Επιστολή αναγνώστριας από την Πτολεμαΐδα: “Οι περιπέτειες μίας Ανεμβολίαστης”

27 Οκτωβρίου 2021
11:53

Μια καθημερινή ημέρα σαν όλες τις άλλες και παρόμοια σαν όλων των  άλλων πολιτών σε αυτήν την πανέμορφη χώρα που λέγεται Ουγκάντα, συγνώμη Ελλάδα ήθελα να πω…

Ξεκινώ από το σπίτι μου για να πάω στη δουλειά μου. Αδίκως περιμένω να σταματήσει κάποιος στη διάβαση. Όταν τελικά τελειώνουν τα αυτοκίνητα και ξεκινώ,  ένα αμάξι από τη γωνία βγαίνει για να στρίψει ανυπόμονα και παραλίγο να με πατήσει. Μάντεψε τι έγινε. Όχι μάντεψε. Ο οδηγός αντί να μου ζητήσει συγνώμη με προσπερνάει κοιτώντας  με αγριεμένος που του έκοψα τη φόρα. Κακό κορίτσι.

Συνεχίζω τρομαγμένη και πάω να πληρώσω το λογαριασμό μου σε κάποια επιχείρηση, καλημέρα λέω με χαμόγελο αν και δε φαίνεται κάτω από τη μάσκα. Η  υπάλληλος με κοιτάζει από πάνω ως κάτω (θαρρείς  και την είχα βρίσει) και τίποτα άλλο η καλημέρα πέταξε κι εχάθη. Τουλάχιστον δεν έπεσαι χάμω..

Συνεχίζω (μη με ρωτήσεις που βρήκα το κουράγιο).

Επόμενος σταθμός το φαρμακείο.

Πηγαίνω και μπαίνω  στην ουρά για να κάνω ένα ραπιντ τεστ ώστε να πάω στη δουλειά μου ακολουθώντας το πρωτόκολλο σαν ανεμβολίαστη που είμαι.

Αφού μου δίνουν επιλογές, κάνω το  είδος που δίνεις δείγμα σάλιου.  Φεύγω και σε λίγο με παίρνει τηλέφωνο η φαρμακοποιός και μου λέει το τεστ βγήκε αχνά θετικό … και πρέπει να το δηλώσει. ¨Δήλωσε το¨ της λέω,  ενημερώνω στην δουλειά μου και φεύγω.

Όσο το σκέφτομαι θα με βόλευε ένα θετικό ραπιντ για έξι μήνες, όχι δεν είναι καθόλου άσχημο, θα γλιτώσω από τα καθημερινά σχόλια που ακούω οπουδήποτε, «Ααααα είσαι ανεβμολίαστη», κάτι σαν να έχεις λέπρα, «μα τι ανεγκέφαλοι άνθρωποι αυτοί οι ανεβμολίαστοι» , «μα δεν ντρέπονται καθόλου», «δεν έχουν καθόλου ευαισθησία» …. Κι ας μην το κάνω από φόβο πως θα πάθω κάτι, (καμία σχεσή με αρνητές)  κι όσο περνάει ο καιρός  πεισμώνω ακόμη περισσότερο. Ρωτάς γιατί;   Γιατί ενώ το κράτος με απαξιώνει καθημερινά, ξαφνικά δείχνει τόοοοοοοοοοοοοοοσο ενδιαφέρον για την υγειά μου. Αλλά το «ενδιαφέρον» του κράτους πρέπει ΕΓΩ να το πληρώσω. Πρέπει να πληρώσω για να πάω στον ΩΡΛ στον παθολόγο στον οδοντίατρο, στον… στον …στον χωρίς να μας δίνει δουλειά, χωρίς να κάνει κάτι για την  ανεργία που μαστίζει την περιοχή μας και έπεται συνέχεια με την απολιγνιτοποιηση.

Σκέφτομαι πιο ψύχραιμα γιατί δεν  φταίνε σε τίποτα τα παιδιά μου να μείνουν καραντίνα και να χάσουν το σχολείο τους ή και ο σύζυγός μου να λείψει από τις δραστηριότητές του. Όλα αυτά για εμάς τους ανεμβολίαστους την ίδια ώρα που ο σύζυγος μιας φίλης   που νόσησε,   συνεχίζει  να κυκλοφορεί κανονικά όπως και τα παιδιά της γιατί το Πρωτόκολλο λέει πως είναι εμβολιασμένοι.  Πάραυτα και μεταδίδουν και κολλούν. Μάλλον κάτι δεν καταλαβαίνω; (α, ναι καλέ. Αφού είμαι ανεμβολίαστη, είμαι χαζή)

Συνεχίζω λοιπόν,  παίρνω τηλέφωνο στον ΕΟΔΥ, το σηκώνει ένας ευγενέστατος κύριος και του εξηγώ την όλη κατάσταση και πως θέλω να κάνω μοριακό για να το βεβαιώσω πώς είναι αληθή το αποτέλεσμα , ¨μόνο σε ιδιωτικά μικροβιολογικά γίνεται γιατί δεν είστε εμβολιασμένη, και επίσης βγαίνουν πολλά εσφαλμένα θετικά στα φαρμακεία με το σάλιο, να προτιμάτε με τη μύτη¨. Κλείνω το τηλέφωνο.  Εγώ δεν πληρώνω φόρους;  Δημόσια υγεία δεν έχουμε; Και τώρα πρέπει να πληρώσω και για τα μοριακά τεστ μιας και αυτά που διαθέτουν στα φαρμακεία είναι ελαττωματικά ή μπορεί να αλλοιωθεί το αποτέλεσμα. Τότε γιατί διατίθενται στα φαρμακεία; (Συγνώμη κιόλας για το θράσος της ερώτησης). Παίρνω τηλέφωνο στο ασφαλιστικό και στο νοσοκομείο μήπως και σώσω τα 45 ευρώ και μου λένε πως όντως πρέπει να είμαι εμβολιασμένη.

Συνεχίζω (μη με ρωτήσεις που βρήκα το κουράγιο).

Κάνω το πρώτο μοριακό πληρώνοντας τα 45 έουρος, που καθόλου  δεν μου περισσεύουν καθότι είμαι ιδιωτική υπάλληλος  με δύο παιδιά και  έναν σύζυγο που μόλις εγγράφτηκε στον ΟΑΕΔ. Βγαίνει αρνητικό. Σύμφωνα πάλι με το πρωτόκολλο, σε αυτή την περίπτωση χρειάζεται και δεύτερο μοριακό τεστ  αρνητικό  για να αποδείξω ότι δεν είμαι ελέφαντας (στο σημείο αυτό να ζητήσω συγγνώμη ότι δεν είμαι θετική, για να «αποχαρακτηριστώ» όπως είπανε)

Πάνε τα ρούχα για την παρέλαση του γιου μου, γίνανε σταχτή και μπούλμπερη. Πάνε κάτι παπούτσια που μου ζητούσε η κόρη μου.

Πολύ καλά να πάθεις  αφού δεν εμβολιάστηκες,  τι  ήθελες μανδάμ ; Που λέει και μια φίλη μου.

Μια καθημερινή ημέρα στην Ελλάδα του χθες, του σήμερα και δυστυχώς και του αύριο.

 

 

58 σχόλια

  • ΜΙΚΡΗ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΣΑΣ,ΚΥΡΙΑ(ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΠΟΥ ΣΤΕΡΗΣΑΤΕ ΕΣΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ,ΙΣΩΣ ΣΑΣ ΣΥΝΕΤΙΣΟΥΝ)ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΣΩΦΡΟΣΥΝΗ.

  • Κι όλα αυτά για ένα πείσμα… (κι όσο περνάει ο καιρός πεισμώνω ακόμη περισσότερο). Λυπάμαι, αλλά δε σας λυπάμαι!

  • Ελλαδισταν το λενε το χωρα που ζουμε. Αμα η κυβερνηση νοιαζεται τοσο πολυ για την υγεια μου να μου κανει καθε χρονο τσεκαπ και να μου φτιαχνει και τα δοντια τζαμπα. Το εμβολιο την μηνιγγιτιδας που εκανα στο παιδι μου πληρωσα τρεις δοσεις απο 105€ τη δοση. Εκει γιατι δεν υπαρχει το “ενδιαφερον” της κυβερνησης; Γιατι δεν εδωσε κανα γιγαμπαϊτ να παμε να το κανουμε και πηγαμε το πληρωσαμε;

  • Πολύ σωστά τα λέει η κυρία δυστυχώς αυτά θα συνεχίσουν να συμβαίνουν,τπτ σε αυτό το κράτος δν λειτουργεί σωστά κ με αξιοκρατικά κριτήρια.κ παρεπιπτόντως δν ανήκω στους αντιεμβολιαστες επειδή συμφωνώ με την κυρία.

  • Δυστυχώς η στάση των ανεμβολίαστων προς τους εμβολιασμένους είναι επιθετική και χειρότερη σε σχέση με το ανάποδο.
    Στον δρόμο τα αυτοκίνητα έχουν προτεραιότητα και αν θέλουν-μπορούν-κρίνει ο οδηγός ότι μπορεί να σταματησει με ασφάλεια την παραχωρεί στον πεζό.Δεν είναι υποχρεωμένος.
    Πρέπει να υπάρχουν κάποια μέτρα-πρωτόκολλα ώστε να προφυλάξουν την κοινωνία να λειτουργήσει ομαλά σε όλες τις βαθμίδες.Δεν μπορούμε να είμαστε συνεχώς σε καραντίνα και μέτρα όλοι οι υπόλοιποι για κάποιους που δεν θέλουν να κάνουν ένα εμβόλιο.Σε όποιον δεν αρέσουν όλα αυτά και οι υποχρεωτικότητες (αλλά ψάχνει τρόπους στην ζούλα να πάρει πιστοποιητικά νόσησης-εμβολιασμού)μπορεί να πάει να ζήσει σε καμμία ζούγκλα και να κάνει ότι του καπνίσει.

    • 1)GAO, η κυρία μιλάει για διάβαση, εάν είσαι πολιτισμένος υποχρεωτικά σταματάς, ο πεζός έχει προτεραιότητα, κατάλαβες GAO; 2) Εσύ νομίζεις ότι δεν ζεις σε ζούγκλα;

  • Καήκατε τώρα εσείς οι παραπάνω να συναιτήσετε το κορίτσι…. Να το βάλετε στον ίσιο δρόμο το δικό σας… Με συγκινήσατε βρε εμβολιασμένοι πονόψυχοι…

  • Τι να πώ;;; Το μόνο που ενδιαφέρει το κράτος είναι να κάνουμε το εμβόλιο, μετά ας πεθάνουμε….. Το μετάνιωσα που το έκανα, το έχουν ξεφτιλησει το θέμα τελείως, έχουν κάνει εμπόριο την υγεία… Υπομονή γλυκιά μου και άσε τους φανατικούς εμβολιασμενους στην άκρη, το μόνο κακό που κάνουν είναι να χαλάνε σάλιο, ο χρόνος θα δείξει ποιος έχει δίκιο. Σίγουρα οι εμβολιασμενοι κολλάνε και πεθαίνουν ακριβώς όπως οι ανεμβολιαστοι, δείτε τι γίνεται στην Βρετανία

    • Κάνεις μεγάλο λάθος, το 95% των θυμάτων καθημερινά είναι ανεμβολίαστοι. Οι εμβολιασμένοι νοσούν και μεταδίδουν κατά 80% λιγότερο. Όλα αυτά στοιχεία πανεπιστημιακών ερευνών και όχι ψεκασμένες θεωρίες του φατσοβιβλίου.

      • Αλήθεια; Το λες και το πιστευεις ότι μεταδίδουν 80% λιγοτερο; Και ύστερα οι ανεμβολίαστοι είναι οι ψεκασμένοι. Με τον κορωνοϊο ξανάγραψαν όλα τα βιβλία της ιατρικής.

  • Συμφωνώ και μου ακούγονται πραγματικά Άδικα όλα αυτά που αναφέρετε!!!
    Σας προλαβαίνω πριν με χαρακτηρίσετε: Είμαι εμβολιασμένος με 2 δόσεις Pfizer.
    Σκέφτομαι πολύ απλά ότι με την ίδια άνεση που ένα οργανωμένο κράτος προβαίνει σε εκβιασμούς για να πετύχει ένα στόχο (που σε αυτή τη φάση με συμφέρει γιατί είμαι εμβολιασμένος) μελλοντικά θα κάνει το ίδιο σε κάτι που θα είμαι εναντίων. Ας μην είμαστε κοντόφθαλμοι….

    • Πόσο δίκαιο έχεις ρε φίλε, πραγματικά πολύ έξυπνα το έθεσες, όμως ο Ελληνάρας ξερόλας που να το αντιληφθεί. ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ και πάλι.

  • Μην στεναχωριέστε κυρία μου! Γιατί όταν θα γίνει ο Γ’ παγκόσμιος πόλεμος, τα έξυπνα όπλα θα βρουν και θα σκοτώσουν μόνο εμάς τους εμβολιασμένους και τα παιδιά μας. Οπότε θα μείνετε μόνο εσείς και οι ομοϊδεάτες σας για να διαιωνίσετε το ανθρώπινο είδος.

    Ευτυχώς που δεν θα ζω για να το δω!!! (Αν ίσχυε το σενάριο αλλά γλύτωνα από τα έξυπνα όπλα, θα έκανα σίγουρα χαρακίρι)

  • Αφού πληρώνεται φόρους, θέλετε δημόσια υγεία γιατί κυρία Δεν έχετε ακολουθήσει την δημόσια οδηγία για να εμβολιαστείτε. Γιατί όλοι εμείς να πληρώνουμε ανθρώπους σαν εσάς που κάνετε του κεφαλιού σας……

    • Θα μας εξηγήσεις τι ακριβός πληρώνεις? αυτό που βλέπω εγώ είναι πως πληρώνω τα δικά σου εμβόλια, τα δικά σου τεστ, αλλά εσύ δεν θέλεις να πληρώνονται και τα δικά μου, προφανώς θεωρείς πως επειδή είσαι πιστό πρόβατο δικαιούσαι παραπάνω γιαρμά.

  • Πολύ μελό για το τίποτα….τα ίδια ισχύουν παγκοσμίως μήπως παντού η χώρες είναι Ουγκάντες….όταν θα χρειαστεί (ω μη γενοιτο! καλα να εισαι) να νοσηλευτεις το κράτος θα χρεωθεί πολύ περισσότερα από τα εκατό ευρώ που χάλασες εσυ στα τεστ και μια χαρά θα τα απέφευγες αν είχες κάνει το εμβόλιο….και ξέρεις ε; είναι το μόνο εμβόλιο που έχει δοκιμαστεί τόσο πολύ είναι αυτό…το έχουν κάνει πανω από τρις εκατομμύρια άνθρωποι

  • Με εξυπνάδες και χαριτωμενιές η πανδημία δεν περνάει. Το ξέρουν μέχρι και στην Ουγκάντα στην οποία αναφέρεστε τόσο υποτιμητικά, αλλά εκεί αν οι άνθρωποι είχαν διαθέσιμα εμβόλια είμαι σίγουρος ότι θα τα έκαναν και δεν θα ήταν το ποσοστό των εμβολιασμένων στο άθλιο 60%

  • “…Πάραυτα και μεταδίδουν και κολλούν. Μάλλον κάτι δεν καταλαβαίνω; (α, ναι καλέ. Αφού είμαι ανεμβολίαστη, είμαι χαζή)…)
    Ποια η πιθανότητα να κολλήσει και να μεταδώσει τον COVID-19 ένας εμβολιασμένος και ποια ένας ανεμβολίαστος; Γιατί οι κλινικές και κυρίως οι ΜΕΘ είναι γεμάτες ανεμβολίαστους σε ποσοστό πάνω από 90% (και από τους υπόλοιπους πιθανώς κάποιοι είναι εμβολιασμένοι “μαϊμού”); Πρέπει πραγματικά κάποιος να είναι πολύ χαζός για να μην το καταλαβαίνει.

  • Δεν μπορώ να συμπάσχω με άτομο που δείχνει και το ίδιο αντικοινωνική συμπεριφορά παραμένοντας πεισματικά ανεμβολίαστο! Εμείς οι υπόλοιποι τι φταίμε να συζούμε μαζί σας στην Ουγκάντα σας…

  • Η συγκεκριμένη επιστολή, την ώρα που έχουμε κάθε μέρα 40 νεκρούς ανεμβολίαστους, μόνο επιστημονική φαντασία θα μπορούσε να χαρακτηριστει, ειδικά λίγες μέρες μετά τα αποτελέσματα της έρευνας που αποδεικνύουν πως η πλήρης επίδραση των εμβολίων στην μείωση της μετάδοσης είναι μεγαλύτερη από 63%, επειδή οι περισσότεροι πλήρως εμβολιασμένοι άνθρωποι όχι απλώς δεν αρρωσταίνουν με Covid-19, αλλά δεν μολύνονται καν από τον κορονοϊό.

    Η De Gier ανέφερε ότι δεν είναι δυνατό να υπολογιστεί με ακρίβεια η πλήρης θετική επίπτωση των εμβολίων στη μείωση της μετάδοσης του ιού, επειδή δεν είναι γνωστό πόσο ακριβώς ο εμβολιασμός μειώνει τον κίνδυνο μόλυνσης ενός εμβολιασμένου. Αν υποτεθεί ότι η μείωση είναι περίπου 50% (δηλαδή ένας εμβολιασμένος έχει τις μισές πιθανότητες να μολυνθεί από κορονοϊό από ό,τι ένας ανεμβολίαστος), τότε εκτιμάται ότι τα εμβόλια μειώνουν την μετάδοση πάνω από 80% συνολικά.

    Δυστυχώς μυαλό δε βάζουν κάποιοι και προσπαθούν να βγούν και απο πάνω.
    https://www.ertnews.gr/eidiseis/epistimi/ereyna-oi-pliros-emvoliasmenoi-echoyn-poly-mikroteres-pithanotites-na-metadosoyn-ton-koronoio-se-alloys/

  • Οι εμβολιασμενοι εσας λέω τους έξυπνους που τα πετάτε χωρίς δεύτερη σκέψη.Βρε πάτε καλά τη λέτε στη γυναίκα προβληματική είστε? Βουλωστε το επιτέλους είστε εκτός τόπου και χρόνου.

      • Ενημερώνομαι από

        1. Luc Montagnier. Nobel ιατρικής για την εύρεση του γονιδιώματος του ιού του Aids. 50 χρόνια από τη ζωή του τα αφιέρωσε στην έρευνα των ιών.
        2.Sucharit Bhakdi, Γερμανοταϋλανδός με πολλά βραβεία για το έργο του από ιατρικές ενώσεις. 50 χρόνια από τη ζωή του στην έρευνα των λοιμώξεων και των ιών.
        3.Stephanie Seneff, μοριακή βιολόγος, καθηγήτρια και ερευνήτρια στο MIT
        4.Christian Perronne καθηγητής λοιμωξιολογίας, υπεύθυνος της εμβολιαστικής πολιτικής της Γαλλίας και αντιπρόεδρος στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ).
        5.Richard M. Fleming. Τιμήθηκε το 2003 με το βραβείο κορυφαίου ιατρού στις ΗΠΑ.

        Εσύ ;

  • Κατάφερα και διάβασα όλο το κείμενο (μη με ρωτήσεις που βρήκα το κουράγιο).
    Ίσως επειδή είμαι εμβολιασμένος να το κατάφερα.

  • Να κάνεις το εμβόλιο γιατί δίνεις άλλοθι σε άλλους γελοίους, αυτούς της κυβέρνησης, να μας φορτώνουν με την ατομική ευθύνη και να απαλάσσονται αυτοί από την κρατική ευθύνη.. όταν χρειαστούμε πραγματικά υγεία ξέρεις τι θα μας πούνε; γιατί δεν εμβολιαστήκατε; αντιστοίχως θα μας πούνε: γιατί δεν παίρνατε τα χάπια για την πίεση; γιατί δεν κάνατε δίαιτα και ήσασταν παχύσαρκοι; όλα στην ατομική ευθύνη θα μας τα ρίξουν οι καραγκιόζηδες…
    Εννοείται ότι το εμβόλιο πρέπει να γίνει έτσι…

  • Αυτό ειναι το πρόβλημα σας! Ένα μάτσο ανιδεοι συγχαίρουν ο ένας τον άλλον για τη μπούρδα που πέταξε. Και όλοι μαζί συμφωνούν ότι εχουν δίκιο.
    Η επιστήμη έχει σηκώσει τα χέρια ψηλά μαζί σας

  • Αν είχες κάνει το μπόλι με το τσιπάκι πέντε τζι, τα αυτοκίνητα θα σταματούσαν αυτόματα μέσω τζι πι ες να περάσεις, παντού θα είχες πρωτεραιότητα, ανοικτές πόρτες όλο χαμόγελα και 50 γκιγκαμπάιτ μποναμά!

      • Τη δημόσια υγεία αφορά και το γεγονός ότι ο εμβολιασμένος, καλυπτόμενος από το πρωτόκολλο, αν και εν δυνάμει διασπορέας κυκλοφορεί χωρίς περιορισμούς θέτοντας την υγεία του κάθε ένα σε κίνδυνο. Ή μήπως όχι.

  • Δεν υπάρχει ανεμβολιαστος και εμβολιασμενος τι είμαστε φυτά;υπάρχουν άνθρωποι πολίτες Έλληνες πολίτες στην προκειμένη είμαι εμβολιασμενος και έχω χάσει φίλους εμβολιασμενους τι πάει να πει;σε ένα θέμα υγείας απορώ γιατί παίζουμε τα παιχνιδάκια κάποιων δηλαδή “μαλώστε μεταξύ σας;”

  • ΕΥΓΕ!!
    ΚΑΤΑΔΕΙΞΤΕ ΤΟΝ ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΟΧΗ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΚΑΙΡΟ ΒΟΛΕΜΑ ΣΕ ΜΙΑ ΠΑΓΙΔΑ ΑΝΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ!

    Η ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΕΥΚΟΛΟΜΕΤΡΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΚΔΙΚΙΤΙΚΗΣ “ΗΘΙΚΗΣ” ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΙΑΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ “ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗΣ” ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΩΤΙΣΤΕΙ!!!

    Η ΠΛΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΝΕΙ ΛΑΘΟΣ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΜΑΘΕΙ ΣΤΗΝ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ!!!

  • Εγώ τώρα τα έχω βάλει με τον εαυτό μου, που δεν άντεξα και διάβασα τελικά όλο αυτό το πράγμα, ενώ κατάλαβα από την αρχή… Άλλα δύο χαμένα λεπτά και άλλο ένα για το σχόλιο, σύνολο τρία.

  • Ποιός από τους εμβολιασμένους εμβολιάστηκε από κοινωνική ευαισθησία ; ! Κανένας, όλοι το τομαράκι τους κοιτάνε !

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.