H N.E. ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης για την ομιλία Τσίπρα: “Προτάσσει το σχεδιασμό και το όραμα με όρους ενεργειακής δημοκρατίας που θα ανακόψει την καταστροφική πορεία που χαράζουν οι επιλογές της κυβέρνησης”

3 Δεκεμβρίου 2021
14:55

 

Το ενδιαφέρον του ΣΥΡΙΖΑ-Π/Σ για την Δυτική Μακεδονία και το μέλλον της περιοχής μας καταδεικνύεται για ακόμη μία φορά απ’ το γεγονός ότι είναι η τρίτη επίσκεψη του προέδρου Αλέξη Τσίπρα μέσα σε σύντομο πολιτικά χρονικό διάστημα στον τόπο μας.

Σε συνάρτηση με ένα διευρυμένο κλιμάκιο στελεχών και πρώην υπουργών για τρεις ημέρες σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με φορείς και το σύνολο σχεδόν των εκπροσώπων των παραγωγικών κλάδων, επισκέψεις και συνομιλίες με απλούς πολίτες στους τόπους εργασίας τους και σε αγορές.

Σε πλήρη αντίθεση με το αποστειρωμένο περιβάλλον της επίσκεψης του κ. Μητσοτάκη προ ημερών στην Κοζάνη, την ανάλωσή του σε ανούσιες διατυπώσεις και ευχολόγια χωρίς κανένα απολύτως περιεχόμενο, σχέδιο και μελετημένη πρόταση για την περιοχή, ο ΣΥΡΙΖΑ-Π/Σ δια στόματος του προέδρου του χθες βράδυ σε μία γεμάτη από κόσμο αίθουσα στην Κοζάνη, προτάσσει τον σχεδιασμό και το όραμα με όρους ενεργειακής δημοκρατίας που θα ανακόψει την καταστροφική πορεία που χαράζουν οι επιλογές της κυβέρνησης.

  • Αποκατάσταση εδαφών βάσει νέων χρήσεων γης και ΕΠΑΝΑΠΟΔΩΣΗ τους στις τοπικές κοινωνίες- Χωροταξικός σχεδιασμός για τις ΑΠΕ- Κεντρικό ρόλο έχει η αυτοδιοίκηση
  • Στήριξη ανέργων και καταπολέμηση της απειλής του κοινωνικού αποκλεισμού. Μέχρι να έρθουν νέες επενδύσεις πρέπει να υπάρξει μέριμνα για τους ανέργους Μητσοτάκη- Πάγωμα χρεών όσων έχουν επενδύσει σε μηχανήματα και εξοπλισμό , εισόδημα έκτακτης ανάγκης σε όλους τους άνεργους
  • Προσέλκυση νέων επενδύσεων, ειδικό καθεστώς κρατικών ενισχύσεων, ειδικός αναπτυξιακός νόμος, ειδικό ασφαλιστικό, ειδικά φορολογικά κίνητρα, εγκατάσταση νέων επιχειρήσεων
  • Ειδικό πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων- Δημόσιες επενδύσεις σε υποδομές, έργα ΟΤΑ, σιδηρόδρομος, ηλεκτροκίνηση, υποδομές εξωστρέφειας.
  • Καθολικό πρόγραμμα ΄΄Εξοικονομώ΄΄ για την περιοχή, άμεσα ειδικό πρόγραμμα για κατοικίες και επιχειρήσεις. Κινητοποίηση σημαντικού κλάδου της οικονομίας- Υλοποίηση προγράμματος στα δημόσια κτίρια.
  • Ενεργειακές κοινότητες στη Δυτική Μακεδονία- Οι καταναλωτές μετατρέπονται σε παραγωγούς.
  • Περιβαλλοντικό τιμολόγιο ενέργειας. Επεκτείνεται το τιμολόγιο που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θέσπισε στα νοικοκυριά και στις τοπικές επιχειρήσεις.

Σε πλήρη επαφή και διάλογο με την κοινωνία, προχωράμε στις πολιτικές εκείνες που θα δώσουν ελπίδα, προσανατολισμό και όραμα για την επόμενη ημέρα στην Δυτική Μακεδονία.

ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΟΖΑΝΗΣ

16 σχόλια

  • Σε τι διαφέρει από το πρόγραμμα της δίκαιης μετάβασης του Μητσοτάκη . Όλα αυτά αναφέρονται και με μεγαλύτερη λεπτομέρεια και εξασφαλισμένη χρηματοδότηση.

  • ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΕΜΕΝΑ?ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ ?ΦΑΝΤΑΖΩΜΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΟ ΣΚΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ..ΟΥΤΕ ΣΑΝ ΤΟ ΝΤΑΟΥΛΙ..Α ΜΠΑ.ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΨΕΜΜΑΤΑ.ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΑ ΛΕΤΕ..ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ.

  • ειδαμε και εσας ξεπουλημα μακεδονιας δεη επισης το οχι ναι.και δνε ξεχναμε βεββαια το ποσο πολυ χορεψατε την μεργκελ στο ταξι αειντε ρε αιντε κατακαημενη ρουμελι μιλατε κιολας…

  • Οταν ο Τσίπρας δεν έχει να πεί τίποτα για την Δυτική Μακεδονία τότε το ενδιαφέρον του το μετράτε με το πόσες φορές ήρθε.
    Απο ουσία τίποτα.

  • Παλι σκουζουν οι νουδουληδες για τον Τσίπρα βλέπω
    πολύ κλάμα και πόνος…..φαντάσου τι εχει να γινει την βραδια των εκλογων που θα κανει ο Ζηκος της Παρνηθας αχαχαχα

  • Γιατί πανηγυρίζουμε Σύντροφοι:
    Αν εξαιρέσεις την πρόταση για επαναπόδωση των εδαφών στην τοπική κοινωνία, και αυτό εάν προκάνει δηλαδή, γιατί το Μητσοτακέικο το τρέχει με χίλια το ντιλ να δοθούν 2/3 των εδαφών με μηδενικό τίμημα σε ιδιώτη, δηλαδή θα έχουμε μεγαλοτσιφλικά στην περιοχή , η πρόταση Τσίπρα είναι μια από τα ίδια.
    Κουβέντα για την 5 Μονάδα, Κουβέντα για την Μελίτη, και των Αη Δημήτρη. Κουβέντα για την ρεαλιστική πρόταση Παπαγεωργίου που μας πάει ομαλά στο 2038 χρονιά που έχουν ορίσει αρκετές χώρες της Ευρώπης αλλά και η Γερμανία.

    • Συντρόφισσα επειδή μάλλον ανήκεις σε άλλο πολιτικό σύστημα η απολιγνιτοποίηση θα έπρεπε ηδη να έχει γίνει.. μόνο να μιλάτε χωρίς να σκέφτεστε… Ο Συριζα δεν έκανε τίποτα, η ΝΔ πρότεινε ένα πρόγραμμα.. Θα το μελετήσουμε ως τοπική κοινωνία και θα μιλήσουμε..

  • ΠΩΣ ΤΟ ΕΙΠΕ Ο ΜΕΓΑΣ ΗΓΕΤΗΣ ?ΟΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟς ΚΙΟΛΑΣ..ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΕ ΛΙΓΝΙΤΗ..ΠΕΤΕ ΜΟΠΥ ΣΕ ΤΙ ΜΥΑΛΟ ΑΛΛΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΕΝΝΗΘΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΟΙΟ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΜΕΓΑ ΗΓΕΤΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ..ΒΑΛΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΛΛΑ..ΝΤΑΟΥΛΙΑ..ΕΝΑΝ ΝΟΜΟ ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ..ΘΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ..ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΟΛΟΙ..ΕΚΤΟς ΑΠΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ ΦΥΣΙΚΑ..ΑΠΟ ΤΙ ΓΛΥΤΩΣΑΜΕ..ΟΣΟ ΓΙα τιε εκλογες..ουτε καν τετερτο κομμα δεν θα ειναι..εκει να δειτε γελια..

  • Ακατάλληλοι άνθρωποι σε καίριες θέσεις μιας προοδευτικής παράταξης. Το κόμμα του Συριζα τοπικά εμφανίζει ότι χειρότερο έχει να παρουσιάσει Εθνικά. Δεν έχει εκπροσώπηση στην Κοζάνη που εκ των πραγμάτων είναι η πρωτεύουσα του Νομού και έχει κάτι παρατρεχάμενους στην Πτολεμαΐδα η οποία εκ των πραγμάτων θα συρρικνωθεί εντός των επόμενων χρόνων σε χωριό του Νομού. Η Βουλεύτρια δεν προσπαθεί έστω και λίγο και καθοδηγείτε από το κόμμα και τους αυλοκόλακες.. Η εικόνα στην κοινωνία είναι αρνητική… Και ο Μητσοτάκης κάνει παιχνίδι ενώ θα έπρεπε ήδη να έχει παραιτηθεί…

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.