Αδυναμία μετακίνησης των μαθητών των κοινοτήτων του πρώην Δήμου Ελλησπόντου στον ΕΟΔΥ – Επιστολή γονέων και κηδεμόνων

5 Δεκεμβρίου 2021
22:04

 

Το τέταρτο κύμα της πανδημίας σε συνδυασμό με το συγχρωτισμό των μαθητών στις σχολικές αίθουσες έχει αυξήσει τα κρούσματα στα σχολεία. Κάθε φορά που κάποιος μαθητής είναι θετικός στον ιό πρέπει όλα τα παιδιά του τμήματός του να μεταβούν στον ΕΟΔΥ για διενέργεια rapid test. Οι κοινότητες του πρώην Δήμου Ελλησπόντου απέχουν κατά μέσο όρο περίπου 20 χιλιόμετρα από την Κοζάνη. Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο αφού οι μαθητές θα πρέπει να μετακινούνται 2 και 3φορες την εβδομάδα στην Κοζάνη ,με δικά τους έξοδα ( ακόμη και με ταξί αφού κάποιοι δεν έχουν αυτοκίνητο και δεν υπάρχει ούτε αστικό λεωφορείο) περιμένοντας ατελείωτες ώρες στον ΕΟΔΥ και χάνοντας όλη τη διάρκεια των μαθημάτων.

Μετά από συνέλευση των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων, γονέων και των προέδρων των κοινοτήτων της περιοχής ζητείται να υπάρξει κινητή μονάδα που θα μεταβαίνει στο εκάστοτε σχολείο για τη διενέργεια των rapid test.

Αφού οι αρμόδιοι αποφάσισαν να μην κλείσουν τα σχολεία αυξάνοντας τη διασπορά του ιού, ας βρουν τον τρόπο να γίνονται τα rapid test στο χώρο των σχολείων μας. Πρέπει να μπει τέλος στα έξοδα και στις συνεχείς μετακινήσεις των παιδιών.

Γονείς & Κηδεμόνες από την περιοχή του Ελλησπόντου

7 σχόλια

  • “Μετά από συνέλευση των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων, γονέων και των προέδρων των κοινοτήτων της περιοχής ζητείται να υπάρξει κινητή μονάδα που θα μεταβαίνει στο εκάστοτε σχολείο για τη διενέργεια των rapid test.”

  • Ποια κινητή μονάδα κ πράσινα άλογα… σε Ολόκληρη την πόλη τής Κοζάνης σήμερα λειτουργούσαν 2 φαρμακεία ως είθισται κάθε Σκ… Το ένα είχε 30 άτομα ουρά για ραπίντ τέστ κ το άλλο είχε έλλειψη φαρμάκων… Για να βρω λοιπόν ένα παιδικό ντεπον έπρεπε να τρέχω κ στα δύο φαρμακεία κ να περιμένω στην ουρά μετά από 30 άτομα .. κ σεις θέλετε κ μονάδα έξω από κάθε σχολείο… Σε λίγο θα αλλάζουμε νομό για να βρούμε ασπιρίνες…

    • Μπορείτε αν θέλετε να πάρετε το ΚΤΕΛ ή και ταξί να έρθετε στα χωριά μας και να κάνετε εδώ τα τεστ στα φαρμακεία που δεν έχουμε!!!!

  • Σε μια οποιαδήποτε σοβαρή χώρα αυτά θα ήταν λυμένα, μετά από σχεδόν δυο χρόνια διαχείρισης της πανδημίας. Εδώ το μόνο που ενδιαφέρει την κυβέρνηση είναι ο τζίρος …

  • Πολυ σωστη η ενεργεια σας μπραβο σας.Ειστε πολυ οργανωμενοι.Εμεις εδω στην Κοζανη που το παιζουμε και της (πολης) περιμενουμε σαν τα προβατα μεση στη βροχη και το κρυο.Ειναι υποχρεωμενοι να βαλλουν κλιμακιο του εοδυ να πηγαινει στα σχολεια.Ας βρουνε τον τροπο αυτοι οι παντογνωστες.Ας οργανωθουμε ολοι μαζι να μην ξαναπαμε να δουμε τι θα γινει, ας κανουν τηλεδιασκεψη.2 εβδομαδες εμειναν,τουλαχιστον να κανουμε γιορτες υγιης με την οικογενεια μας.

  • Πολύ ωραία όλα αυτά που λέτε.Αλλα να τα λέτε όλα.Καλο θα ήταν να αφήσετε τα παιδιά έξω από αυτό και να μην πήγαινετε έξω από το σχολείο και τα ξεσηκώνεται για αποχή.Ειναι ζήτημα που πρέπει να ασχοληθούν οι γονείς

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.