Συνεδρίαση, στη βουλή, τον Απρίλιο του 1966, με τους αξιωματικούς του φρουραρχείου – Το επεισόδιο στο οποίο ενεπλάκη ο τότε βουλευτής Κοζάνης της Ένωσης Κέντρου Γιώργος Καστανίδης (σ.σ. πατέρας του Χάρη Καστανίδη)

16 Μαΐου 2017
00:15

Τον Απρίλιο του 1966 και ενώ η Βουλή προετοιμαζόταν για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση Στεφανόπουλου, η ατμόσφαιρα ηλεκτρίστηκε, τόσο που ο πρόεδρος του Σώματος Δημήτρης Παπασπύρου, φοβούμενος επέκταση των συμπλοκών, διέταξε τους αξιωματικούς του Φρουραρχείου να παρέμβουν για τη συγκράτηση των συμπλεκομένων. Στην ταραγμένη εκείνη συνεδρίαση, έγινε πέντε φορές διακοπή. Το ζωηρότερο επεισόδιο ήταν η συμπλοκή ανάμεσα στον βουλευτή Κοζάνης της Ένωσης Κέντρου Γιώργο Καστανίδη (σ.σ. πατέρα του Χάρη Καστανίδη), τον βουλευτή Ιωαννίνων του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κέντρου Αναστάσιο Λώρα, τον βουλευτή Πέλλας της ΕΡΕ Ιωάννη Προκοπίδη και τον βουλευτή Δράμας της Ένωσης Κέντρου Θ. Παναγιώτου.

«Με θλίψιν ειλικρινή είδον συναδέλφους συμπλεκομένους και αλληλοδαρομένους. Εγενικεύθη η συμπλοκή και μου εψιθύρισαν, ότι τα πράγματα είναι πολύ τεταμένα και εφοβήθην ότι ήτο ενδεχόμενον να μεταφερθεί η συμπλοκή και να γενικευθεί και είχον υποχρέωσιν, ως Πρόεδρος του Σώματος, όχι να επιτρέψω να κατέλθουν εκ της έδρας της Προεδρικής, τα όργανα της ασφαλείας, αλλά να λάβω τα μέτρα εκείνα, ώστε εις περίπτωσιν…», αναφέρει ο πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Παπασπύρου για το επεισόδιο και για το γεγονός ότι η χωροφυλακή παρατάχθηκε πίσω από το προεδρείο. «Παρέταξα την δύναμιν, έδωσα αυστηράν εντολήν να μην κατέλθουν εκ της έδρας, αλλά εις περίπτωση απευκταίου να λάβη τα ενδεδειγμένα μέτρα», είχε εξηγήσει επίσης για τη διαταγή που έδωσε, ο πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Παπασπύρου.

Απο δημοσίευμα στην real.gr – http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=604244&catID=1

6 σχόλια

  • Το σημερινό περιστατικό φαίνεται πολύ περίεργο για να είναι αυθόρμητο. Ο Κύριος Δένδιας αντί να ακολουθήσει τη σύντομη οδό προς την έξοδο του κοινοβουλίου, έκανε το γύρο και πέρασε ξυστά μπροστα από τον Κασιδιάρη σκουντώντας το χέρι του την ώρα που μιλούσε. Η αποβολή της Χρυσής Αυγής από τη συζήτηση ψήφισης του 4ου μνημονίου βολεύει αρκετούς, ώστε να φιμώσουν την αντιμνημονιακή της φωνή. Βολεύει ειδικά κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση. Εδώ το σχεδιάγραμμα της περίεργης διαδρομής που ακολούθησε ο κος Δένδιας :
    http://www.periergo.com/wp-content/uploads/2017/05/18485421_1343252832377087_5524244577797085048_n.jpg

  • Έχουν το θράσος κάποιοι και μιλούν για αυτοδικία! Η αυτοδικία 7 χρόνια τώρα που έχουν ισοπεδώσει τα πάντα δεν τους πείραξε, το νεράκι που τους πέταξαν τους πείραξε!!!!

  • Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΦΥΣΣΑ, ΤΟΥ ΛΟΥΚΜΑΝ, ΟΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΙ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ-ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΤΟΝ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟ ΑΤΤΙΚΗΣ-ΟΙ ΤΑΛΕΣΙΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΔΙΚΕΣ ΓΙΑ ΑΠΟΠΕΙΡΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΙΩΝ.
    ΑΥΤΑ ΜΑΣ ΠΕΙΡΑΞΑΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΘΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΟΥΝ
    ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΜΑΣ ΠΕΙΡΑΖΕΙ Η ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΟΥΣ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ

    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ , ΤΟΥΣ ΚΡΙΝΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΔΡΑ ΕΠΙ ΧΡΟΝΙΑ ΟΧΙ ΟΙ ΟΨΙΜΟΙ ΦΩΝΑΚΛΑΔΕΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.