ΑΝΤΑΡΣΥΑ Δ. Μακεδονίας: “Δεν θα πληρώσει ο λαός την ιδιωτικοποίηση. Αποκλειστικά δημόσιος τομέας η ενέργεια|

22 Οκτωβρίου 2021
16:30
Κανένα σχόλιο

.

Οι κινητοποιήσεις – απεργίες στην ΔΕΗ αποτελούν μια πρώτη απάντηση στην εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης που συνεχίζει την πολιτική τεμαχισμού και ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ. Η απόφαση για αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου χωρίς τη συμμετοχή του κράτους οδηγεί στο να χαθεί για πρώτη φορά ο δημόσιος / κρατικός χαρακτήρας της και να παραδοθεί στα αρπακτικά funds της ενέργειας. Και για τον λαό να μείνει η ενεργειακή φτώχεια.

Η χρόνια πολιτική της “απελευθέρωσης” της αγοράς ενέργειας και της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ έχει ήδη δείξει τα αποτελέσματά της στις φοβερές αυξήσεις των τιμολογίων που, μαζί με τις κρατικές επιδοτήσεις, γεμίζουν τις τσέπες των καπιταλιστών της ενέργειας και φορτώνουν το λογαριασμό στον λαό. Σε αυτό το έγκλημα είναι εξίσου συνένοχοι και οι πολιτικές της μικρής ΔΕΗ και του σπασίματος της εταιρείας σε μικρότερες (ΚΙΝΑΛ ΣΥΡΙΖΑ) που φέραν με τον ένα η τον άλλο τρόπο την ιδιωτικοποίηση της. Όσο και αν φαρισαϊκά ομνύουν στον δημόσιο τομέα κάναν το πάν για το ξεπούλημα της.

Τόσα χρόνια τώρα στο όνομα της “απελευθέρωσης” η ΔΕΗ κλέβει τον εαυτό της πουλώντας το ρεύμα στους ιδιώτες κάτω από το κόστος. Στο όνομα της περιβαλλοντικής κρίσης (που ο ίδιος ο καπιταλισμός δημιούργησε με την αλόγιστη εκμετάλλευση της φύσης και την χρήση ορυκτών καυσίμων) και της “πράσινης μετάβασης” ενισχύονται οι πολυεθνικές των ΑΠΕ, καταστρέφουν τον φυσικό πλούτο (βουνοκορφές κλπ), οδηγούν στην βίαιη “απολιγνιτοποίηση” και στα πανάκριβα εισαγόμενα (και ρυπογόνα) καύσιμα (όπως το φυσικό αέριο) και μέσα απ’ τους εξωφρενικούς κερδοσκοπικούς μηχανισμούς των “χρηματιστηρίων ενέργειας”, “ρύπων” κ.λπ.  φορτώνουν το κόστος στους λαούς οδηγώντας σε εξωφρενικές τιμές το ρεύμα!

Το ρεύμα είναι δημόσιο αγαθό! Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στηρίζει τους αγώνες των εργαζόμενων της ΔΕΗ, την συνέχιση, την κλιμάκωσή τους, την δημοκρατική τους οργάνωση. Στηρίζει τους αγώνες των συλλογικοτήτων της περιοχής το συλλαλητήριο που διοργανώνουν Τετάρτη 27-10-2021 στην Κοζάνη για την ζωή και το Περιβάλλον. Καλεί το λαό της περιοχής να πάρει τις τύχες του στα χέρια του ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των δημόσιων αγαθών. Παλεύει για την εθνικοποίηση όλου του ενεργειακού τομέα χωρίς αποζημίωση με εργατικό και λαϊκό έλεγχο, σύγκρουση και απειθαρχία στους κανονισμούς και τις επιλογές της ΕΕ, για μια παραγωγή ενέργειας προσιτή στα λαϊκά στρώματα, οικολογική, ασφαλή, για την εργαζόμενη πλειοψηφία και όχι το κέρδος των αρπακτικών  

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.