Εκδήλωση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας για μαθητές με θέμα «Εκφοβισμός; Μαζί θα βρούμε λύση»

8 Δεκεμβρίου 2021
12:35

Στο πλαίσιο ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της μαθητικής και εκπαιδευτικής κοινότητας των σχολικών μονάδων της περιοχής μας πάνω στο θέμα του σχολικού εκφοβισμού, η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με το ΚΜΟΠ – Κέντρο Κοινωνικής Δράσης και Καινοτομίας πραγματοποίησε εκδήλωση με θέμα «Εκφοβισμός; Μαζί θα βρούμε λύση» την Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2021. Στην εκδήλωση συμμετείχαν 70 σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας. Την παρουσίαση του θέματος του σχολικού και διαδικτυακού εκφοβισμού ανέλαβαν η Δρ. Αντωνία Τορρένς, Εκπαιδευτική Ψυχολόγος, Δημιουργός και Υπεύθυνη του Προγράμματος Live Without Bullying, και ο κ. Νίκος Κωστής, Κλινικός Ψυχολόγος και Σύμβουλος του Προγράμματος Live Without Bullying.

Οι εκπρόσωποι του προγράμματος Live Without Bullying αναφέρθηκαν στο φαινόμενο του εκφοβισμού, διαχωρίζοντάς το από τις έννοιες του πειράγματος και της κοροϊδίας, ενώ παρουσίασαν τους λόγους για τους οποίους συμβαίνει και τις συνέπειές του στα παιδιά που το βιώνουν ή είναι μάρτυρες τέτοιων περιστατικών. Ακολούθως παρουσίασαν τον τρόπο με τον οποίο τα άτομα που δέχονται σχολικό εκφοβισμό μπορούν να αντιδράσουν και οι παρατηρητές φαινομένων εκφοβισμού μπορούν να τους βοηθήσουν. Κατά το δεύτερο μέρος της εκδήλωσης οι μαθητές συμμετείχαν ενεργά στο διαδραστικό παιχνίδι “Γίνε πρεσβευτής κατά του εκφοβισμού” που είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα https://livewithoutbullying.com/. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με συζήτηση που βασίστηκε στις ερωτήσεις που τέθηκαν από τους μαθητές των σχολικών μονάδων. Η εκδήλωση είναι διαθέσιμη στον σύνδεσμο https://bit.ly/31zlEVk.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα “Live Without Bullying”, που δημιουργήθηκε από το ΚΜΟΠ – Κέντρο Κοινωνικής Δράσης και Καινοτομίας το 2015, είναι μια πρωτοποριακή πλατφόρμα παροχής δωρεάν online συμβουλευτικής υποστήριξης σε μαθητές, γονείς και καθηγητές. Παιδιά και ενήλικες μπορούν να ενημερωθούν για το φαινόμενο του εκφοβισμού και να λάβουν, δωρεάν και ανώνυμα, υποστήριξη από επαγγελματίες ψυχολόγους εξειδικευμένους σε θέματα εκφοβισμού.

Ευχαριστούμε πολύ τις διευθύνσεις και το εκπαιδευτικό προσωπικό των σχολικών μονάδων για την υποστήριξη της εκδήλωσης. Ιδιαίτερες ευχαριστίες απευθύνουμε στους μαθητές της Γ’ Γυμνασίου του Γυμνασίου Κορησού, του 4ου Γυμνασίου Πτολεμαΐδας και του 2ου Γυμνασίου Φλώρινας για την ενεργή συμμετοχή και συνεισφορά τους στην παρουσίαση του διαδραστικού παιχνιδιού και τη συζήτηση που ακολούθησε.

Οι εκδηλώσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας θα συνεχιστούν με την εκδήλωση «Εκφοβισμός; Μαζί θα βρούμε λύση» που απευθύνεται σε γονείς και εκπαιδευτικούς. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 08.12.2021 στις 18:00 – 20:00 στον σύνδεσμο https://zoom.us/j/95754948339 .

Ένα σχόλιο

  • Η αηδία πάει σύννεφο στο Ελληνικό Γυμνάσιο. Κατεστραμμένο; Παιδιά από κατεστραμμένους εκπαιδευτικούς. Για λυπηση…..

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.