Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Ο ΑΛΙΑΚΜΩΝ», περιοχής Τσιαρτσιαμπά, πραγματοποίησε, για άλλη μια φορά, την καθιερωμένη πια μέρα της γιορτής της Μητέρας, που γιορτάζεται, εδώ και χρόνια τη δεύτερη Κυριακή του Μαΐου. Εφέτος γιορτάστηκε χθες, 14 Μαΐου 2017.

Ο Σύλλογος «Ο ΑΛΙΑΚΜΩΝ» φρόντισε από καιρό να γιορτάσει αυτή τη μέρα σ’ ένα μικρό και όμορφο χωριό της περιοχής του, τη Μηλιά.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που κυκλοφόρησε, υλοποιήθηκε κατά γράμμα.

  • Εκκλησιασμός στον ιερό Ναό των Αγίων Κων/νου και Ελένης του χωριού. Τη λειτουργία τέλεσε ο αιδεσιμώτατος ιερέας Μιχαήλ Κρανιώτης, εφημέριος του καθεδρικού Ναού του Αγίου Νικολάου Κοζάνης.

  • Καφές στην ωραία αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου του χωριού, με πλούσια εδέσματα, προσφορά από τις γυναίκες του χωριού. Ακολούθησαν ομιλίες σχετικές με το ρόλο και την αποστολή της μητέρας από τις κυρίες α) Φανή Βίλδου – Τσιάμη και β) Βαΐα Δ. Κοντού – Σακελάρη, αμφότερες εκπαιδευτικοί. Το περιεχόμενο των ομιλιών εντυπωσίασε και συγκίνησε όλους τους παρευρισκόμενους στην εκδήλωση.

  • Ο Πρόεδρος του Συλλόγου «Ο ΑΛΙΑΚΜΩΝ» Ναπολέων Κοντός έκανε μια σύντομη αναφορά στη δημιουργία και στις δραστηριότητες του Συλλόγου, ώστε οι καλεσμένοι να γνωρίσουν από πρώτο χέρι την ιστορία και τις δραστηριότητες του Συλλόγου, ο δε αιδεσιμώτατος πατήρ Μιχαήλ Κρανιώτης, Θεολόγος Εκπαιδευτικός, ότι παρακολουθεί και θαυμάζει το έργο που επιτελεί ο Σύλλογος «Ο ΑΛΙΑΚΜΩΝ».

Η όλη εκδήλωση επισφραγίστηκε με ένα τραγούδι από τον ερασιτέχνη τραγουδιστή κ. Παναγ. Βαβλιάρα, σχετικό με το έργο και το ρόλο της μητέρας για τη διαπαιδαγώγηση των παιδιών, τη συντροφική της αποστολή και την αρμονική συμβίωση των μελών της οικογένειας.

Το όλο πρόγραμμα παρουσίασε ο πρόεδρος της Κοινότητας κ. Δημήτριος Βουτυράς, ο οποίος, αφού ευχαρίστησε το Σύλλογο «Ο ΑΛΙΑΚΜΩΝ» παρότρυνε τους παρευρισκομένους να κάνουν και μια επίσκεψη στο Λαογραφικό Μουσείο του χωριού, δίπλα σε δύο αίθουσες, με πλούσιο φωτογραφικό και παραδοσιακό υλικό. Όσοι το επισκεφτήκαμε μας εντυπωσίασε αρκετά.

Νάναι καλά ο Σύλλογος «Ο ΑΛΙΑΚΜΩΝ» που δίνει αρκετές ευκαιρίες, σαν τη σημερινή, που δίνουμε και παίρνουμε χαρά σε ανθρώπους, που αισθάνονται την ανάγκη για επικοινωνία και συναναστροφή με άλλους συνανθρώπους τους.

Κοζάνη 15 -5 – 2017

Ένας από τους παρευρεθέντες στην εκδήλωση