Στην Κεντρική Πλατεία Κοζάνης, πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 17 Μαΐου η συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης με αφορμή την 24ωρη απεργία της ΓΣΣΕ και ΑΔΕΔΥ. Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης Γιάννης Μανές και ο πρόεδρος του Ν.Τ ΑΔΕΔΥ Κοζάνης Γιώργος Δαλαγιώργος μίλησαν στα ΜΜΕ για τη συγκέντρωση στέλνοντας το μήνυμα τους.

Θανάσης Τέγος

Απεργιακή συγκέντρωση, πραγματοποίησε, σήμερα 17 Μάιου, στην κεντρική πλατεία της πόλης, το Εργατικό Κέντρο Κοζάνης.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ 17 ΜΑΗ 2017
Γ.Σ.Ε.Ε – ΑΔΕΔΥ

Συναδέλφισσες , συνάδελφοι, συνταξιούχοι , άνεργοι,
Σήμερα ημέρα Τετάρτη 17 Μάη εμείς οι απεργοί που συγκεντρωθήκαμε εδώ στην Κεντρική Πλατεία της Κοζάνης, απεργούμε και διαδηλώνουμε!
Η Συγκυβέρνηση, ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ «πούλησε ελπίδα» και ήρθε στην εξουσία ακουμπώντας στους αγώνες των εργαζομένων και του μαζικού λαϊκού κινήματος. Ψήφισε κι εφάρμοσε με απόλυτη ευλάβεια το Γ Μνημόνιο και τώρα φέρνει το 4ο Μνημόνιο, , μετά από μια δήθεν σκληρά διαπραγμάτευση, απειλώντας με ισοπέδωση την κοινωνία και γκρεμίζοντας ό,τι έχει απομείνει από τις κατακτήσεις του λαϊκού κινήματος.
Χωρίς ντροπή συμφώνησαν να περικόψουν τις κύριες συντάξεις εως και 18% και όσο επιπλέον χρειαστεί από τις επικουρικές, ενώ στην ουσία απελευθερώνουν τις ομαδικές απολύσεις και παράλληλα αφήνουν στο μαρασμό τον θεσμό των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας. Ανερυθρίαστα προχωρούν ακάθεκτοι στην πλήρη αποδόμηση του κοινωνικού κράτους, , της Υγείας, της Παιδείας, της Κοινωνικής Ασφάλισης, στο ξεπούλημα των λιμανιών, των αεροδρομίων, της δημόσιας περιουσίας, ενώ προχωρούν στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και σύντομα θα ακολουθήσει και η Δημόσια Ύδρευση. Καθημερινά διαλύονται οι εργασιακές σχέσεις και η χώρα βυθίζεται σε καθεστώς εργασιακού μεσαίωνα.
Επίσης, χωρίς κανέναν ηθικό ενδοιασμό ετοιμάζονται να νομιμοποιήσουν το άνοιγμα των καταστημάτων ΟΛΕΣ τις Κυριακές του χρόνου , ¨παίζοντας ¨το παιχνίδι των μεγάλων πολυεθνικών που θέλουν να ελέγξουν την αγορά, αλλά και να ανατρέψουν τις ελαστικές σχέσεις εργασίας και τη γενικευμένη εργασιακή ζούγκλα.
Αντί, λοιπόν, η Κυβέρνηση να στοχεύει την ανάπτυξη και την απασχόληση , τον εκσυγχρονισμό της Δημόσιας Διοίκησης και την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, συνεχίζει τον δρόμο της λιτότητας, της ύφεσης και της ανεργίας, που οδηγεί σε οικονομικό και κοινωνικό αδιέξοδο. Μια Κυβέρνηση που εξαντλεί τις προσπάθειές της δημιουργώντας εχθρούς, προκειμένου να ρίξει επικοινωνιακή στάχτη στα μάτια αυτών που θα υποστούν τα αντιλαϊκά και αντικοινωνικά μέτρα. Τελευταία, ένας τέτοιος ¨εχθρός¨ έγινε και το συνδικαλιστικό κίνημα το οποίο δυστυχώς δέχεται από την παρούσα Κυβέρνηση μια σφοδρή επίθεση η οποία είναι η συστηματικότερη από όλων των άλλων Κυβερνήσεων στα χρόνια των Μνημονίων, με τον Πρωθυπουργό της χώρας να παραπονιέται εντός κι εκτός της χώρας ότι δεν τυχαίνει την στήριξη των συνδικάτων!
Είναι παραπάνω από δεδομένο ότι το συνδικαλιστικό κίνημα στέκεται απέναντι από κάθε Κυβέρνηση που διαλύει την κοινωνία και καθιστά εργαζόμενους και συνταξιούχους επαίτες. Απέναντι σε αυτή την πολιτική, το συνδικαλιστικό κίνημα φυσικά και θα συνεχίσει να ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ.
Να υπενθυμίσουμε για μια ακόμη φορά ότι η Κυβέρνηση είναι αυτή που αποδέχτηκε και ετοιμάζεται να εφαρμόσει νέα σκληρά και επώδυνα μέτρα. Το συνδικαλιστικό κίνημα παρά την επίθεση λάσπης πάλεψε και παλεύει να αποκρούσει αυτές τις πολιτικές. Έχουμε τη δύναμη, είμαστε αποφασισμένοι να ανατρέψουμε τις παλιές και νέες μνημονιακές πολιτικές και να μην αφήσουμε να μας ισοπεδώσουν με τις νέες αντιλαϊκές πολιτικές!
ΜΙΑ ΦΩΝΗ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ
ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ , ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
Σταθερή και πλήρη εργασία για όλους με ίσα δικαιώματα
Ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας και ανακούφισης των ανέργων
Διεκδικούμε, πολιτικές που θα δημιουργούν Ανάπτυξη και δε θα εντείνουν την ύφεση, εργασία με αξιοπρεπείς μισθούς και φυσικά αξιοπρεπείς συντάξεις για τος απόμαχους της εργασίας
Στελέχωση και ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών του ΣΕΠΕ και του ΕΦΚΑ, αναβάθμιση της επιχειρησιακής τους ικανότητας.
Αποτελεσματική αντιμετώπιση της μαύρης και ανασφάλιστης εργασίας και της εργοδοτικής αυθαιρεσίας
Θωράκιση του δημόσιου χαρακτήρα των επιχειρήσεων παροχής αγαθών και υπηρεσιών κοινώς ωφέλειας και στρατηγικής σημασίας. ΟΧΙ στο ξεπούλημα που απαιτούν οι διεθνείς δανειστές
Αποτροπή των πολιτικών ύφεσης , της αποβιομηχάνισης, των ιδιωτικοποιήσεων-εκποιήσεων του εθνικού πλούτου σε πανίσχυρους εγχώριους και διεθνείς ομίλους
Μόνιμη και αποτελεσματική προστασία της πρώτης κατοικίας
Πάταξη της ακρίβειας και των ΚΑΡΤΕΛ
Μείωση των τιμών και όχι των μισθών και των συντάξεων
Ενίσχυση της προστασίας από τις απολύσεις (ατομικές και ομαδικές)
Δίκαιο φορολογικό σύστημα
Δίκαιη μεταναστευτική πολιτική, αποτελεσματική και συνεκτική αντιμετώπιση των ζητημάτων μετανάστευσης, ασύλου και ιθαγένειας με σεβασμό στα δικαιώματα του ανθρώπου
Επανασύσταση των φορέων εργατικής εστίας και κατοικίας που σήμερα είναι αναγκαία κάθε άλλο παρά ποτέ και έχουν πολλαπλασιαστικά οφέλη για τους αδύναμους συνανθρώπους μας.
ΤΕΛΟΣ στη φτωχοποίηση, στον αυταρχισμό, στις πολιτικές βίαιης και αντιδημοκρατικής προσβολής των εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων.

Όχι άλλα βάρη στις πλάτες των εργαζομένων.
Καλούμε τον Περιφερειάρχη και τους Περιφερειακούς συμβούλους να υλοποιήσουν τις προεκλογικές τους δεσμεύσεις και να δημιουργήσουν το θεσμικό κενό στην περιφέρειά μας όπως μας υποσχέθηκαν.
Καλούμε τους Βουλευτές της περιοχής μας να μην ψηφίσουν το πολυνομοσχέδιο (μνημόνιο 4) γιατί είναι σε αναντιστοιχία με ότι προεκλογικά υποσχέθηκαν.
Σε περίπτωση που δεν ακούσουν τη φωνή της κοινωνίας και ψηφίσουν αυτά τα μέτρα, θα είναι ανεπιθύμητοι στον ίδιο τους τον τόπο.

Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, έχουμε μόνο μία επιλογή.
Να συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για να μπει οριστικό τέλος στις παλιές και νέες μνημονιακές πολιτικές που κατέστρεψαν κοινωνία και οικονομία.
Εγκρίνεται
Αν. Γεν. Γραμματέας
Μάρου Στυλιανός

—————————————————–

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑΣ 17 ΜΑΗ 2017

Τα μέτωπα και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε είναι πολλά και συνεχή και τα βάρη που ήδη σηκώνουμε στις πλάτες μας δυσβάσταχτα!

Μετά το 3ο Μνημόνιο, έρχεται νέο πακέτο σκληρών και βάρβαρων μέτρων για να καταστρέψουν ότι έχει απομείνει από τις κατακτήσεις των εργαζομένων. Μέτρα που θα πλήξουν περαιτέρω τα εργασιακά και τις συντάξεις ενώ θα μειωθούν επιπλέον το αφορολόγητο και τα κοινωνικά επιδόματα.

Απέναντι στη νέα λαίλαπα μέτρων που ετοιμάζεται να υλοποιήσει η Κυβέρνηση, ο αγώνας είναι μονόδρομος.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες, αποδομείται το κοινωνικό κράτος, εργαζόμενοι και συνταξιούχοι βρισκόμαστε μπροστά σ’ ακόμα ένα οικονομικό και κοινωνικό αδιέξοδο, οδηγούμαστε στην εξαθλίωση. Και σαν να μην φτάνουν όλα αυτά έρχεται και η τελική εξόντωση των εργαζομένων που οι δανειστές και η Κυβέρνηση επιβάλλουν το άνοιγμα των καταστημάτων για τουλάχιστον 32 Κυριακές.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες, στις 17 Μαΐου κινητοποιείται η Ελλάδα απ’ άκρη σ’ άκρη. Εργαζόμενοι και άνεργοι, συνταξιούχοι, νέοι και νέες, μικρομεσαίοι αυτοαπασχολούμενοι και εμποροϋπάλληλοι, δικηγόροι και γιατροί, όλοι μαζί θα συνεχίσουμε τον ΑΓΩΝΑ για να δώσουμε μια δυναμική απάντηση στα νέα μέτρα που προωθούν Κυβέρνηση και Δανειστές.

Μπροστά στα γεγονότα αυτά ο ΑΓΩΝΑΣ δεν θα πάψει και θα συνεχίζουμε να ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ.

Η Συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κατέθεσε για ψήφιση στη βουλή το ¨σύμφωνο συμβίωσης της» με τους Δανειστές , με το κωδικό «4ο Μνημόνιο – Ολοκλήρωση εξόντωσης της Ελληνικής Κοινωνία;».

Ως «προίκα» του μνημονιακού «γάμου» της με τους δανειστές, η Κυβέρνηση συνομολόγησε και συναποδέχθηκε να ταράξει στα μέτρα και στη φορολογία τους Έλληνες εργαζόμενους και συνταξιούχους και τον ήδη σκληρά δοκιμαζόμενο επαγγελματο/βιοτεχνικό και εμπορικό κόσμο! Δηλαδή το σύνολο της Ελληνικής κοινωνίας , στο όνομα της δήθεν εξόδου της Χώρας μας από την κρίση και την επιτροπεία!

Στα ψέματα ΑΥΤΆ και στα βαριά μέτρα που ξαναφορτώνει στις πλάτες μας , ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ

ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ να είμαστε εμείς τα θύματα των ψεύτικων προεκλογικών υποσχέσεων,

ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ να γίνουμε τα πειραματόζωα του διαπραγματετικού παζαριού.

ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ να συναινέσουμε στην οικονομική και βιοτική καταδίκη μας και στην υποθήκευση του μέλλοντος των παιδιών μας

ΛΕΜΕ ΟΧΙ:

  • Στις νέες μνημονιακές δεσμεύσεις που φέρνουν απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, περικοπές σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, νέα φοροεπιδρομή στα εισοδήματα μισθωτών και συνταξιούχων.

  • Στο άνοιγμα των καταστημάτων 32 Κυριακές το χρόνο, που το μόνο που θα επιφέρει είναι η εξόντωση εργαζομένων και μικρομεσαίων του κλάδου, περισσότερα λουκέτα, μεγαλύτερη ανεργία και μισθούς πείνας στις μεγάλες επιχειρήσεις και τις πολυεθνικές.

Γι αυτό και σήμερα ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ μαζικά και συλλογικά, ΕΚΦΡΑΖΟΝΤΑΣ την ΚΟΙΝΗ μας ΟΡΓΗ κα στέλνοντας μήνυμα ΑΓΩΝΑ για τη μη εφαρμογή του 4ου Μνημονίου τους.

Οι συνεχιζόμενες μειώσεις μισθών, η επέκταση της φτώχειας, των συνταξιούχων, των ανέργων, των μικρομεσαίων επαγγελματιών, , η ανεργία και ο ξενιτεμός των νέων, μπορεί να περιέχονται στους όρους του μνημονίου, δε μπορεί όμως και δε θα γίνουν από την πλευρά μας αποδεκτά..

ΔΙΑΔΗΛΩNΟΥΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ:

ΣΤΗΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΚΑΤΡΑΚΥΛΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

ΣΤΙΣ ΕΠΩΔΥΝΕΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΗΣ

ΣΤΟ ΝΕΟ ΣΦΟΔΡΟΤΕΡΟ ΜΠΑΡΑΖ ΦΟΡΟΜΠΗΧΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ

ΣΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΜΠΑΧΑΛΟ ΤΟΥ ΕΦΚΑ

ΣΤΙΣ ΑΚΡΑΙΑ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ , ΜΕ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΞΕΠΟΥΛΙΕΤΑΙ Η ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΦΤΩΧΟΠΟΙΕΙΤΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Όπλο» μας η ΕΝΟΤΗΤΑ και ο ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΜΑΣ ενάντια στον νέο μνημονιακό «οδοστρωτήρα» που ετοιμάζεται να σαρώσει τα πάντα.

ΣΤΟΧΟΣ μας η αντιμνημονιακή ανατροπή και η απένταξη της χώρας από το αβέβαιο.

Η Συγκυβέρνηση που εμπορεύτηκε την ΕΛΠΙΔΑ και ήλθε στην εξουσία ακουμπώντας στους αγώνες των εργαζομένων και του μαζικού λαϊκού Κινήματος, αφού εφάρμοσε με θρησκευτική ευλάβεια το Γ’ μνημόνιο που υπέγραψε, τώρα φέρνει το 4οΜνημόνιο, μετά από μια δήθεν σκληρή διαπραγμάτευση, απειλώντας με ισοπέδωση την Κοινωνία και ταυτόχρονα γκρεμίζοντας ότι έχει απομείνει, από τις κατακτήσεις του λαϊκού κινήματος.

Πρωτοτυπώντας μάλιστα, καταλήγει να υπογράφει ένα 4ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ, παίρνοντας νέα μέτρα χωρίς νέα χρηματοδότηση! Χωρίς ντροπή, συμφώνησαν να περικόψουν τις κύριες συντάξεις έως 18% και όσο επιπλέον χρειαστεί από τις επικουρικές, ενώ καταργούν τη διοικητική προέγκριση του προέδρου του ΑΣΕ για τις ομαδικές απολύσεις. Για τις κλαδικές συλλογικές συμβάσεις εργασίας δε (επέκταση + συρροή) επανανομοθετούν την ίδια διάταξη του άρθρου 37 του Ν.4024/2011.

Προχωρούν ακάθεκτοι στην πλήρη αποδόμηση του κοινωνικού κράτους, της Υγείας, της Παιδείας, της Κοινωνικής Ασφάλισης.

Καθημερινά αποδομούνται οι εργασιακές σχέσεις και η χώρα βυθίζεται σε καθεστώς εργασιακού μεσαίωνα. Αντί η Κυβέρνηση να προτάξει την ΑΝΑΠΤΥΞΗ και την ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ, τον ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟ της Δημόσιας Διοίκησης και την ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ της χώρας, συνεχίζει τον δρόμο της Λιτότητας, της Υφεσης και της Ανεργίας, που οδηγεί σε οικονομικό και κοινωνικό αδιέξοδο.

Μια κυβέρνηση που κατασκευάζει ειδήσεις και εχθρούς, προκειμένου να υπηρετήσει την προσπάθειά της να βρει το επικοινωνιακό «περιτύλιγμα» για την εφαρμογή αντιλαϊκών και αντικοινωνικών μέτρων!

Τελευταίος «εκ κατασκευής» εχθρός είναι το συνδικαλιστικό κίνημα που δεν μπορεί – όπως δεν μπόρεσαν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις – να ελέγξει. ΟΜΩΣ, παρά τις κινητοποιήσεις και τη διαρκή αντιπαλότητά μας με τις πολιτικές και των προηγούμενων Κυβερνήσεων, δεν υπήρξε άλλη κυβέρνηση την εποχή των μνημονίων που συμπεριφέρθηκε στα συνδικάτα, όπως συμπεριφέρεται η παρούσα.

ΟΛΟΙ είδαν τον Πρωθυπουργό, τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό να επιτίθεται με σφοδρότητα στα Ελληνικά Συνδικάτα, διότι δεν στάθηκαν στο πλευρό» της Κυβέρνησής του. Το συνδικαλιστικό κίνημα δεν πρόκειται να σταθεί στο πλευρό καμίας κυβέρνησης που διαλύει την κοινωνία και καθιστά εργαζόμενους και συνταξιούχους επαίτες. Στο πλευρό των Ελληνικών Συνδικάτων είναι και τα Ευρωπαϊκά Συνδικάτα, τα οποία έχουν καταδικάσει με συνεδριακές τους αποφάσεις τις αντιδημοκρατικές επιθέσεις της Κυβέρνησης στα Ελληνικά Συνδικάτα! Απέναντι σ’ αυτή τη πολιτική, το Συνδικαλιστικό Κίνημα θα συνεχίσει να ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ.

Να υπενθυμίσουμε για ακόμη μια φορά ότι η κυβέρνηση είναι αυτή που αποδέχτηκε και ετοιμάζεται να εφαρμόσει νέα σκληρά και επώδυνα μέτρα. Το συνδικαλιστικό κίνημα παρά την επίθεση λάσπης πάλεψε και παλεύει για να αποκρούσει αυτές τις πολιτικές. Τα ελληνικά συνδικάτα είναι αυτά που πραγματοποίησαν τα τελευταία χρόνια 42 Απεργίες. Τα συνδικάτα είναι εκείνα που προσέφυγαν στα δικαστήρια και στα διεθνή όργανα κατά των μνημονίων διατηρώντας δυνατή την παρουσία και τη συλλογική φωνή των εργαζομένων στην Ελλάδα. Τα συνδικάτα προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας για το σύνολο των μνημονιακών νόμων και δικαιώθηκαν για τη μονομερή προσφυγή στη διαιτησία.  Τα συνδικάτα προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Ευρώπης (Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων) και δικαιώθηκαν ανάμεσα σε άλλα και για τον υπο κατώτατο μισθό, για τους νέους κάτω των 24 ετών και εκκρεμεί η νέα απόφαση για τα μνημονιακά μέτρα, που παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα. Τα συνδικάτα προσέφυγαν από την πρώτη στιγμή το 2010, στη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας, με σειρά αποφάσεων υπέρ των εργαζομένων, ενώ κατατέθηκαν ήδη και νέες προσφυγές, με την παρουσία του ILO στην Ελλάδα να οφείλεται σε αυτές τις προσφυγές. Έχουμε την δύναμη, είμαστε αποφασισμένοι να ανατρέψουμε τις παλιές και νέες μνημονιακές πολιτικές και να μην αφήσουμε να μας ισοπεδώσουν με τις νέες αντιλαϊκές πολιτικές. Τα συνδικάτα δεν είναι το «παλιό» και η «οπισθοδρόμηση» όπως ισχυρίζεται ο κύριος Πρωθυπουργός. Το ΠΑΛΙΟ και η ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ είναι η σημερινή κυβέρνηση, που εφαρμόζει ευλαβικά τα μνημόνια, εγκαταλείποντας εν μια νυκτί την αριστεροσύνη της εφαρμόζοντας ακραίες Νεοφιλελεύθερες πολιτικές.

—————————————————————

ΜΙΑ ΦΩΝΗ , ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ, Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ!

ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΒΑΡΗ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Ομιλία Προέδρου Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Κοζάνης Για την απεργία στις 17 Μάη
Εργαζόμενες, εργαζόμενοι, Nέοι και νέες, άνεργοι, συνταξιούχοι, Πολίτες της Κοζανησ
Η κυβέρνηση,  με τη συμφωνία που έκλεισε με τους δανειστές, δίνει το τελειωτικό χτύπημα σε όσα εργασιακά δικαιώματα έχουν απομείνει.
Η νέα συμφωνία αποτελεί ουσιαστικά το 4ο μνημόνιο.
Tα λαϊκά στρώματα δέχονται συνολικά μια πρωτοφανή επίθεση από την κυβέρνηση, τους δανειστές (ΕΕ και ΔΝΤ) και τις δυνάμεις του κεφαλαίου, με ένα νέο πακέτο αντιλαϊκών μέτρων 3,8 δις ευρώ σε ετήσια βάση.
Αυτό περιλαμβάνει,  πιο συγκεκριμένα,  τη νέα μείωση των κύριων συντάξεων, αλλά και των επικουρικών, μέσω της κατάργησης της προσωπικής διαφοράς από 1-1-2019.
Tη μείωση του αφορολόγητου  (που έχει ως συνέπεια την απώλεια ενός μισθού τον χρόνο από κάθε εργαζόμενο).
Nέες σαρωτικές ιδιωτικοποιήσεις, με πρώτο θύμα τη ΔΕΗ.
Aκόμα μεγαλύτερη «απελευθέρωση» των ομαδικών απολύσεων και απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων.
Μπροστά σ’ αυτές τις εξελίξεις Απεργούμε και Διεκδικούμε:
Να ακυρωθεί και να μην ψηφιστεί, από τη Βουλή, το 4ο μνημόνιο.
Την κατάργηση όλων των μνημονιακών Νόμων που έχουν ψηφιστεί από το 2010 μέχρι σήμερα.
Αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις στο Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα.
Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη αναγκών και επαρκή χρηματοδότηση σε Υγεία, Παιδεία, Τοπική Αυτοδιοίκηση, Ασφαλιστικά Ταμεία και σε όλες τις Κοινωνικές Υπηρεσίες με κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών εργασίας.
Να σταματήσει η καταλήστευση του εισοδήματός μας από τη φορολογική επιδρομή και τη μείωση του αφορολόγητου.
Το σταμάτημα των ιδιωτικοποιήσεων και της εκποίησης του δημόσιου πλούτου και την επαναφορά στο Δημόσιο των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας.
Την ανατροπή της νεοφιλελεύθερης αντιλαϊκής πολιτικής Κυβέρνησης, Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΔΝΤ.
Διαγραφή του χρέους.

Το σύνθημά μας είναι:
ΟΧΙ ΣΤΟ 4ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ

ΟΧΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ

ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΔΕΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΝΟΜΩΝ

Δαλαγιώργος Γιώργος
Πρόεδρος Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Κοζάνης