Εορδαία: Κάτω από 50% η κίνηση στα ξενοδοχεία – Γεμάτοι οι παραδοσιακοί ξενώνες

5 Ιανουαρίου 2022
12:25

Διπλή η ανάγνωση σχετικά με την κίνηση της Πρωτοχρονιάς στα καταλύματα της Εορδαίας, με τους υπευθύνους ξενοδοχειακών μονάδων στην Πτολεμαΐδα να κάνουν λόγο για ακυρώσεις, λόγω των νέων υγειονομικών μέτρων που υπολογίζονται, συγκριτικά με τα Χριστούγεννα, σε υψηλά επίπεδα, ενώ ιδιοκτήτες παραδοσιακών ξενώνων στη Δυτική Εορδαία δηλώνουν απόλυτα ικανοποιημένοι.

H έξαρση των κρουσμάτων του κορονοϊού, η απαγόρευση της μουσικής, η ματαίωση του ρεβεγιόν, όπως και όλων των τοπικών εθίμων, φαίνεται ότι «χτύπησαν» τα μεγάλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα, όπου οι ακυρώσεις κυμάνθηκαν από 50% έως και 90% με τις απώλειες στον τζίρο να είναι σημαντικές.

Ο πρόεδρος των ξενοδόχων Ν. Κοζάνης, Ιάκωβος Παντελίδης, αναφέρει ότι είναι επιτακτική η ανάγκη ενίσχυσης των επιχειρήσεων αυτών και ζητά την άμεση επιδότηση της θέρμανσης, όπως και να «πάνε πίσω» κατά 2-3 μήνες οι οικονομικές υποχρεώσεις προς τρίτους.

Στον αντίποδα, ξενώνες στη Βλάστη κατέγραψαν πληρότητα της τάξης του 70%, που θα επεκταθεί μέχρι και την εορτή των Θεοφανείων, ενώ στο Εμπόριο, όπου οι περισσότεροι επισκέπτες ταξίδεψαν από νησιώτικες περιοχές με χρόνο παραμονής τις 4-5 ημέρες, όλα τα δωμάτια ήταν κατειλημμένα.

ΕΡΤ Κοζάνης

3 σχόλια

  • Δεν πειράζει έχετε το ΕΣΠΑ Κασαπίδη
    Καλή χρονιά με Μητσοτάκη η ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ 20000
    Χιλιάδες σε πέντε χρόνια ξαναψήφισε για αύξηση των τιμών των ακινήτων
    Κλείσε την ΔΕΗ και βλέπουμε η ανάπτυξη είναι στον δρόμο

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.