Βέλη κατά της ΝΔ εξαπέλυσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης μιλώντας στη Βουλή, στο περιθώριο της συζήτησης επί του πολυνομοσχεδίου για τα νέα μέτρα.

«Η Νέα Δημοκρατία τείνει να γίνει το κόμμα των fake news, δηλαδή φτιάχνει μία ψεύτικη είδηση και γύρω απ’ αυτή κάνει πολιτικό λόγο», ανέφερε στην ομιλία του ο κ. Σταθάκης με αφορμή την «καταστροφολογία για τη ΔΕΗ» όπως τόνισε χαρακτηριστικά.

«Απορώ και εγώ που ακόμα η ΔΕΗ είναι ανοικτή. Αν άκουγα τη ΝΔ κατά γράμμα με τα στοιχεία που καταθέτει, τον Ιούνιο η ΔΕΗ θα είναι κλειστή» πρόσθεσε ο υπουργός.

Σχετικά με την ευρύτερη συμφωνία και τη στάση της ΝΔ, ο κ. Σταθάκης δήλωσε τα εξής:

«Αυτή η άκρατη ηθικολογία της ΝΔ με παραξένεψε. Ηθικολογεί η ΝΔ ανάμεσα στο καλό και το κακό και τις δεσμεύσεις που παραβιάσαμε. Περίμενα πιο ισχυρά επιχειρήματα για τα αντίμετρα».

«Θα περίμενα ένα αντιμέτρο που διαφωνείτε» είπε ο Γιώργος Σταθάκης και κάλεσε την αντιπολίτευση να εξηγήσει με ποιο αντιμέτρο διαφωνεί.

«Η κυβέρνηση εξελέγη με ένα πρόγραμμα, έχει σταθεροποιήσει την οικονομία, έχει προχωρήσει στα μέτρα, έχει πάρει πολλά κοινωνικά μέτρα, υπόσχεται ανάκαμψη. Δεν το λέμε μόνο εμείς. Το λένε οι πάντες. Μόνο η ΝΔ δεν το αναγνώρισε» είπε ο Γ. Σταθάκης και πρόσθεσε ότι το αξιόχρεο της χώρας φαίνεται να επανέρχεται και αναρωτήθηκε, αν η ΝΔ θα συνεχίσει να μιλάει για 4ο μνημόνιο, όταν η Ελλάδα καταφέρει να βγει στις αγορές.

Αναφερόμενος στην κριτική που ασκεί η ΝΔ για τη δυνατότητα εφαρμογής των αντιμέτρων, ο Γιώργος Σταθάκης περιέγραψε με έναν γλαφυρό τρόπο, πώς θα γίνει η ενεργοποίηση των θετικών μέτρων, επικαλούμενος το άρθρο 15, που προβλέπει τον τρόπο αποτίμησης των πλεονασμάτων.

«Το άρθρο 15 μιλάει για το 3,5% το 2018 και την τήρηση μακροπρόθεσμων στόχων. Πώς παίρνονται τα μέτρα και αντιμέτρα το 2019. Όποιος είναι υπουργός Οικονομικών το 2018 και έχει πετύχει το 3,5%, το 2018 θα καταθέσει τον προϋπολογισμό.

energypress.gr