kozan.gr: 25.000 ευρώ χορηγία από την ΔΕΠΑ Εµπορίας στο Δήμο Κοζάνης

3 Δεκεμβρίου 2021
03:51

Η  Κοζάνη έχει ξεκινήσει την προσπάθειά της να ενταχθεί στις «100 κλιµατικά ουδέτερες πόλεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης έως το 2030», µε την απόφαση του Δηµοτικού Συµβουλίου στις /13.7.2021 που ενέκρινε την διακήρυξη Κλιµατικής Ουδετερότητας: «Κοζάνη 2030 – Μια Πράσινη και Έξυπνη Πόλη». Η δράση της Ε.Ε. «100 κλιµατικά ουδέτερες πόλεις έως το 2030», προωθεί τον µετασχηµατισµό τους σε «έξυπνες και ουδέτερες για το κλίµα» πόλεις, υιοθετώντας τρόπους παραγωγής και εξοικονόµησης ενέργειας µέσα από ανανεώσιµες πηγές και προηγµένες τεχνολογίες, µε χρήση έξυπνων και ευέλικτων συστηµάτων διαχείρισης ενέργειας. Παράλληλα, στοχεύει στην αλλαγή και εµπέδωση µίας νέας κουλτούρας στη συµπεριφορά του πολίτη που σέβεται εµπράκτως το
περιβάλλον, φροντίζοντας ταυτόχρονα για τη µείωση του περιβαλλοντικού του αποτυπώµατος. Στο πλαίσιο αυτό ο Δήµος Κοζάνης έχει δηµιουργήσει µία οµάδα από εµπλεκόµενους φορείς και συνεργάτες οι οποίοι θα ενισχύσουν την προσπάθειά του σε όλη τη διαδικασία για τις «100 κλιµατικά ουδέτερες πόλεις έως το 2030».

Η ΔΕΠΑ Εµπορίας συµµετέχει ως συντονιστής του έργου «White Dragon», σε συνεργασία µε άλλες επιχειρήσεις (την Advent Technologies, την Damco Energy (Όµιλος Κοπελούζου), τη ΔΕΗ, τον ΔΕΣΦΑ, τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, την Motor Oil, την Σωληνουργεία Κορίνθου, τον TAP και την ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ) στην επενδυτική πρόταση συνολικού ύψους άνω των 8 δισ. Ευρώ που υποβλήθηκε προς την Ελληνική Κυβέρνηση και την Ε.Ε. για την ανάπτυξη ενός καινοτόµου, ολοκληρωµένου έργου πράσινου υδρογόνου στην Ελληνική επικράτεια, που καλύπτει ολόκληρη την αλυσίδα αξίας του υδρογόνου. Ο Δήμος Κοζάνης, εκτιµώντας ότι η πρωτοβουλία του, µε την περιβαλλοντική και κοινωνική της διάσταση, είναι σε αρµονία µε τις δράσεις που υλοποιεί η ΔΕΠΑ Εµπορίας, αιτήθηκε προς την τελευταία (ΔΕΠΑ), στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Υπευθυνότητας, να είναι αρωγός σε όλη αυτή την προσπάθεια και να ΤΟΝ ενισχύσει χρηµατοοικονοµικά. Το αίτημα έγινε αποδεκτό,  από πλευράς ΔΕΠΑ, με τη χορηγία, να είναι ύψους 25.000 ευρώ.

kozan.gr

Ένα σχόλιο

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.