Λύσσανδρος Μεταξάς (Πρόεδρος ΔΕΕΠ (πρώην ΝΟΔΕ) Κοζάνης) για επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κοζάνη: “Απέναντι στις ‘Κασσάνδρες’ που προβλέπουν την ερημοποίηση της περιοχής απαντούμε με πληθώρα σχεδίων και επενδύσεων που έχουν ήδη δρομολογηθεί και χρηματοδοτηθεί από την Ε.Ε.”

1 Δεκεμβρίου 2021
18:56

Την Παρασκευή 26 Νοέμβριου ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνοδευόμενος από κυβερνητικό κλιμάκιο επισκέφθηκε την Κοζάνη και πραγματοποίησε σειρά επαφών με φορείς και πολίτες στα πλαίσια του σχεδίου απολιγνιτοποίησης και δίκαιης Μετάβασης.

Αρχικά συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιο Κασαπίδη με τον οποίο συζήτησαν τις προκλήσεις της μετάβασης και την μεγάλη ευκαιρία που δημιουργείται για την Δυτική Μακεδονία και στην συνέχεια με φορείς του Πανεπιστημίου, οργανώσεις νέων και επιχειρηματίες.

Ο Πρωθυπουργός αφουγκράστηκε την κοινωνία και στο τέλος αναφέρθηκε για μία ακόμη φορά στις επενδύσεις που θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας και θα συμβάλλουν στην αύξηση των εισοδημάτων των πολιτών. Παράλληλα, πρότεινε την διακοπή της διαδικασίας μετεγκατάστασης της Ακρινής και την δημιουργία ενός φωτοβολταϊκού πάρκου που θα εξασφαλίσει δωρεάν ενέργεια και πρόσθετο εισόδημα για τους κατοίκους.

Η κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός είναι εδώ δείχνοντας έμπρακτα το ενδιαφέρον τους για το ζήτημα της απολιγνιτοποίησης. Απέναντι στις ‘Κασσάνδρες’ που προβλέπουν την ερημοποίηση της περιοχής απαντούμε με πληθώρα σχεδίων και επενδύσεων που έχουν ήδη δρομολογηθεί και χρηματοδοτηθεί από την Ε.Ε.

Τέλος, θα θέλαμε να σημειώσουμε ότι με αφορμή την τοποθέτηση του επικεφαλής της Κίνησης “Κοζάνη: Τόπος να ζεις” κ. Χάρη Κουζιάκη στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβούλιου Κοζάνης (29.11.2021), όπου έκανε λόγο για “καταστολή” των διαδηλωτών κατά την διάρκεια της επίσκεψης του Πρωθυπουργού, θα θέλαμε να του υπενθυμίσουμε την διαφορετική αντίδραση των στελεχών της Κίνησης σε ανάλογα επεισόδια κατά την διάρκεια της επίσκεψης του κ Τσίπρα το 2017 όπως πολύ σωστά ανέφερε ο κ. Μιχαηλίδης.

26 σχόλια

  • Ασε τις κασσανδρες και κοιτα τις χαντρες που μας χορτασε ο αναλγητος και ψευδολογος!
    Τωρα….μας κόλλησες στον τοιχο!

  • Για πες και σε εμάς ρε παλικάρι τα σχέδια σας;Τι θα γίνει στην περιοχή;Τι μεροκάματα θα τεθούν για όλα τα παιδιά;Για κάνε ένα γκάλοπ εκεί στο μαγαζί και ρώτα λίγο τα.παιδια εκεί αν εργάζονται …Στη πιάτσα είσαι και τα βλεπεις..
    Άσε το προλογο

  • Καλά το διαβάζει αυτό που του υπαγορευουν.. μπορεί κάποια στιγμή να γίνει και υπουργός εδώ έγινε ο Πλευρης

  • Πωπωωω θέσεις εργασίας!!!!που ΘΑ ΧΑΘΟΥΝ μια για πάντα με τους επικίνδυνους που ψηφίσαμε.
    Αν τολμάτε κάντε εκλογές να δούμε τι ποσοστό θα πάρετε στην Δυτική Μακεδονία

  • “Η Κασσάνδρα ή Αλεξάνδρα κόρη του Πριάμου και της Εκάβης είχε το χάρισμα να προβλέπει τα μελλούμενα και οι προφητείες της ήταν ΠΑΝΤΑ αληθινές και σωστές! Απλώς δεν γίνονταν πιστευτές…αλλά ήταν ΟΛΕΣ σωστές! Άρα, τουτέστιν δηλαδή, εκφράσεις όπως: «διαψεύστηκαν οι Κασσάνδρες» » μην ακούτε τις Κασσάνδρες» «πρόλαβαν διάφορες Κασσάνδρες » δεν έχουν σχέση με το μύθο και δεν δίνουν το νόημα που θέλετε στο λόγο σας.”

    • Μη λες τέτοια τον μπερδέψες είπαμε άριστοι είναι αυτοί που ψηφίζουν μιτσοτακης και έχουν λουκουματζιδικο..για αυτό γίνονται και διοικητές σε νοσοκομεία..σαν ελληνική ταινία ο γκρουεζας του κόμματος.

  • Την πληθώρα σχεδίων δεν την είδαμε. Το ξύλο της αρκούδας στους πολίτες που πηγαν να διαμαρτυρηθούν και την νιώσαμε και την είδαμε.

  • Η θέση αυτή του προέδρου της ΔΕΕΠ είναι ανύπαρκτη γενικά. κράτα χαμηλά την μπάλα γιατί παίζει πολύ αυτογκολ.

  • Στο Προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για το «πρόβατο Φλώρινας».
    Ποιος άλλος θα μπορούσε να φυλάξει καλύτερα πρόβατα
    Και μην ρωτήσετε που ξέρει ο Μητσοτάκης από ΠΡΟΒΑΤΑ;
    Χρόνια η οικογένεια τρέφεται από τα Πρόβατα και όχι μόνο Φλωρίνης.
    Διαχρονικά οι Μητσοτάκηδες εκτρέφουν Πρόβατα με μεγάλη επιτυχία. Είναι οι μοναδικοί τσοπάνηδες που κατάφεραν τα πρόβατα τρέφονται με Αέρα κοπανιστό, και να παράγουν της καλύτερης ποιότητας γάλα.
    Είναι οι μοναδικοί τσοπάνηδες που κατάφεραν να είναι μαντρωμένα τα πρόβατα χωρείς να υπάρχει μάντρα.Ετοιμάζουν δε να διαθέσουν στην Αγορά το καινοτόμο προϊόν του Τυρόγαλου, δεν χρειάζεται να σας πω σε τι τιμή θα μπορεί να πουληθεί, στην στέκια των αρίστων

    • Μήπως μπερδεύεσαι κυρια Ηλιάνα και θέλεις να γράψεις στο σχόλιο σου για τον Τσίπρα που θα έρθει αύριο στην πόλη μας και θα μας υποσχεθεί λαγούς και πετραχήλια ? Ο Τσίπρα ς έκανε εκατομμύρια Έλληνες το 2015 να γίνουν πρόβατα και να πιστεψουν στα εκατοντάδες ψέματα που ξεστόμιζε δίχως ίχνος ντροπής .

  • Καθρεφτάκια και χάντρες στους ιθαγενείς έδωσε ο Κυριάκος, για μια απολιγνιτοποιηση χωρίς σχέδιο. Βιάζεται ο πρόεδρος να κλείσουν τα εργοστάσια όταν άλλοι τα κλείνουν το 2050…. ο χρόνος θα δείξει γιατί βιάζεται τόσο….και η ιστορία θα κρίνει αμείλικτα!!!!!

  • Οπα Ηλιάνα ξέφυγες. Προσβάλεις το 38% των ανθρώπων που ψήφισαν ΝΔ.Μπορεί να έχεις άλλες επιλογές αλλά δεν μπορείς να προσβάλεις όσους βλέπουν τα πράγματα διαφορετικά απο σένα. Αυτή είναι μια φασιστική αντίληψη

  • Καταρράκτη έχεις ??? Πες μας μια επιχείρηση που θα ανοίξει λεβέντη μας για να σε πιστέψουμε .αέρας κοπανιστο πουλάτε

  • Εγώ ξέρω ένα πράγμα, το 1991 ο πατήρ Μητσοτάκης έκλεισε 3 μεγαλες επιχειρήσεις,βυθιζοντας την οικονομία της περιοχής.Το 2021 ο υιός Μητσοτάκης έδωσε την χαριστική βολή στην περιοχή με την βιαιη απολιγνητοποιηση…..Κάθε τριάντα χρόνια αφήνουν το στόμα τους στην περιοχή….Κατόπιν τούτου ένα είναι σίγουρο η αγάπη και το ενδιαφέρον των Μητσοτακηδων για την δυτική Μακεδονία είναι τεράστια.

  • Ποια κοινωνια αφουγκραστηκε ο Πρωθυπουργος; Εκανε καμια βολτα στην πολη και δεν το ξερουμε; Ενα απ ολα αυτα τα σχεδια για την περιοχη θελω να μας πεις και ποτε θα υλοποιηθει! Για να ξερουμε και μεις! Οχι να μας λετε οτι θα πεσουν τοσα δις στην περιοχη και οτι εμεις εχουμε σχεδιο για τα παντα…

  • Ανύπαρκτοι στην ΝΔ το μόνο που τους νοιάζει ειναι τα φράγκα όταν εκλέγονται,μας κοροιδέυουν στα μούτρα μας για δήθεν έργα ανάπτυξης ακόμα δεν τους μάθατε;

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.