Δήμος Εορδαίας : Συμμετέχουμε στην απογραφή δίνοντας δύναμη στον τόπο μας

15 Νοεμβρίου 2021
13:08

Η Απογραφή Πληθυσμού-Κατοικιών 2021 είναι η γνωστή προγραμματισμένη διαδικασία που διεξάγεται κάθε δέκα χρόνια από την Ελληνική Στατιστική Αρχή.

Η Απογραφή Πληθυσμού έχει τεράστια σημασία, γιατί καθορίζει τα έργα, τις δράσεις και το ύψος της χρηματοδότησης των Δήμων για τα επόμενα χρόνια.

Είναι λοιπόν σημαντικό να συμμετάσχουμε ΟΛΟΙ ενεργά γιατί είναι μια διαδικασία που αφορά το μέλλον μας. ΟΛΟΙ ΜΕΤΡΑΜΕ.

Η απογραφή θα γίνει με δύο τρόπους:

  • Ηλεκτρονική Αυτοαπογραφή: Ένας απογραφέας της ΕΛΣΤΑΤ αφήνει στην κατοικία σας έναν κλειστό ανώνυμο φάκελο που περιέχει τον «Μοναδικό Κωδικό Απογραφής» της κατοικίας, τον οποίο θα βρείτε στο ενημερωτικό έντυπο. Ένας εκπρόσωπος του νοικοκυριού σας, έχοντας τον «Μοναδικό Κωδικό Απογραφής» και τον κωδικό του στο TAXISnet μπορεί να επισκεφτεί την ψηφιακή πύλη www.gov.gr και να απογράψει την κατοικία και όλα τα μέλη του νοικοκυριού.

  • «Πόρτα – πόρτα»: Όσοι πολίτες, για οποιονδήποτε λόγο, δεν μπορέσουν να αυτοαπογραφούν ηλεκτρονικά μέχρι και τις 26 Νοεμβρίου, από την επόμενη μέρα θα μπορέσουν να απογραφούν από τον απογραφέα της περιοχής με τη διαδικασία της προσωπικής συνέντευξης, όπως συνέβη και τις προηγούμενες φορές.

Οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν ότι οι απογραφείς της ΕΛΣΤΑΤ φέρουν, εκτός από την αστυνομική ταυτότητα και ειδική κονκάρδα με το σήμα της Στατιστικής Αρχής στην οποία αναγράφονται τα στοιχεία τους, καθώς και έντυπο ορισμού με τη φωτογραφία τους και σφραγίδα της ΕΛΣΤΑΤ.

Τέλος οι απογραφείς είναι υποχρεωμένοι να λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα για την αποφυγή της διασποράς του κορονοϊού.

https://www.youtube.com/watch?v=YVvrfK8Mqz4 https://www.youtube.com/watch?v=WUmsbLBOOzU

6 σχόλια

  • Ήδη τα ψεκασμενα στέλνουν μηνύματα ότι μην δεχθείτε διότι είναι για τον κορωνοϊό κ η απογραφή, αυτά όλα τα UFO το τερμάτισαν

  • Μόνο στην Περιφέρεια της Κοζάνης δεν έχει γίνει κάποιο σεμινάριο – ενημέρωση στους απογραφείς, στείλανε ένα φάκελο και τέλος.

  • Αν έδιναν στους απογραφεις το υλικό να ξεκινήσουμε καλά θα ήταν, γιατί πολλοί από τη Πτολεμαΐδα δεν έχουμε ακόμη πάρει κάτι ώστε να πάμε στα σπίτια να αφήσουμε τους κωδικούς στον κόσμο. Ντροπή στην υπηρεσία του νομού Κοζάνης για την όλη αργοπορία!!!

    • Και αυτοί που τον πήραν ούτε μάσκες έχει που αναφέρει ούτε την εφαρμογή για δωρεάν τηλέφωνα ούτε μολύβι. Ένα στυλό και φύγε για τον πόλεμο και το χειρότερο είναι οτι η Δήμος έκανε ένα copy paste και ξέγνοιασε.

  • Ο υπάλληλος της απογραφής να έχει μαζί του πιστοποιητικό εμβολιασμού, ταυτότητα και μοριακό τεστ 48 ωρών (όχι ράπιντ), αλλιώς θα φάει πόρτα! Δεν θα μας στείλει η κυβέρνηση τον ιό στο σπίτι, να μας κολλήσει ο κάθε ανεύθυνος εμβολιασμένος!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.