηση-μαγαζάκι των πολιτικών που από τον διευθυντή μέχρι και τον τελευταίο υπάλληλο είναι διορισμένοι με μέσον; Ο καθένας μας έχει κι από ένα συγγενή ή φίλο εκεί μέσα και κάνει πως δε βλέπει ή δεν ακούει την πραγματικότητα ,που είναι άκρως ΤΟΞΙΚΗ!

    • Φανταζομαι πως μεσα στους συνδικαλιστες και κηφηνες συμπεριλαμβανεις και αυτους που διοριστηκαν επι Μητσοτακη πατερα στις αρχες των ’90ς? Η αυτοι επειδη ψηφιζουν δεξια ειναι οι σκληροι δουλευταραδες που ουτε καν χαρτι ειδικοτητας απο καποια σχολη δεν ειχαν και μπηκαν μεσω βυσματος και γλυψιματος?
      Να τα λεμε κι αυτα!

  • Γελούσαν γεμάτοι ειρωνεία όταν πριν μερικά χρόνια οι εργολάβοι έδιωχναν κόσμο έχοντας την σιγουριά ότι αυτούς δεν τους αγγίζει τίποτα. Τώρα που ζορισαν τα πράγματα για τους ίδιους ζητάνε την συμπαράσταση όλων μας.

    • Αυτο ακριβως!μονο που οι μονιμοι θα παρουν ενα γερο εφαπαξ και συνταξη ακομα και στα 50 τους.κανενα προβλημα οποτε.τα παιδια που εμειναν απληρωτα και στο δρομο απο τους εργολαβους ειναι το προβλημα.οι περισσοτεροι που ειναι μονιμοι απο γνωστους μου βγαζουν ασθενειες καθε τρεις και λιγο και καθονται πινουν τσιπουρα ολη μερα.

  • Προς ολους τους ζηλόφθονούς και σκοταδοψυχους που σταζουν φαρμάκι για του εργαζόμενους της ΔΕΗ
    Φαρμάκι έχω στην Ψυχή Φέρνει μαυρίλα θολερή Στα στήθια μου Νύχτα αξημέρωτη ξανά Με το πιοτό της με κερνά Εβίβα μου Σκοτάδι πίνω για πιοτό Πω πω πω πω πω πω πω πω Ντέφι της λύσσας μου κρατώ Πω πω πω πω πω πω πω πω Και το μυαλό μου είναι θολό Πω πω πω πω πω πω πω πω….

    • αυτο ελειπε να μην εισαι ποιητης… αρχικηφηναριό!εχεις δουλεψει ποτε στη ζωη σου ή απολυθηκες απο το στρατο και τα ξυνεις ολη σου τη ζωη στην αγκαλια της μαμας δεη;

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.