kozan.gr: Χύτρα ειδήσεων: Ο Ε. Σημανδράκος “έπαιζε” για την Αντιδημαρχία Τεχνικών Υπηρεσιών μέχρι και την τελευταία, κυριολεκτικά, στιγμή – Τι συνέβη κι άλλαξαν τα πράγματα

10 Ιανουαρίου 2022
11:19

Ο τέως, πλέον, Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Ε. Σημανδράκος, ήταν σχεδόν βέβαιος ότι θα καταφέρει να παραμείνει στο πόστο του, όχι αδίκως, αφού ο ίδιος ο Δήμαρχος Κοζάνης Λ. Μαλούτας, του καλλιεργούσε αυτή την προσδοκία. Μέχρι και τη 1 το μεσημέρι της Κυριακής 9/1, ήταν σχεδόν βέβαιο ότι αυτό θα συμβεί, με τον Λ. Μαλούτα, που ήταν διαρκώς, σε “ανοιχτή γραμμή” μαζί του, να του έχει διαμηνύσει πως αν κάτι δεν θα εξελισσόταν όπως τα σχεδίαζε, ενδεχομένως, να το(ν) μετακινούσε στην Αντιδημαρχία Πολεοδομίας, όπως κι εν τέλει συνέβη. Τι προηγήθηκε; Η φημολογία περί παραμονής του, μετατράπηκε, σχεδόν, σε βεβαιότητα όταν ο Δήμαρχος Κοζάνης, συνάντησε, τελευταίο, γύρω στις 12 το μεσημέρι, τον Κ. Κυριακίδη και του είπε μεταξύ άλλων,  πως σαν παράταξη δεν έχουμε άτομα, για να διαθέσουν τον απαιτούμενο χρόνο, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν για παράδειγμα σε Αντιδημαρχίες όπως το Πράσινο & η Τεχνική αλλά και σε Προεδρίες όπως εκείνη της Κοινωφελούς, εννοώντας, εμμέσως πλην σαφώς, πως τα συγκεκριμένα πόστα, μέχρι εκείνη τη στιγμή, προορίζονται για πρόσωπα εκτός “Ενότητας”. Αυτό και διάφορες άλλες ενδείξεις έβαλαν  “φωτιά” στο συνδυασμό της “Ενότητας”,  με κάποιους, που “έπαιζαν διπλό παιχνίδι”, όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια, να τηλεφωνούν στο Δήμαρχο Κοζάνης, λέγοντάς του & προειδοποιώντας τον πως αν συμβεί αυτό θα βρεθούν σε πάρα πολύ δύσκολη θέση κι ενδέχεται να προκληθεί ντόμινο αντιδράσεων στο εσωτερικό της “Ενότητας”. Για παράδειγμα, αν παρέμενε ο Σημανδράκος, η Ε. Κουμτσίδου & ο Γ. Δουγαλής θα ανεξαρτητοποιούνταν, ενώ η Ν. Τoυμπουλίδου μπορεί να μην ακολουθούσε τον ίδιο δρόμο αλλά δεν θα αναλάμβανε και κάποια θέση.Κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ για όλους μας. Έχετε μου εμπιστοσύνη”, ήταν η απάντηση του Δημάρχου Κοζάνης, όταν κάποιος του τηλεφώνησε, γύρω στις 15:00, για να μάθει αν υπάρχει περίπτωση να μείνει ο Σημανδράκος. “Ούτε ναι, ούτε όχι”, γεγονός που αποδεικνύει περίτρανα, το παιχνίδι των πιέσεων που υπήρχε μέχρι εκείνη την ώρα και την επιθυμία του Δημάρχου Κοζάνης να κρατήσει στη θέση του τον Ε. Σημανδράκο. Τελικά δεν του “βγήκε”.

Η Χύτρα

21 σχόλια

  • Σοβαρευτείτε ολοι
    Η πόλη έχει τόσα πολλά προβλήματα και αυτά τα μασκαραλικια μεταξύ των αιρετών δενενδιαφέρουν ούτε αγγιζουν τους πολίτες της πολης

  • Όλα θα κριθούν από το αποτέλεσμα. Οι άνθρωποι είναι ανίκανοι και επικίνδυνοι πλέον. Στην Κοζάνη ασχολούμαστε με το φαίνεσθαι και όχι με την ουσία. Ποιος από όλους αυτούς μπορεί να γράψει σε μία κόλλα χαρτί τι έχει κάνει μέχρι σήμερα; κανείς τους.. Το πρόβλημα δεν είναι ποιος θα πάει που αλλά αυτοί που βρίσκονται στις θέσεις αυτές, να δουλεύουν και να παράγουν έργο. Ελπίδα τι έκανες στην Αντιδημαρχία Πολιτισμού; Κώστα τι έκανες στην Αντιδημαρχία Ανάπτυξης; Βαγγέλη τι έκανες στην Αντιδημαρχία Τεχνικών Υπηρεσίων; Βασίλη τι έκανες στην Καθαριότητα; Δυστυχώς ο Δήμος έχει πάρει άσχημη ρότα σε όλους τους τομείς και αποδεικνύεται πλέον πως ο Λευτέρης ανέβασε πολύ ψηλά το πήχη για αυτούς..

    • Πολυ σωστος αυτην ειναι η ουσια, αλλα ποιος να κανει απολογισμο, καποτε το καναν κι αυτο επειδη ειχαν τσιπα, τωρα τι να κανουν? Να μας πουν τα αυτονοητα??? Αυτοι την καθημερινοτητα την προβαλουν για εργο τι να λεμε….

      • Σύγκρινε μου την περίοδο του Βαλαη με του Φλώρου.
        Σύγκρινε μου πόσες διοργανώσεις έκανε ο Γιάννης Ιωαννίδης που έφεραν χρήματα σε αυτήν περιοχή με τον Ζήση Μάρα.
        Έλα σοβαρεψου λίγο.
        Θες να συγκρίνεις τον Δεσποτιδη με το Σημανδρακο;
        Έλα κάτσε στα αυγά σου τώρα.
        Γενικά χωρίς καμία αμφιβολία η πόλη διανύει την περίοδο της χειρότερης δημοτικής αρχής μετά τη μεταπολοτευση.
        Κουτσισιμος vs Τζουμερκιωτης;;; Έλα ηρέμησε λίγο.

        • Εσύ ακόμα γράφεις official κάλχα;
          Που ότι πρόβλεψες-ήξερες δεν βγήκε,ρόμπα official;
          Αναφέρεις τον πιο αναποτελεσματικό και φοβικό Δήμαρχο,τον πιο θεωρητικό αντιδήμαρχο τεχνικών έργων,τον πιο πονηρούλη πρόεδρο ΟΑΠΝ που παρέδωσε καμμένη γη ως πετυχημένους;!!!
          Και με δική τους Κυβέρνηση;!!!
          Και με 25 εκλεγμένους άφωνους δημοτικούς συμβούλους;!!!
          Βρες καμία δουλειά,αλλού ρα!!!
          Αν ήταν τόσο καλοί δεν θα έχαναν!!!

          • Εσενα ποιος σε πληρώνει ρε μάστορα; Και βασικά από πού πληρώνεσαι; Μήπως από την ίδια εταιρεία που κόβει και τιμολόγια;
            Τα αλλού ρα εκεί που σε παίρνουν γκουγκουνι.

          • Πιο τίμιος Δήμαρχος από το Λευτέρη δεν έχει υπάρξει μέχρι σήμερα, μεγαλύτερος οραματιστής από το Δεσποτίδη δεν υπάρχει στην πόλη ενώ για τον Γιάννη δεν μπορείς να μιλάς γιατί όσα έκανε σε ξεπερνούν και θα είμαστε τυχεροί αν μπορέσει κάποιος να κάνει τα μισά από όσα έκανε. Ξεχνάς τι ταμείο παρέδωσε η Ενότητα το 2014 και πως επανέφερε τα οικονομικά ο Βαλαής. Δεν ξεχνάμε τι έγινε προεκλογικά και τι υποσχέσεις δόθηκαν (κολυμβητήριο, σκυλιά, κάπνισμα και άλλα πολλά) για να χάσουν τελικά. οπότε το “αλλού ρα” κράτησέ το για σένα

        • Βρε ιμιτασιόν Κοζανίτη, σε περίοδο πανδημίας ούτε σπιτικό τραπέζι 5μελούς οικογένειας δεν μπορούσες να προγραμματίσεις. Τι να οργανώσει ο Μάρας, το κρυφό σχολειό; Εδώ ζούσες ή αλλού;; Και πόσα πολλά χρήματα ήρθαν και σε ποια περιοχή ακριβώς;

        • Κορίτσια ζορίζεστε να ακούτε αλήθειες
          Θα δείξει η ιστορία τι έδωσε ο καθένας,και τι οφέλη είχε ο τόπος από κάποιες πολιτικές φωτοβολίδες,όπως οι δικοί σας,ναι αυτοί που πέρασαν και δεν ακούμπησαν για 5 χρόνια.Που έστηναν πανηγυράκια με καλά ποσοστά.
          Official ρόμπα πες καμία πρόβλεψη να την παίξουμε στο στοίχημα.
          Εσύ πρέπει να τρως τις έτοιμες,αφού όλη μέρα είσαι στο κοζαν και γράφεις σοφιστίες
          Άεργος όπως και η πλειοψηφία των φίλων σου

  • έχει γίνει θέμα μειζονος σημασίας το μπάχαλο της δημοτικής αρχής και η καρεκλοκενταυρικες προθέσεις του κ. Σημανδρακου.

  • Εαν δεν έχει άτομα η ενότητα για να τα βγάλουν πέρα με τα πόστα τους,για ποιό λόγο κατέβασαν ψηφοδέλτιο στις εκλογές και διεκδίκησαν την δημαρχια;πάτε καλά;και το λες εσυ ξεδιάντροπα;ξανα ζητήστε να σας ψηφίσουν.

  • Ανικανότητα, ανιδεότητα και προχειρότητα τα τρία χαρακτηριστικά της δημοτικής αρχής αυτής της χαμένης τετραετίας για την Κοζάνη!!!! Υπομονή ακόμα λίγο..

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.