Λαϊκή Συσπείρωση Εορδαίας: “Είναι πρόβλημα της ΔΕΤΗΠ πως θα επιλύσει τα τεχνικά προβλήματα. Έχει και τα “γένια” έχει και τα “χτένια””

4 Δεκεμβρίου 2021
16:17

Στο Δημοτικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 1η Δεκέμβρη συζητήθηκε η ερώτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης με θέμα «Άμεση σύνδεση με την τηλεθέρμανση, ατόμου ευπαθούς ομάδας.» Η ερώτηση που κατατέθηκε είναι η εξής:

«Είναι γνωστό ότι περίπου 75 οικοδομές δεν είναι συνδεδεμένες με την τηλεθέρμανση λόγω παλαιότερων οφειλών. Υπάρχουν όμως περιπτώσεις ανθρώπων με σοβαρά προβλήματα υγείας. Τέτοια περίπτωση είναι η Ονοματεπώνυμο:…., Οδός: …. , Αριθμός: …. η οποία χρήζει άμεσης παροχής θέρμανσης. Συγκεκριμένα είναι εγχειρισμένη στο μαστό, με αναπηρία 67% και συγχρόνως πάσχει από πνευμονοπάθεια. Όλες οι παθήσεις είναι πιστοποιημένες από την Διεύθυνση Επιτροπής Αξιολόγησης. Είναι μέλος του Συλλόγου Καρκινοπαθών.

Σας ρωτάμε,

Τι μέτρα θα πάρετε για να λυθεί άμεσα το πρόβλημα της θέρμανσης με δεδομένο ότι η παραπάνω παθούσα δεν οφείλει ούτε 1 ευρώ στην ΔΕΤΗΠ.»

Στην απάντηση που έδωσε ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Τηλεθέρμανσης (ΔΕΤΗΠ), ο κύριος Καρακασίδης, δεν δεσμεύτηκε ότι θα παρθούν μέτρα για τη σύνδεση της καρκινοπαθούς με το δίκτυο της τηλεθέρμανσης. ‘’Καλυπτόμενος’’ πίσω από τον κανονισμό της ΔΕΤΗΠ ότι πρέπει να εξοφληθούν τα χρέη όλης της οικοδομής και σε τελική ανάλυση είπε ότι θα μπορούσαν οι ένοικοι της οικοδομής να αυτονομηθούν.

Θεωρούμε ότι είναι ανάλγητη, προκλητική, εγκληματική και άδικη η στάση της Δημοτικής Αρχής απέναντι στη συγκεκριμένη καρκινοπαθή, η οποία στερείται μια βασική, ζωτική λαϊκή ανάγκη την θέρμανση και μάλιστα εν μέσω πανδημίας όταν τα πρώτα χιόνια “εμφανίστηκαν” με δεδομένο ότι δεν υπάρχει ούτε ένα ευρώ οφειλή στην ΔΕΤΗΠ από την συγκεκριμένη.

Είναι πρόβλημα της ΔΕΤΗΠ πως θα επιλύσει τα τεχνικά προβλήματα. Έχει και τα “γένια” έχει και τα “χτένια”.

Επιβεβαιώνεται για ακόμη μία φορά η Λαϊκή Συσπείρωση ότι οι Δημοτικές Επιχειρήσεις σαν Ανώνυμες Εταιρίες που είναι λειτουργούν με όρους της αγοράς με κριτήριο το κέρδος και την λογική κόστους-οφέλους. Δεν υπηρετούν την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, στην συγκεκριμένη περίπτωση αυτή της θέρμανσης λαϊκών νοικοκυριών.

Η παραπάνω περίπτωση δεν είναι η μοναδική ,καθώς παραμένουν ακόμα 30 οικοδομές που δεν έχουν συνδεθεί.

Καλούμε την Δημοτική Αρχή να δώσει άμεσα λύση στο παραπάνω πρόβλημα. Η θέρμανση είναι κοινωνικό αγαθό και πρέπει να παρέχεται σε όλους.

Για την Λαϊκή Συσπείρωση

Χόλμπα Αντωνία

3 σχόλια

  • Πάτε καλά στο Κόμμα Του Λαού
    Είναι πρόβλημα της ΔΕΤΗΠ πως θα επιλύσει τα τεχνικά προβλήματα. Έχει και τα “γένια” έχει και τα “χτένια”.
    Το πρόβλημα της ΔΕΤΗΠ τελειώνει στο Λεβητοστάσιο της οικοδομής και έως εκεί έχει κάνει σωστά την δουλειά της . Δεν έχει κανένα μα κανένα δικαίωμα να παρέμβει στην εγκατάσταση της οικοδομής ακόμα και αν το θέλει
    Και είναι ανάλγητη η ΔΕΤΗΠ και δεν είναι οι συγκάτοικοι που αρνούνται να πληρώσουν την θέρμανση που έχουν καταναλώσει ;

    • Εσείς, της τηλεθέρμανσης, πληρώνεται τις οφειλές σάς στην ΔΕΗ; Μήπως χρωστάτε; Μήπως πρέπει να σας κλείσουν την παροχή μέχρι να πληρώσετε;

      • αν χρωστάνε φυσικά πρέπει να τους κόψουν το ρεύμα.

        Κάτι ειδικές περιπτώσεις πρέπει να διευθετούνται με νομιμότητα και διακριτικότητα πχ θα μπορούσε το κόμμα του λαού να πληρώσει τον λογαριασμό μέχρι να αναλάβει την εξουσία οπότε θα είναι για όλους τζάμπα … χα χα χα

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.