Με αφορμή τις ερωτήσεις της κας Τερζοπούλου στο δημοτικό συμβούλιο, για την λειτουργία του καταφυγίου και την μισθοδοσία των εργαζόμενων εκεί (Γράφει η εθελόντρια Σ.Β. του Κυνοκομείου Εορδαίας)

6 Ιανουαρίου 2022
21:20

Με αφορμή τις ερωτήσεις τις κ. Τερζοπούλου στο δημοτικό συμβούλιο, για την λειτουργία του καταφυγίου και την μισθοδοσία των εργαζόμενων εκεί, θα ήθελα να επισημάνω τα εξής:

<Πόσες οικογένειες ζουν με 50.000 ευρώ?>

Σας απαντώ: Εκτός των σταβλιτών, η μεγάλη οικογένεια του καταφυγίου με μέσο όρο 250 αδέσποτα ζώα συντροφιάς.

Σταματήστε να χρησιμοποιείτε τα ζώα για πολιτικούς σκοπούς και εντυπώσεις. Να σας θυμίσω όταν επισκεφθήκατε το καταφύγιο ΜΙΑ φορά προεκλογικά, είδατε την κατάσταση που επικρατούσε και υποσχεθήκατε να <διορθωθούν όλα>, όταν βγαίνατε στην <εξουσία>. ΔΕΝ ήταν στα σχέδια σας να προσλάβετε προσωπικό?? ΔΕΝ ήταν στα σχέδια σας να δαπανήσετε κάποια χρήματα για την διαχείριση των ζώων??

Θεωρείτε σπατάλη τα 2μηνα? Το προσωπικό? Ασφαλώς και ανήκουν στις οικογένειες που ζουν από τις 50.000 ευρώ , δεν είναι και η πιο εύκολη δουλεία( ας λαϊκίσουμε λίγο) να μαζεύεις τις ακαθαρσίες ζώων και να φροντίζεις άρρωστα ζώα, εκτός και έχετε δουλέψει ως σταβλίτης και θεωρείται ότι είναι εύκολη δουλεία και καλοπληρωμένη. Εκτός και πιστεύετε ότι 50.000 είναι πάρα πολλά για να διατεθούν για τα ζώα.

Καθημερινά, Κυριακές, γιορτές, χειμώνα ,καλοκαίρι, βλέπετε τα ζώα χρειάζονται φροντίδα ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ. Ώρες εργασίας στο καταφύγιο και έπειτα στον δρόμο, σε όλο τον δήμο (πόλη,χωριά), μεταφορά στο καταφύγιο, στον κτηνίατρο, σε υιοθεσίες κ,τ,λ Πόσο κοστολογείται εσείς την δουλεία αυτήν??

Από την στιγμή που θέλετε τα ζώα έγκλειστα, υγειονομικά ελεγμένα και ακίνδυνα, οφείλετε να παραδεχτείτε ότι το ποσό δεν είναι και τόσο μεγάλο τελικά.

Απομακρύνθηκαν οι εθελοντές ,λέτε… Τι ακριβώς εννοείται? Από ποιόν απομακρύνθηκαν? Ποιοι ονομαστικά απομακρύνθηκαν? Περιμένατε ότι τις αρμοδιότητες του δήμου θα τις είχαν ΠΑΝΤΑ οι εθελοντές? Έτσι ασφαλώς και θα γλιτώνατε το ποσό των 50.000 ευρώ εις βάρος των εθελοντών. Οι πόρτες του καταφυγίου είναι πάντα ανοικτές για κάθε πολίτη που θέλει να προσφέρει εθελοντικά

Αν μη τι άλλο, οφείλεται ΣΕΒΑΣΜΟ στους εθελοντές και τα λεγόμενα σας είναι προσβλητικά.

Από το 2011 το καταφύγιο λειτουργεί χάρη στην ευαισθησία εθελοντών, αρμοδιότητα και υποχρέωση του ΔΗΜΟΥ. Οι εθελοντές επωμίστηκαν όλο το βάρος και την ευθύνη της διαχείρισης του καταφυγίου , αλλά και όλων των αδέσποτων ζώων του δήμου μας, όλα αυτά τα χρόνια. Χειμώνας με κρύο, χιόνι, πάγος, χωρίς νερό, χωρίς φαγητό, με δύσκολη προσέλευση στο καταφύγιο. Καλοκαίρι με καύσωνα, διακοπές νερού επί μέρες. Εθελόντρια από το 2012 μέχρι και σήμερα, προσφέρω τις υπηρεσίες μου, σε κάθε δημοτική αρχή, όπου χρειαστεί, όπου μου ζητηθεί. Παρακαλώντας όλα αυτά τα χρόνια για το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ, να αναλάβει ο δήμος τις αρμοδιότητες και υποχρεώσεις που του αναλογούν. Πόρτες κλειστές, υποσχέσεις που δεν τηρήθηκαν….. Υπήρξαν μέρες που δεν είχαμε να σιτίσουμε τα ζώα, με προσφορά κυρίως του κ. Θ. Ξυνού και άλλων ευαίσθητων συμπολιτών μας, τα ζώα στειρώνονταν , σιτίζονταν για μήνες,χρόνια.

Η σημερινή δημοτική αρχή ΝΑΙ ανέλαβε όλες τις υποχρεώσεις της, για πρώτη φορά σε όλα αυτά τα χρόνια, είδα τεράστια προσπάθεια να λειτουργήσει ότι <είχε κοιμηθεί> 10 χρόνια. Φαγητό, φάρμακα, ιατρείο, στειρώσεις, θεραπείες χειρουργημένων, ακρωτηριασμένων ζώων, συντήρηση του καταφυγίου, προσωπικό για την σίτιση και έναν αντιδήμαρχο όχι σε γραφείο, αλλά στο καταφύγιο, στον δρόμο, να τρέχει μέρα νύχτα μαζί με προσωπικό και εθελοντές, παρόν σε κάθε ανάγκη, σε αδέσποτα και δεσποζόμενα, ακόμη κι εσείς κ. Τερζοπούλου, όταν χρειαστήκατε βοήθεια για τα κατοικίδια σας, ο αντιδήμαρχος και οι εθελοντές, έτρεξαν .

Δείτε ως απλός πολίτης την εικόνα του δήμου μας, όλα σχεδόν τα ζώα στον δρόμο είναι ελεγμένα υγειονομικά, που σημαίνει ότι δεν μεταφέρουν ασθένειες, στειρωμένα, που σημαίνει ότι ελαχιστοποιήθηκαν οι αγέλες, οι γέννες, αποφύγαμε αυτά τα 2 χρόνια τον υπερπληθυσμό των αδέσποτων ζώων, ασφαλώς και υπάρχει μεγάλος αριθμός στην πόλη, όμως η νομοθεσία μας , ορίζει επανένταξη και το περιβάλλον των ζώων είναι κοντά στον άνθρωπο και όχι στα βουνά, άρα μαθαίνουμε ως πολιτισμένοι άνθρωπου να συμβιώνουμε αρμονικά με τα ζώα. Αυτό θα πρέπει να το αναγνωρίσετε ως θετικό αποτέλεσμα της προσπάθειας του αντιδημάρχου.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ τον δήμαρχο κ. Πλακεντά και τον αντιδήμαρχο κ. Λόφτσαλη για όλη την προσπάθεια βελτίωσης του καταφυγίου και γενικά για την ορθή διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς του δήμου μας.

Τα στοιχεία μου στην διάθεση σας για περαιτέρω διευκρινήσεις, απαντήσεις, οι οποίες θα σας δοθούν στον χώρο του δημοτικού καταφυγίου και αυτό να το λάβετε ως πρόσκληση.

Μια εθελόντρια Σ.Β

9 σχόλια

  • Σταβλιτες ελατε μαζεψτε τα αδεσποτα απο τη νοσοκομειου ειναι ακρως επικινδυνα. Εχουμε μικρα παιδια ορμανε σε καροτσια και ποδηλατα ελεος.

  • Για την πανδημία ποσά ξόδεψε ο Δήμος το τελευταίο χρονικό διάστημα
    Δυστυχώς ανύπαρκτος με τόσα κρούσματα σχεδόν πρώτος στην χώρα άλλα θέματα στην πρώτη γραμμή και μην επικαλέστηκε το ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟ δυστυχώς διαρκώς υποβαθμίζεται δείτε τις δηλώσεις της υπουργού Μίνας Γκάγκα
    Ευτυχώς οι περισσότεροι μακάρι όλοι την περνάνε στο σπίτι από μόνοι τους
    Με την υγεία των πολιτών θα ασχολούμαστε υπάρχουν σοβαρότερα θέματα

    • Από σύνταξη, γραμματική και νόημα ούτε για σκέφτομαι και γράφω πρώτης δημοτικού δεν κάνεις… Άστο καλύτερα που θες και να σχολιάζεις.

  • Ο Μαλουτας έχει φαγωθεί να απαξιώσει 440 στρέμματα εύφορης γης στο Δρέπανο και να τα “χαρίσει” σε μια εταιρεία που έχτισε υδροπονικο και στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας. Επειδή, είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο πως και αυτή η επένδυση θα είναι ένα ολοτελο φιάσκο, σας προτείνω χωρίς ίχνος ειρωνίας, τα σκυλάκια να φιλοξενηθούν στις εγκαταστάσεις του θερμοκηπίου. Τουλάχιστον να μην ρημάζει, και αφού δεν επέτρεψαν σε ανθρώπους να το εκμεταλλευτούν, ας βρουν χαρά άλλες ψυχές.

  • Ας δούμε όμως και άλλες δομές!
    ΚΕΔΕ ΚΟΙΠΑΠΠ,,,,,
    Τι μέλλει γενέσθαι!
    Όλα καλά εκεί,,,ακούει κανείς?
    Αθήνα!
    Στάθη?
    Αντωνία?
    Ξυπνήστε,,,όμως.

  • Κάτσε τώρα αυτή η εθελόντρια μπέρδεψε τα 50 χιλιάρικα με τις ευχαριστίες στον Δήμαρχο και τον εθελοντισμό. Λίγο πιο καθαρά παρακαλώ..

  • Φτάνει με τα σκυλιά όμως
    Τις οικογένειες που πεινάν και τα παιδιά τους τα σκέφτηκε κανείς ντροπή τόσα χρήματα

  • Ελάτε το βράδυ μπροστά από το κατάστημα ALTO στις νησίδες από τα 20 σκυλιά τα 10 είναι κουτάβια, μάλλον δεν θα πέτυχε η στείρωση

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.