Η Κυβέρνηση, ανήμερα της Πρωτομαγιάς, αποφάσισε να επιτεθεί στα δικαιώματα των εργαζομένων, συμφωνώντας επί της ουσίας σ’ ένα 4Ο  MNHMONIO. «Διαπραγματευόμενη» ως συνήθως σκληρά, μέσα σε δυο χρόνια υπέγραψε δύο μνημόνια αδιαφορώντας για τις ολέθριες συνέπειες σε βάρος της μισθωτής εργασίας, των συνταξιούχων, απειλώντας με ισοπέδωση την κοινωνία και γκρεμίζοντας ότι έχει απομείνει, από τις κατακτήσεις των εργαζομένων. Προχωρά ακάθεκτη στην πλήρη αποδόμηση του Κοινωνικού Κράτους, της Υγείας, της Παιδείας, της Κοινωνικής Ασφάλισης.

Απεργούμε την Τετάρτη 17/05/2017 και διαδηλώνουμε ενάντια στο 4Ο μνημόνιο των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, με το οποίο ξεπουλούν τα πάντα. Όλοι μαζί στον αγώνα για την αποτροπή των πολιτικών της ύφεσης, της αποβιομηχάνισης, των ιδιωτικοποιήσεων – εκποιήσεων του εθνικού πλούτου σε πανίσχυρους εγχώριους και διεθνείς ομίλους.

Ξεπουλούν την ΔΕΗ, τα νερά, όπως ακριβώς απαιτούν οι διεθνείς δανειστές χωρίς ενδοιασμούς και ντροπή. (περιμένουμε την υλοποίηση των δεσμεύσεων περί θεσμικού κενού του Περιφερειάρχη και των συμβούλων)

Νέες περικοπές των συντάξεων, μείωση του Αφορολόγητου, δραστική μείωση του επιδόματος θέρμανσης, μειώσεις μισθών, περικοπές στον ΕΟΠΥΥ, στα επιδόματα και στα ειδικά μισθολόγια. Για τους οικονομικά ασθενέστερους νέα περικοπή των κοινωνικών επιδομάτων.

Μέτρα, μέτρα σε βάρος μας, κατά συνέπεια βαθιά ύφεση, υψηλή ανεργία, συνολική απαξίωση, με ολέθριες συνέπειες και για την περιοχή μας.

Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, έχουμε μόνον μία επιλογή. Να συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για να μπει οριστικό τέλος στις παλιές και νέες μνημονιακές πολιτικές που κατέστρεψαν κοινωνία και οικονομία.

Όλοι μαζί απεργούμε, αγωνιζόμαστε και συμμετέχουμε στις απεργιακές κινητοποιήσεις στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης, διεκδικούμε ένα καλύτερο αύριο για μας και τα παιδιά μας.

Για ακόμη μία φορά το μήνυμα πρέπει να είναι ξεκάθαρο, ενωτικό και αγωνιστικό.

Όχι άλλα βάρη στις πλάτες των εργαζομένων.