Αντίθετη η Περιφερειακή Αρχή στην άναρχη τοποθέτηση Φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων και Αιολικών πάρκων – Σύσκεψη του Περιφερειάρχη Γ.Κασαπίδη και της Αντιπεριφερειάρχη Πράσινου Μετασχηματισμού, Επιχειρηματικότητας και Μεταφορών Ε.Ντιό με τον Δήμαρχο Βοΐου Χ.Ζευκλή και τους Προέδρους κοινοτήτων

25 Ιανουαρίου 2022
10:53

 

 

 

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης και η Αντιπεριφερειάρχης Πράσινου Μετασχηματισμού, Επιχειρηματικότητας και Μεταφορών Ευφροσύνη Ντιό συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο Βοΐου Χρήστο Ζευκλή και τους προέδρους των κοινοτήτων Εράτυρας, Γαλατινής, Βλάστης, Σιδερών, Καλαμιάς, Ασβεστόπετρας και Ναμάτων.

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν οι προβληματισμοί, οι αντιδράσεις, οι λύσεις και τα θέματα που εγείρει στις τοπικές κοινότητες η άναρχη τοποθέτηση Φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων και Αιολικών πάρκων, κατόπιν και των ψηφισμάτων και αποφάσεων των κοινοτήτων ενάντια στην τοποθέτηση και εγκατάσταση αυτών.

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης αλλά και η Αντιπεριφερειάρχης Ευφροσύνη Ντιό τόνισαν με έμφαση την αντίθεσή τους στην άναρχη ανάπτυξη φωτοβολταϊκών και αιολικών πάρκων, με αδειοδοτήσεις που δίδονται κεντρικά χωρίς καμία χωροταξική και περιβαλλοντική πρόβλεψη.

Η Περιφερειακή Αρχή προτάσσει ως βασικές προϋποθέσεις για την ανάπτυξη των ΑΠΕ την ολοκλήρωση ενός ειδικού χωροταξικού πλαισίου, τη θεσμοθέτηση ισχυρών ανταποδοτικών με όρους δημιουργίας θέσεων εργασίας και εισοδήματος και την εξασφάλιση της προτεραιότητας των επενδύσεων ΑΠΕ από τοπικούς επενδυτές.

2 σχόλια

  • Το πρόβλημα δεν είναι η “σωστή” χωροθέτηση! Το πρόβλημα είναι όσο δεν υπάρχει αποθήκευση του τυχαίου ηλεκτρισμού αυτά ακριβαίνουν το ρεύμα! Κανένα νέο αιολικό, κανένα νέο μεγάλο φωτοβολταϊκό στη Δυτική Μακεδονία! 500% ακρίβυνε το ρεύμα, τι δεν καταλαβαίνετε;

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.