Παράθυρο στο μέλλον (του Βασίλη Μαρκόπουλου)

18 Δεκεμβρίου 2016
23:46
Κανένα σχόλιο

Η τοπική μας κοινωνία μας δεν είναι σε τέλμα.Κινείται και μάλιστα δημιουργικά και ελπιδοφόρα.Πρωταγωνιστές η νεολαία , όπως απέδειξαν οι μαθητές των Μουσικών Σχολείων Σιάτιστας και Πτολεμαϊδας.Σχολεία που λειτουργούν απο το 1997 και 2001

αντίστοιχα. Ενας θεσμός πετυχημένος , που χρειάζεται μεγαλύτερη ενθάρρυνση και στηριξη. Πάντως τα σχολεία αυτά τάχει αγκαλιάσει η τοπική κοινωνία με την αγάπη της και την ηθική της στήριξη.

Οι μαθητές των Σχολείων αυτών σπουδάζουν μουσική και είναι οι αυριανοί μουσικολόγοι, όχι αυτοδίδακτοι, αλλα επιστήμονες μουσικοί , που διαδίδουν τις μουσικές τους δημιουργίες ανα την Ευρώπη και τον κόσμο , τραγουδώντας για τους καημούς και τους μόχθους , τα όνειρα και τις ελπίδες όλων των ανθρώπων , όπου γής , χωρίς σύνορα , βάζοντας ένα λιθαράκι στη συναδέλφωση των λαών με συνεκτικό κρίκο τη μουσική.Τραγούδισαν τραγούδια της Αφρικής , της Αμερικής και της Ευρώπης.

Η παρουσία των χορωδιών των δύο παραπάνω Σχολείων πρόσφατα στην Κοζάνη απέδειξε με τον καλύτερο τρόπο ότι η νεολαία μας υπάρχει , δρά , δημιουργεί με το τραγούδι και δοξάζει τον άνθρωπο , τη ζωή και το μέλλον. Απέδειξαν ότι η άμιλλα μπορεί να αντικαταστήσει το στείρο ανταγωνισμό , να προβάλλει το εμείς στη θέση

του εγώ , να προωθήσει τις πανανθρώπινες αξίες της ισότητας της ελευθερίας , της αλληλεγγύης. Ομως οι καθηγητές , μαέστροι και μουσικοί , απέδειξαν ότι με τη δράση και τις πρωτοβουλίες τους αποτελούν θετικά ινδάλματα για τους αυριανούς μουσικούς και αξίζει ένα μεγάλο μπράβο σ΄όλους ( καθηγητές και μαθητές ).

Με την ευκαιρία , εκφράζω μια απορία : γιατί μέχρι τώρα στην περιοχή της Κοζάνης δεν δημιουργήθηκε Μουσικό Σχολείο ; Ειναι μια μεγάλη περιοχή μαζι με αυτή των Σερβίων και είναι μεγάλη ταλαιπωρία των μαθητών να πάνε Σιάτιστα ή Πτολεμαϊδα. Δεν το θέτω το θέμα τοπικιστικά ή ανταγωνιστικά με τα υπάρχοντα Σχολεία , απεναντίας ένα επι πλέον Σχολείο στην πρωτεύουσα του Νομού θα ενισχύσει την άμιλλα με τα ήδη λειτουργούντα και σε καμιά περίπτωση δεν θα τα βλάψει.Μήπως είναι καιρός η Περιφερειακή Δ/νση Έκπαίδευσης Κοζάνης, η αιρετή Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονείας και ο Δήμος Κοζάνης να δούν συγκεκριμένα το θέμα και να το προωθήσουν ;

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.