Τι λένε, στο kozan.gr, οι κάτοικοι του Δρεπάνου Κοζάνης, που αντιδρούν σε επένδυση, που έχει γνωστοποιηθεί στη Δημοτική Αρχή του Δήμου Κοζάνης κι αφορά τη δημιουργία ενός θερμοκηπίου υδροπονίας 200 στρεμμάτων (Βίντεο)

4 Δεκεμβρίου 2021
21:05

Τι λένε, στο kozan.gr, οι κάτοικοι του Δρεπάνου Κοζάνης, που αντιδρούν σε επένδυση, που έχει γνωστοποιηθεί στη Δημοτική Αρχή του Δήμου Κοζάνης κι αφορά τη δημιουργία ενός θερμοκηπίου υδροπονίας 200 στρεμμάτων (κλικ εδώ για περισσότερα, σε σχέση με την επένδυση και το επεισόδιο με τον Δήμαρχο Κοζάνης Λ. Μαλούτα). Δείτε το παρακάτω βίντεο:

 

 

kozan.gr: Δρέπανο Κοζάνης: Γιούχαραν τον Δήμαρχο Κοζάνης Λ. Μαλούτα – “Έχει χάσει την επαφή με την κοινωνία ο κύριος”, του φώναζαν και τον χαρακτήρισαν ανεπιθύμητο (Βίντεο – Αποκλειστικές εικόνες)

 

 

51 σχόλια

  • Οι ίδιοι και οι ίδιοι βαρέθηκαμε να σας ακούμε μια ζωή εσείς θέλατε τα χωράφια του δήμου όλα δικά σας όλοι εσείς κάνατε το κουμάντο τόσα χρόνια και μοιραζατε τα κοινοτικά χωράφια του Δρεπάνου όλα δικά σας.βαρεθηκαμε να σας ακούμε δώστε μια πρόταση ρε λέτε και λέτε.δωστε όλα τα χωράφια στους κύριους και τέλος.

    • Σταματήστε την λασπη…
      Τα χωράφια ηταν κ είναι διαθέσιμα για δημοπρασία προς ολους τους κατοίκους του Δρεπανου.
      Μπορείς κ συ να ρθεις στην επομενη δημοπρασια κ να διεκδικήσεις χωράφι.

    • Ποίο είναι το ζόρι σου;;ας έβαζες καλό τρακτέρ και εσύ στην αυλή όχι να παρακαλάς όμως να πουλήσει το τρακτέρ ο χωριανος γιατί δεν μπορείς να τον φτάσεις…να ξέρεις ότι ούτε και έτσι θα τον φτάσεις…και σταματά τους καφέδες με την εξουσία..

    • Οι κάτοικοι του Δρεπάνου είναι αρνητικοί στην επένδυση σε σχέση με την χωροθέτηση,και όχι με την ίδια την επένδυση.
      ΤΑ θερμοκήπιο υδροπονιας ειναι στη ουσία εργαστασια και δεν έχουν σχέση με την Γεωργία, βάση αυτού καλό είναι να δούμε χώρους σε όλη την Δυτ. Μακεδονια(λόγω της πράσινης ενεργειας) και όχι σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις.

      • Σωστό εν μέρει αλλά δείτε τι γίνεται με τα φωτοβολταϊκά τα οποία τοποθετούνται σε καλλιεργήσιμη γη. Δυστυχώς ο ιδιοκτήτης κοιτάζει την τσέπη του και το κράτος απουσιάζει στο βωμό της πράσινης ανάπτυξης.

  • Άμα είναι να ανοίξουν θέσεις εργασίας και διασφαλιστεί ότι οι θέσεις εργασίας θα ναι παιδιά από το Δρέπανο χίλιες φορές να γίνει.ρωτηστε όλους τους δρεπανιωτες όχι μόνο μια μερίδα

    • Ναι, καλέ! Κάτσε και γράψε βιογραφικό να καταθέσεις. Τα μισθολογια θα είναι τόσο χαμηλά που όχι εσύ, αλλά αυτοί οι ίδιοι δεν θα νοιαστουν να σε προσλάβουν. Σύγχρονα σκλαβοπάζαρα πάνε να δημιουργήσουν. Τι δεν καταλαβαίνεις;;;

  • Η τοπική κοινωνία δεν ξέρει τι θέλει. Συντηρείται οικογένεια από αυτήν την έκταση μόνο και μόνο από αυτή;;Όχι. 220 νέες θέσεις εργασίας στον νομό προφανώς και με κριτήριο εντοπιότητας από την εταιρεία.
    Φάτε κάρβουνο… Ρώτα τα άνεργα τα παιδιά Άρη.

  • Καλά δεν ξέρουν οι επενδυτές ότι το Δρέπανο βγάζει μόνο συνδικαλιστές και όχι αγγούρια και ντομάτες ??

  • kozan πολεμάς τον μαλούτα και καλά κάνεις Γιατί δεν υπάρχει όπως δεν υπάρχουν και οι αντιδήμαρχοι του αλλά πιστεύω ότι αυτή τη φορά θα πρέπει να γίνει η επένδυση και Μπράβο του για αυτό

  • Ναι, καλέ! Κάτσε και γράψε βιογραφικό να καταθέσεις. Τα μισθολογια θα είναι τόσο χαμηλά που όχι εσύ, αλλά αυτοί οι ίδιοι δεν θα νοιαστουν να σε προσλάβουν.

  • Ρε πουλάτε τρέλα;;;γη που παράγει θα την κάνετε υδροπονία και κτλ;;;ρε συ παράγει η γη έτσι και αλλιώς!!!ας πάνε λιγο παρακάτω στην ΔΕΗ που κλείσανε και η γη είναι κατεστραμμένη… εκτός αν τα θερμοκήπια είναι 10 στρέμματα και γύρω γύρω τα 190 σπείρουν φωτοβολταϊκά….

    • Από τη στιγμή που πλειοδοτω και ενοικιάζω τα χωράφια τα κάνω ότι θέλω

      Αν θέλω βάζω φωτοβολταϊκά
      Αν θέλω τα πληρώνω και κάθονται έτσι όσα χρόνια τα ενοικιάζω.

      Εσένα σου επέβαλε κανείς τι να σπείρεις όταν τα νοίκιασες;

      Τι άλλο θα ακούσουμε.

      • Θα έπρεπε να υπάρχουν νόμοι όπως υπάρχουν και στην δόμηση. Φωτοβολταϊκά σε καλλιεργήσιμη γη να απαγορεύεται, υπάρχουν πολλα χέρσα ειδικά στην περιοχή μας που μπορούν να εξυπηρετήσουν αυτό το σκοπό.

  • Να κάνω μια ερώτηση εφόσον είναι υδροπονιας γιατί να πάρει τα χωράφια που είναι καλλιεργησιμα; Αυτή η επένδυση μπορεί να γίνει και στο παλιό στρατόπεδο απέναντι από το κουρι καθώς επίσης και κάτω από τον Άγιο Ελευθέριο.Γνώμη μου.

  • Είναι απαράδεκτη ή στάση της δημοτικής αρχής και των δύο παρατάξεων της αντιπολίτευσης που την στηρίζουν, νά μήν ενημερώνουν τό τοπικό συμβούλιο του χωριού,και νά απαξιώνουν άθελα ή ηθελημένα μια ολόκληρη κοινωνία. Όταν κάποιοι θέλουν να αποφασίζουν, απουσία τών κατοίκων και τών τοπικών αρχών κάτι δεν πάει καλά. Όσο για την επένδυση.εχει δημοτικές αλλά καί δημόσιες εκτάσεις τό Δρέπανο πολλές πού όποιος πραγματικά θέλει άνετα τίς βρίσκει,όχι τις πιο γόνιμες και αποδοτικές καλλιέργειες τού χωριού.

  • Αυτό που με θλίβει πραγματικά είναι ότι διαπιστώνω από πολλά σχόλια που διαβάζω, ενώ οι κάτοικοι του Δρεπάνου γνωρίζουν πολύ καλά ότι δεν πρόκειται για μια επένδυση όπως θέλουν (ποιοί όμως;) να την παρουσιάζουν και σαφώς δεν πρόκειται να επωφεληθούν ούτε καν σε προσωπικό επίπεδο , καταλαβαίνω ότι αντλούν ευχαρίστηση που την ίδια στιγμή συγχωριανοί τους θίγονται τα συμφέροντα τους. Φυσικά δεν καταλαβαίνουν πως σήμερα οι άλλοι, αύριο οι ίδιοι.

  • Ειλικρινά είμαι περίεργος να δω πότε θα καταλάβετε ορισμένοι τι είναι αυτός ο Μητσοτάκης που ψηφίσατε.
    ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΟΛΑ και ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ για να ικανοποιηθουν τα οικονομικά συμφέροντα δέκα πλούσιων φίλων του, που έχουν μάθει να το παίζουν ιδιώτες επιχειρηματίες με τη χορηγία του δημοσίου. Όσο για τον δήμαρχο, ΠΑΣΟΚ δεν είναι; Αυτοί έχουν γίνει βασιλικότεροι του βασιλέως. Από τον φθόνο τους για τον Τσίπρα, επειδή νομίζουν ότι αυτός τους πήρε την εξουσία (μέχρι εκεί φτάνει το μυαλό τους, αυτοκριτική μηδέν), έχουν γίνει γενίτσαροι της δεξιάς. Καλύτερα μιλάς με έναν γνήσιο δεξιό πάρα με ΠΑΣΟΚο κολλημένο. Για ποιες επενδύσεις μιλάνε. Για ρωτήστε και στο Μαυροδένδρι που τους έταξαν δωρεάν ρεύμα… Δεν κατεβήκαμε από τα βουνά. Στα βουνά ήμασταν.

  • Για να καταλάβω τώρα εγώ.. Από πότε οι δήμαρχοι έγιναν ντίλερ των ιδιωτών;;; Δεν κοιτάνε να μαζέψουν κανένα αδέσποτο και να βάλουν καμία λάμπα, που δεν βλέπουμε τη μύτη μας και φοβόμαστε να περπατήσουμε; Για τις επενδύσεις υπάρχει ολόκληρος υπουργός μπουμπούκος. Μας φτάνει. Μια χαρά βολεύει τους φίλους του Κεριάκου. Άιντε.

  • Μιζέρια και Άγιος ο Θεός. Άξιοι της μοίρας μας. Ναι θέλουμε επενδύσεις αλλά όχι στα δικά μας τα μέρη. Ναι θέλουμε επενδυτές αλλά όχι ξενους.Να δουλεύουν οι 40, αλλά όχι 200 και κάποια μορφωμένα παιδιά.
    Κατάντια 100 χρόνια πίσω μείναμε.
    Λοιπόν ο Δήμος να μην τους ακούσει Καν και μόλις τελειώσει ο χρόνος ενοικίασης, σε αυτούς να παραχωρήσει τη γη στους επενδυτές. Δεν θα κάνουν κουμάντο 40 άτομα για την πάρτη τους.

    • Πού την είδες την επένδυση; Ότι κάποιοι πάνε να ξεπουλήσουν εύφορη γη για κάτι που ούτε καν ενδυκνειται γεωργικά στην συγκεκριμένη έκταση; Η μιζέρια θα επέλθει μετά από αυτό. Ποιες 200 θέσεις εργασίας; Τι αισιοδοξία είναι αυτή; Από πού αντλείται; Έχεις δει θερμοκήπια σε άλλα μέρη της Ελλάδας; ούτε καν ενδιαφέρονται να προσλάβουν Έλληνες πολλώ δε μάλλον μορφωμένους όπως χαρακτηριστικά αναφέρεις.

  • Όταν γίνονταν δημοπρασίες στα στο χωριό τόσο χρόνια οι συγκεκριμένοι μοίραζαν όπως ήθελαν την συγκεκριμένη έκταση επειδή αυτοί και καλά έχουν πομωνες εκεί όλοι οι υπόλοιποι περνάν ότι περισσεύε και το μόνο που πρόσφεραν ήταν να περνούν κάνα δυο παιδιά εργάτες όταν μάζευαν τις πατάτες τους τα τελευταία βέβαια χρόνια περνούν μόνο από Βουλγαρία άτομα.ρωτηστε το χωριο αν συμφωνεί μακαρι να γίνει η επένδυση αν είναι να μπορέσουν παιδιά από το χωριό να έχουν μια δουλειά σίγουρη και να προοδεύσουν φτάνει κυριοι με την μυζερια φτάνει εξάλλου έκαστος ο καθένας καλλιέργει πάνω από 700 στρέμματα ηρεμηστε δεν είστε μόνο εσείς τόσες οικογένειες είναι τόσα παιδιά που δεν έχουν δουλειές αν είναι να διασφαλιστεί ότι θα μπουν παιδιά από το χωριό ναι να γίνει με κλειστά μάτια.

    • Πόσα ψέματα μαζεμένα μέσα σε ένα σχόλιο. Πρώτον, η διαδικασία για την δημοπρασία πάντα είναι ανοιχτή. Λογικό είναι να τα παίρνουν αυτοί που έχουν τις πομονες, κάποιος που δεν έχει τι να πάει να καλλιεργήσει εκεί, πως θα τα ποτίσει; Επίσης οι εργαζόμενοι που έρχονται εποχιακά δεν είναι από Βουλγαρία αλλά Αλβανοί που κατοικούν στο Δρέπανο η στα γύρω χωριά με μεροκάματο 40ευρω και εργοσημο. Τα θερμοκήπια ξέρεις πόση δουλειά απαιτείται; Πόσοι κατά καιρούς είχαν δημιουργήσει θερμοκήπια μέσω προγραμμάτων και τα πούλησαν επειδή δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν. Επίσης στο κλείσιμο της ΔΕΗ δεν είδα κανέναν να κοπτεται από το Δρέπανο. Τόσο επιλεκτική ευαισθησία μου φαίνεται περίεργο!!!

      • Μεγάλε είσαι εκτός τόπου και χρόνου τόσα άνεργα παιδιά είναι από 30-40 χρόνων τα περισσότερα παιδιά είναι άνεργα και ξέρεις τι θα γίνονταν αν πήγαινε κάποιο από αυτά τα άνεργα παιδιά σε μια δημοπρασία;;ξέρεις πολύ καλά τι θα επερνε!τώρα τουλάχιστον θα έχουν δουλειά περισσότεροι

    • Βλέπω μια προσπάθεια διχασμου του κόσμου με στοχοποιηση των αγροτων της περιοχής.
      Θα πολεμήσουμε ώστε τα χωράφια να μείνουν στο Δρεπανο για να έχουν οι επόμενες γενιές το δικαίωμα δημοπρασίας.

      Ζούμε στο Δρεπανο κ θα ζήσουμε στο Δρεπανο

  • Για πρώτη φορά γίνεται κάτι σωστό. Θα πρέπει να το στηρίξουμε όλοι και όχι να φέρνουμε αντίδραση σε κάτι καινούργιο.

    • Και γιατί δεν πάνε 5χλμ παραπάνω να κάνουν τις επενδύσεις παρά καταστρέφουν γη δυναμικής καλλιέργειας;;; Πού είναι το σωστό; Εσύ πιστεύεις Έλληνες θα δουλέψουν ή ταλαιπωρημένοι πρόσφυγες ως σύγχρονοι σκλάβοι; Δεν βλέπεις τι γίνεται νότια Ελλάδα; Άνθρωποι πάμπτωχοι από άλλες χώρες δουλεύουν σε άθλιες συνθήκες.

  • Πόσα εκατομμύρια ευρώ πλήρωσε ο δήμος Ελλησπόντου για τα δύο θερμοκήπια είχατε καμία θέση εργασίας όχι απλά έκαναν ένα θερμοκήπιο μεγάλο και δεν δούλεψε ποτέ μόνο κάποιοι πήραν Πόλα λεφτά ας πάνε σε εκείνω το κτίριο ? το διαλυμένο να το κάνουν ξανά και όσο για τον μαλουτα τίποτα δεν τον κάναμε έπρεπε να τον ρίχναμε αυγά εάν θέλει ο δήμαρχος να πάει στον κρόκο Αιανή άνω κόμη η κάτω κόμη εκεί να κάνει τέτοιες επενδύσεις εκεί έχει ξύλο όχι γιουχαρισμα ντρέπομαι που ζω σε αυτόν τον δήμο και ντρέπομαι που τους ψηφίζω και ντρέπομαι πολυ όταν λέει ο δήμαρχος δεν είμαι ενήμερος θα πρέπει να παραιτήθη απ’ο δήμαρχος και να γίνει βοσκός εάν ξέρει και από βοσκή. λυπάμαι Λάζο είσαι πολύ λίγος δίστιχος

  • Αχ! Πολυχρονεμενε μου Μαλουτα! Ο Θεός να τους κόβει στρέμματα και να σου δίνει χρόνια!!! Που ένα τραγουδιστή δεν ενδιαφερθηκες να τον φέρεις να τους το λαλήσει με το άναμμα του δέντρου αλλααααα… τα τελευταία χρόνια της δημαρχίας σου νοιάστηκες να φέρεις επενδύσεις για να παίρνουμε μισθα.

  • Πιο θερμοκηπίο βρε παιδιά , εδώ που πέφτει η θερμοκρασία – 20 και τα Ανεμοσουρια φτάνουν 3 μέτρα , απλώς έπεσαν λεφτά για ενίσχυση της περιοχής και αυτά θα εκμεταλλευτούν οι λεγόμενοι επενδυτές , θα στήσουν κάποιες εγκαταστάσεις να δικαιολογήσουν το έργο και μετά άντε γεια , το μόνο φαγώσιμο που μπορεί να καλλιεργηθεί στην γη αυτή είναι η πατάτα …τέλος

  • Μετά τα φωτοβολταϊκά με χιλιάδες θέσεις εργασίας τώρα και θερμοκήπια.
    Σβήσανε την ΚΥΔΕΠ.
    Σβήσανε το στρατόπεδο.
    Σβήσανε τα τρένα.
    Σβήσανε την δεη.
    Και τώρα τα χωράφια καληνύχτα στο δρέπανο.

  • Τι φοβαστε ολοι οι κ σχολιαζετε ανωνυμα ? Τελικα ΜΙΚΡΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ κρυβεστε πισω απο το δακτυλο σας ! Ειστε λιγοι !!!

    • Ενώ εσύ τώρα ρε τσακάλι, που έβαλες ένα όνομα και επίθετο, νομίζεις ότι σχολιάζεις επώνυμα; Σε ξέρω; Και που ξέρω αν είναι πραγματικό όνομα αυτό που γράφεις. Αυτό είναι το πρόβλημα; Και στις κάλπες ανώνυμα ψηφίζουμε. Μια χαρά είναι τα ανώνυμα σχόλια του κοζαν. Είναι βαρόμετρο κοινής γνώμης και συγχαρητήρια στο κοζαν που μπαίνει στον κόπο και ελέγχει και δημοσιεύει. Νομίζεις είναι εύκολο; Για ρώτα, γιατί δεν το κάνουν και άλλες σελίδες.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.