ΠΑΣΚΕ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ Ν.Κοζάνης: Όχι άλλα βάρη στις πλάτες των εργαζομένων-Απεργούμε την Τετάρτη 17/05

15 Μαΐου 2017
12:49

Η Κυβέρνηση, ανήμερα της Πρωτομαγιάς, αποφάσισε να επιτεθεί στα δικαιώματα των εργαζομένων, συμφωνώντας επί της ουσίας σ’ ένα 4Ο  MNHMONIO. «Διαπραγματευόμενη» ως συνήθως σκληρά, μέσα σε δυο χρόνια υπέγραψε δύο μνημόνια αδιαφορώντας για τις ολέθριες συνέπειες σε βάρος της μισθωτής εργασίας, των συνταξιούχων, απειλώντας με ισοπέδωση την κοινωνία και γκρεμίζοντας ότι έχει απομείνει, από τις κατακτήσεις των εργαζομένων. Προχωρά ακάθεκτη στην πλήρη αποδόμηση του Κοινωνικού Κράτους, της Υγείας, της Παιδείας, της Κοινωνικής Ασφάλισης.

Απεργούμε την Τετάρτη 17/05/2017 και διαδηλώνουμε ενάντια στο 4Ο μνημόνιο των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, με το οποίο ξεπουλούν τα πάντα. Όλοι μαζί στον αγώνα για την αποτροπή των πολιτικών της ύφεσης, της αποβιομηχάνισης, των ιδιωτικοποιήσεων – εκποιήσεων του εθνικού πλούτου σε πανίσχυρους εγχώριους και διεθνείς ομίλους.

Ξεπουλούν την ΔΕΗ, τα νερά, όπως ακριβώς απαιτούν οι διεθνείς δανειστές χωρίς ενδοιασμούς και ντροπή. (περιμένουμε την υλοποίηση των δεσμεύσεων περί θεσμικού κενού του Περιφερειάρχη και των συμβούλων)

Νέες περικοπές των συντάξεων, μείωση του Αφορολόγητου, δραστική μείωση του επιδόματος θέρμανσης, μειώσεις μισθών, περικοπές στον ΕΟΠΥΥ, στα επιδόματα και στα ειδικά μισθολόγια. Για τους οικονομικά ασθενέστερους νέα περικοπή των κοινωνικών επιδομάτων.

Μέτρα, μέτρα σε βάρος μας, κατά συνέπεια βαθιά ύφεση, υψηλή ανεργία, συνολική απαξίωση, με ολέθριες συνέπειες και για την περιοχή μας.

Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, έχουμε μόνον μία επιλογή. Να συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για να μπει οριστικό τέλος στις παλιές και νέες μνημονιακές πολιτικές που κατέστρεψαν κοινωνία και οικονομία.

Όλοι μαζί απεργούμε, αγωνιζόμαστε και συμμετέχουμε στις απεργιακές κινητοποιήσεις στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης, διεκδικούμε ένα καλύτερο αύριο για μας και τα παιδιά μας.

Για ακόμη μία φορά το μήνυμα πρέπει να είναι ξεκάθαρο, ενωτικό και αγωνιστικό.

Όχι άλλα βάρη στις πλάτες των εργαζομένων.

Ένα σχόλιο

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.