Έτσι προτείνεται να ανοίξουν τα σχολεία – Τι αλλάζει στα πρωτόκολλα – Τρία self test για τους μαθητές

3 Ιανουαρίου 2022
12:07

 

Αύριο θα γίνει η συνεδρίαση της επιτροπής και στόχος όπως τονίζει και το Μέγαρο Μαξίμου είναι να ανοίξουν τα σχολεία στην ώρα τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, αυτό που μέχρι στιγμής προτείνεται είναι:

Αντί για 2 να διανέμονται 3 σελφ τεστ την εβδομάδα. Το σενάριο για rapid test εγκαταλείπεται καθώς θα ήταν αδύνατον να εξυπηρετηθεί ο μεγάλος όγκος μαθητών και εκπαιδευτικών.

Επίσης, αλλάζει το πρωτόκολλο που ίσχυε μέχρι τώρα. Αυτό που αλλάζει είναι το εξής: αν ένα παιδί βρεθεί θετικό δεν θα κάνουν τεστ μόνο τα παιδιά που ήταν γύρω του αλλά θα υποβάλλονται σε τεστ όλα τα παιδιά της τάξης.

Επίσης, το 50+1 που ίσχυε μέχρι σήμερα για να κλείσει ένα τμήμα θα πέσει όπως έγραψε και το newsit.gr στο 40+1 ή ακόμα και πιο κάτω.

9 σχόλια

  • Δεν είμαι ειδικός, δεν είμαι εκπαιδευτικός, τα παιδιά μου είναι μεγάλα και έχουν τελειώσει το σχολείο. Με βάση την κοινή λογική ρωτώ: Τι ευνοεί τη διασπορά της covid 19; Ο συνωστισμός σε κλειστούς χώρους. Θέλουμε ανοιχτά ή κλειστά σχολεία; Ανοιχτά για πολλούς λόγους. Θα μπορούσε να επιμηκυνθεί η περίοδος των χειμερινών διακοπών για δύο εβδομάδες και να παραταθεί για το ίδιο διάστημα το διδακτικό έτος τον Ιούνιο (για δημοτικά, νηπιαγωγεία). Τον Ιούνιο είναι πιο εύκολος και ο αερισμός των τάξεων και η χρήση του προαυλίου. Θα μου πείτε για δύο βδομάδες; Ο,τι μπορεί να βοηθήσει χωρίς ιδιαίτερο κόστος είναι καλοδεχούμενο, γιατί όχι;

    • Χα, χα, χα γέλασα με την ψυχή μου. Να είσαι καλά όποιος και να ´σαι.
      Δεν είσαι ειδικός, δεν είσαι εκπαιδευτικός αλλά μάλλον δεν είσαι και από τα μέρη μας! Σε ποιά Ευρωπαϊκή χώρα ζεις;
      Στην Ελλάδα λοιπόν που ήρθες για διακοπές δεν υπάρχει ούτε μία πιθανότητα να δουλέψει κανένας δάσκαλος ούτε μία ώρα παραπάνω χωρίς να γίνει μια συνδικαλιστική επανάσταση.
      Όχι ότι πρότεινες να δουλέψουν παραπάνω αλλά έτσι θα το μεταφράσουν.

  • Δεν υπάρχει κανένας λόγος να ανοίξουν Δημοτικά και Γυμνάσια. Είναι επικίνδυνοι αυτοί που εισηγούνται το αντίθετο. Δεν θα χάσουν τίποτα τα παιδιά με 2 ή 3 εβδομάδες Τηλεκπαίδευση. Και αν τα ανοίξουν θα τα κλείσουν πολύ γρήγορα με την διασπορά που υπάρχει. Αδυνατώ να καταλάβω την λογική τους.

  • Βρε πάτε καλά η ανοησία σας δεν έχει όρια. Ποια σχολεία πάτε Ν ανοίξετε με 400000 Χιλ κρούσματα την ημέρα το χάσατε το παιχνίδι. Άμεσα θέση οι πολιτικοί της πόλης αν υπάρχουν κ αυτοί. Τελικά είστε ποιο επικίνδυνοι από τους άλλους που κατηγορούμε.

  • Είναι τόσο ειδικοί αυτοί οι ειδικοί που νομίζουν ότι οι μαθητές κάνουν τα σελφ τεστ. Αλλά χαζοί δεν είναι. Κάνουν ότι δεν ξέρουν και απλά ρίχνουν το μπαλάκι και τις ευθύνες αλλού. Όπως κάνει και η κυβερνησάρα από την αρχή της πανδημίας. Οι άφταιχτοι.

  • Με ένα κρούσμα στην τάξη, οι γονείς σταματάνε να στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο. Τα κλείσουν δεν τα κλείσουν, τα σχολεία θα υπολειτουργούν.

    Δε θέλουν να πάνε σε τηλεκπαιδευση λόγω αντίδρασης των εκπαιδευτικών μετά το σκάνδαλο με τα προσωπικά δεδομένα και τα επιδόματα στον ιδιωτικό τομέα για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

  • Υπολειτουργούσαν έτσι κι αλλιώς τα σχολεία και τα παιδιά μας δεν είχαν καμια πρόοδο αφού έτυχαν ημέρες που μέσα σε τάξεις ήταν 2 παιδιά. Εννοείται πως και πολλοι γονείς δεν κάνουν τα τεστ απλά τα δηλώνουν και έστελναν τα παιδιά τους στο σχολείο. Το πρόβλημα της κυβέρνησης είναι οτι κρίθηκε παράνομη η τηλεκπαίδευση και δεν τολμάνε να την εφαρμόσουν. Πολλοί εκπαιδευτικοί έχουν δηλώσει ότι για την τηλεκπαίδευση θα πηγαίνουν στα σχολικά κτήρια για να συνδέονται και ξέρουν πολύ καλά ότι δεν θα το αντέξει το ίντερνετ των σχολείων που σέρνεται.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.