Οι ξεχασμένοι των Γρεβενών – Ένα ντοκιμαντέρ του ΕθνοςTv για τα τρία χωριά των Γρεβενών, τον Μεσόλακο, το Καλόχι και το Καλαμίτσι που ισοπεδώθηκαν από τον εγκέλαδο που χτύπησε την περιοχή το 1995 (Βίντεο)

24 Οκτωβρίου 2021
11:52

Το ΕΘΝΟΣ TV συνεχίζει τη σειρά των μίνι ντοκιμαντέρ και στο 5ο επεισόδιό του κάνει στάση σε τρία χωριά των Γρεβενών, τον Μεσόλακο, το Καλόχι και το Καλαμίτσι που ισοπεδώθηκαν από τον εγκέλαδο που χτύπησε την περιοχή το 1995.

Συναντά τους λιγοστούς κατοίκους των τριών χωριών που απέμειναν εκεί και ζουν εδώ και 26 χρόνια στα κοντέινερ. Οι ξεχασμένοι των Γρεβενών μιλούν για την περιπέτειά τους αλλά και για την υπόσχεση της Πολιτείας να τους αποζημιώσει και να τους μετεγκαταστήσει σε έναν νέο οικισμό – μια υπόσχεση που ακόμη δεν έχει… εκπληρωθεί.

Έρευνα-Ρεπορτάζ: Τίμος Φακαλής

Διεύθυνση Φωτογραφίας: Βαγγέλης Πηλάτης

Μοντάζ: Πάνος Παπαγιάννης

Βοηθός παραγωγής: Δημήτρης Τσιόπλος

Μουσική: Oliver Michael, Delinova

Τεχνική Επεξεργασία: Kivos Productions

Παραγωγή: ΕΘΝΟΣ

Η επικαιρότητα μόνο στο https://www.ethnos.gr/

Κάνε subscribe στο Ethnos:
https://www.youtube.com/channel/UCb0S…

Ακολούθησέ μας:
Official website: https://www.ethnos.gr/
Facebook: https://www.facebook.com/ethnosonline/
Instagram: https://www.instagram.com/ethnosnewsp…
Twitter: https://twitter.com/ethnosgr

2 σχόλια

  • Ξεχασμένοι είναι και στην Τραπεζίτσα,στον Πολύλακκο,στο Κλήμα,στο Αξιόκαστρο του Δήμου Βοίου.Στην Τραπεζίτσα ευτυχώς δεν υπάρχουν εκτός από μία περίπτωση διαμονής σε κοντέινερ.Τα έργα υποδομής σε χώρο μετεγκατάστασης στη Νεάπολη έχουν διακοπεί,αν άρχισαν ποτέ.Το πρόβλημα θα επιλυθεί με φυσικό τρόπο,όπως δήλωσε κι ο αλ6ς για τους συνταξιούχους άνω των 70 ετών!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.