Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η νέα συμμετοχή του Επιμελητηρίου Κοζάνης στην Αθήνα στο Φεστιβάλ «Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις 2017

12 Μαΐου 2017
11:52
Κανένα σχόλιο

Η προσπάθεια στήριξης του κλάδου των τροφίμων της περιοχή μας από το Επιμελητήριο Κοζάνης για άλλη μια φορά στέφτηκε από επιτυχία στο καλύτερο γευστικό γεγονός της Αθήνας, το φεστιβάλ «Ελλάδα, Γιορτή, Γεύσεις 2017» που διοργανώθηκε με την σφραγίδα του «Αθηνόραματος» στις 5, 6 & 7 Μαΐου 2017 στην «Τεχνόπολις» στο Γκάζι. Το Επιμελητήριο Κοζάνης σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και την Αστική Εταιρίαγια την «Προώθηση της Επιχειρηματικότητας (ΑΕΠΕ)» συμμετείχαν για άλλη μια φορά στην ετήσια αυτή «γιορτή γευσιγνωσίας» και προβολής στο Αθηναϊκό κοινό -και όχι μόνο- των αγνών τοπικών Ελληνικών προϊόντων διατροφής.
Στα επιμελημένα περίπτερα του Επιμελητηρίου Κοζάνης οι επιχειρήσεις της Δυτικής Μακεδονίας, που έλαβαν μέρος, κατόρθωσαν να κεντρίσουν την προσοχή και να προσελκύσουν στους εκθεσιακούς τους χώρους τους χιλιάδες των επισκεπτών του φεστιβάλ, καθώς κατά τη διάρκεια των γευσιγνωστριών κυρίως εκδηλώσεων που πλαισίωσαν το φεστιβάλ οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις Δυτικομακεδονικές γεύσεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα «πιάτα» που ετοίμασαν οι γνωστοί Σεφ με τα τοπικά μας προϊόντα, ενθουσίασαν τους επίσημους καλεσμένους που δεν ήταν άλλοι από του Αθηναίους που επισκέφτηκαν την έκθεση με τις οικογένειές τους, τα παιδιά τους, τους φίλους και τους γείτονες για να δοκιμάσουν τα προϊόντα που παρουσιάστηκαν και να συνομιλήσουν με τους παραγωγούς για να μάθουν τον τρόπο με τον οποίο παράγονται και τη διαφορά των αγνών και παραδοσιακών αυτών προϊόντων από τα βιομηχανοποιημένα.
Η συγκεκριμένη έκθεση – φεστιβάλ, η οποία μετά από έξι εξαιρετικά επιτυχημένες διοργανώσεις αποτελεί πλέον μια καταξιωμένη ετήσια θεσμική εκδήλωση, για άλλη μια φορά κατάφερε να συγκεντρώσει με τους περίπου 200 και πλέον εκθέτες της την προσοχή του Αθηναϊκού καταναλωτικού κοινού και όχι μόνο, καθώς οι επισκέπτες που διάβηκαν τις πύλες της ξεπέρασαν κάθε προηγούμενη προσέλευση και τον αριθμό 18.00 περίπου .

Ο ρόλος της, επομένως, στην προβολή και διάδοση των ποιοτικών διατροφικών προϊόντων με ελληνικό πρόσημο, καθώς και η καθοριστική συμβολή της στην επαφή των παραγωγών (πρωτογενούς και δευτερογενούς τομέα της οικονομίας), τόσο με το ευρύ καταναλωτικό κοινό, όσο και με τους επαγγελματίες του κλάδου, την ανέδειξαν κατά κοινή ομολογία και για το έτος 2017 ως την κορυφαία εκδήλωση στον χώρο των ποιοτικών γεύσεων.

Στο περίπτερο του Επιμελητηρίου Κοζάνης οι παραγωγοί ποιοτικών προϊόντων που συμμετείχαν είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τη δουλειά τους και τα προϊόντα τους, τόσο στο ευρύ κοινό όπως πιο πάνω αναφέρθηκε, όσο και στους επαγγελματίες εστίασης και φιλοξενίας. Το γεγονός αυτό ενθουσίασε τους συμμετέχοντες -μέλη των Επιμελητηρίων της περιφέρειας μας, οι οποίοι επέστρεψαν στην περιοχής μας ικανοποιημένοι και απολύτως δικαιωμένοι από την συμμετοχή τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε όλα τα περίπτερα παρουσιάστηκαν αποκλειστικά ελληνικά προϊόντα, με υψηλές ποιοτικές προδιαγραφές, και οι πολλές και ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσες γαστρονομικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν είχαν ως αποτέλεσμα την ανάδειξη του «γευσιγνωστικού» πολιτισμού σαν ένα ευρύτερο σύνολο εντός του οποίου συνυπάρχουν ο υλικός και ο πνευματικός πολιτισμός. Σε αυτό συνέβαλαν σημαντικά και μια σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων με αναφορές στο θέατρο, στη μουσική και στον χώρο των εικαστικών τεχνών.

Η επιτυχία της διοργάνωσης επισφραγίστηκε, όχι απλά από τη γιορτή των ελληνικών γεύσεων που έλαβε χώρα, αλλά γενικότερα από την παρουσία στο φεστιβάλ των παραγωγών -εκπροσώπων της δημιουργικής Ελλάδας- που συναπαντήθηκαν με το μεγάλο ευαισθητοποιημένο κοινό, αυτό που με τη συμμετοχή του έδειξε το ενδιαφέρον του για τις αυθεντικές τοπικές ελληνικές γεύσεις, οι οποίες είναι συνυφασμένες διαχρονικά με την εθνική μας ταυτότητα.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.