Την Πέμπτη, 11/5/2017 και ώρα 17:00μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΕΠΑ.Σ ΟΑΕΔ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ ΚΟΖΑΝΗΣ, που βρίσκεται στο 11ο χιλιόμετρο Κοζάνης-Λάρισας πραγματοποιήθηκε από τις ωρομίσθιες εκπαιδευτικούς της Σχολής, κες Τούμπα Ιορδάνα, Ιατρός και Πιτένη Αικατερίνη, Φαρμακοποιός, ενημερωτική ομιλία στους μαθητές της ΕΠΑ.Σ ΟΑΕΔ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ ΚΟΖΑΝΗΣ με θέμα <<Τα ναρκωτικά>>.

Σκοπός της παρουσίασης, ήταν η πολύπλευρη ενημέρωση των μαθήτων για τη μάστιγα των ναρκωτικών.

Παρουσιάστηκαν οι καταστροφικές συνέπειές τους στον ανθρώπινο οργανισμό αλλά και στην κοινωνία. Η παρουσίαση περιελάμβανε επιδημιολογικά και προγνωστικά στοιχεία ερευνών στην Ελλάδα, αλλά και παγκοσμίως. Έγινε διάκριση μεταξύ των διαφόρων κατηγοριών ναρκωτικών, με βάση τη φαρμακολογική τους δράση και επισημάνθηκαν οι λοιμώξεις, τις οποίες μπορούν να επιφέρουν. Επίσης παρουσιάστηκαν οι λόγοι, που ένα νεαρό άτομο στρέφεται στα ναρκωτικά, αλλά και τα προγράμματα απεξάρτησης, που λειτουργούν στην Ελλάδα.

Οι μαθητές έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και αυτό φάνηκε καθώς είχαν την ευκαιρία στο τέλος της ομιλίας να εκφράσουν τις απορίες τους, να συζητήσουν με τις ομιλήτριες και να αντιληφθούν καλύτερα τις έννοιες, όπως ο εθισμός και η εξάρτηση.

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ