Αμύνταιο: Γευσιγνωσία κρασιών και παραδοσιακών προϊόντων στο 2ο Συνέδριο Οινοτουρισμού

13 Νοεμβρίου 2021
14:38

Στην καρδιά του Ξινόμαυρου και της κόκκινης πιπεριάς ξεναγηθηκαν η Υφυπουργός Τουρισμού κα.Ζαχαρακη, η πρόεδρος του ΕΟΤ κα.Αντζελα Γκερεκου, οι Πρόξενος Ρωσίας, Ιταλίας και άλλα και όσοι βρέθηκαν στο 2ο Συνέδριο Οινοτουρισμού και άλλων μορφών τουρισμού που διοργανώνεται στο Αμύνταιο Φλώρινας.

Η αμπελοκαλλιέργεια στην περιοχή χάνεται στα βάθη του χρόνου. Οι πρόσφατες ανακαλύψεις στις γύρω αρχαιολογικές ανασκαφές αποκαλύπτουν καλλιέργεια αμπελιού και οινοποίηση χιλιάδων χρόνων. Ο τόπος αυτός άλλωστε φτιάχτηκε για να καλλιεργηθεί το αμπέλι… Περιτριγυρισμένο από 4 λίμνες, το οροπέδιο του Αμυνταίου- λόγω της μεγάλης θερμοχωρητικότητας των υδάτινων αυτών όγκων.
Πέρα ομως από τα κρασιά οι επισκέπτες δοκίμασαν τοπικά προϊόντα στην λιθόκτιστη εργαστηριακή μονάδα παραγωγής και ανάδειξης της γνήσιας κόκκινης πιπεριάς Φλωρίνης δίπλα στη λίμνη Βεγορίτιδα στους Πρόποδες γνωστών χειμερινών προορισμών της Βίγλας και του Καϊμακτσαλάν.

Ο συνδυασμός των παραδοσιακών κρασιών, των Τοπικών προϊόντων, των ιστορικών Μνημείων και των ορεινών όγκων και των λιμνών της περιοχής σίγουρα θα αποτελέσει πόλο έλξης επισκεπτών όχι μόνο από την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό.

ΠΗΓΗ ΕΡΤ

Ένα σχόλιο

  • Οι γνωστοί από το καιλαρ δεν πήγαν για να κουβαλάν την τσάντα της κυρίας??? Ούτε μια φωτογραφία μαζί της εκεί??

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.