Με βαρείς χαρακτηρισμούς ένθεν και ένθεν, αντιπολίτευσης του Περιφερειακού Συμβουλίου και Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας περί «αναισθησιολόγου» της Κυβέρνησης από τη μια και παιχνίδια τακτικισμών από ορισμένους που επιθυμούν κομματικά χρίσματα από την άλλη, τοποθετήθηκαν στις δηλώσεις τους πριν την έναρξη της συνεδρίασης του Σώματος οι επικεφαλής των παρατάξεων κ.κ. Ζεμπιλιάδου και Δακής και ο Περιφερειάρχης Θεόδωρος Καρυπίδης αντίστοιχα.

Πιο αναλυτικά τα προαπαιτούμενα των θεσμών, αλλά κυρίαρχα το ζήτημα της πώλησης των Μονάδων της ΔΕΗ αποτέλεσε, όπως αναφέραμε σε προηγούμενη ανάρτησή μας το… κόκκινο πανί στη συνεδρίαση του Π.Σ.

Η κα Ζεμπιλιάδου κατηγόρησε τον κ. Καρυπίδη για τους χειρισμούς του, τον χαρακτήρισε ως «αναισθησιολόγο» της κυβέρνησης, ο κ. Δακής μίλησε για «ταφόπλακα» στην περιοχή, ενώ ο κ. Καρυπίδης ζήτησε ενότητα και ανταπάντησε στην αντιπολίτευση πως «αυτοί που προστρέχουν στις πύλες των εργοστασίων είναι οι ίδιοι που επιζητούν πολιτικό χρίσμα με κόμματα που προτείνουν προγράμματα ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ», ενώ μεταξύ άλλων ενημέρωσε πως εντός των ημερών θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό.

Αναλυτικά στις δηλώσεις της η κα Ζεμπιλιάδου ανέφερε: «Η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου γίνεται δυστυχώς υπό το φως των 140 προαπαιτούμενων που δόθηκαν στη δημοσιότητα. Ως παρατάξεις της αντιπολίτευσης αναρτήσαμε στα έδρανά μας το ταμπελάκι που αναφέρει πως ‘’ η Δυτική Μακεδονία πενθεί’’. Τι θα πει αυτός ο Περιφερειάρχης που φώναζε για τα νερά και τη ΔΕΗ; Τι θα πούνε σε αυτούς τους ανθρώπους που περιμένουν να μετεγκατασταθούν; Τι θα πουν στις πόλεις για τις Τηλεθερμάνσεις που θα σταματήσουν σε λίγο καιρό; Τι θα πουν στους ανθρώπους που δεν θα βρίσκουν πλέον δουλειά; Κάποτε είχαμε πει ότι ο κ. Περιφερειάρχης είναι ο ‘’αναισθησιολόγος’’ της κυβέρνησης, κι αυτό γιατί ήξερε και δεν μιλούσε…», όπως είπε.

« Πιστεύω ότι όλα αυτά που ζήσαμε μέχρι σήμερα, μπροστά σε όλα αυτά που κατέθεσε να ψηφιστούν η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα δείχνουν ελάχιστα. Δεν υπάρχει η δυνατότητα με την περηφάνεια της ράτσας μας να γίνουμε δουλοπάροικοι για αιώνες. Και μέσα σε όλα αυτά έρχεται και η ‘’ταφόπλακα’’ για τη Δυτική Μακεδονία με το ζήτημα της ΔΕΗ. Η Δυτική Μακεδονία βρίσκεται αντιμέτωπη με έναν ξαφνικό θάνατο…», σχολίασε από τη μεριά του ο κ. Δακής.

Τις δικές του απαντήσεις στα λεγόμενα της αντιπολίτευσης έδωσε ο Περιφερειάρχης κ. Καρυπίδης: «Δεν θα σχολιάσω τα περί ‘’αναισθησιολόγου’’ γιατί θα μπορούσα να απαντήσω με ιατρικούς όρους κι εγώ. Θα παρακαλέσω στην περίοδο που βρισκόμαστε να έχουμε ενότητα, να αφήσουμε τους τακτικισμούς και τα παιχνίδια… Αυτοί που προστρέχουν στις πύλες των εργοστασίων την ίδια στιγμή προτείνουν προγράμματα ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ. Αντιλαμβάνεστε την υποκρισία τους. Αυτοί που επιδιώκουν να είναι υποψήφιοι με αυτά τα κομματικά χρίσματα θα παρακαλούσα να είναι πιο ειλικρινείς. Ενιαίος αγώνας μέσα από κοινή δράση».

Τίνα Παπαντωνίου