Συνεδρίασε το διοικητικό συμβούλιο του “Δικτύου Ενεργειακών Δήμων»

19 Δεκεμβρίου 2016
17:52
Κανένα σχόλιο

Συνεδρίασε σήμερα Δευτέρα 19-12-2016 στο Δημοτικό Κατάστημα του Δήμου Εορδαίας το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικτύου Ενεργειακών Δήμων υπό την Προεδρία του Δημάρχου Εορδαίας Σάββα Ζαμανίδη , παρουσία των Δημάρχων Κοζάνης Ελευθέριου Ιωαννίδη και Αμυνταίου Κωνσταντίνου Θεοδωρίδη.

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης , σύμφωνα με το Δήμαρχο Εορδαίας , περιελάμβαναν την ψήφιση του προϋπολογισμού του οικονομικού έτους 2017, ενώ αποφασίστηκε η πραγματοποίηση μιας εκδήλωσης σχετικά με το εξασθενές χρώμιο που προέρχεται από την τέφρα και τις επιπτώσεις του στον υδροφόρο ορίζοντα. Επίσης αποφασίσθηκε η έκδοση μιας διαμαρτυρίας προς τη ΔΕΗ σε σχέση με τις δηλώσεις του προέδρου της αναφορικά με τη χαοτική διαφορά μεταξύ της τιμής χρέωσης της θερμικής μονάδας από τη ΔΕΗ και της τιμής χρέωσης στον καταναλωτή.

Στα πλαίσια αυτής της συνεδρίασης πραγματοποιήθηκε ακόμη μία συνάντηση με την παρουσία των εκπροσώπων των τηλεθερμάνσεων Αμυνταίου, Κοζάνης και Πτολεμαΐδας, προκειμένου να βρεθεί «κοινός τόπος» και να προχωρήσει το θέμα της υπογραφής σύμβασης με τη ΔΕΗ για την παροχή θερμικής ενέργειας.

Αναφερόμενος στο θέμα αυτό ο κ. Ζαμανίδης επεσήμανε: «Πρόκειται για μία διαδικασία που ξεκίνησε πριν από αρκετό καιρό, ενώ το τελευταίο διάστημα διαπιστώνουμε ότι υπάρχει διάθεση να συγκλίνουμε και να συμφωνήσουμε τόσο από την πλευρά μας όσο και από την πλευρά της ΔΕΗ σε συγκεκριμένα σημεία που αφορούν την εξωαστική χρήση της τηλεθέρμανσης, την τιμή της θερμικής μονάδας, τη διάρκεια της σύμβασης και την αναδρομικότητά της. Επιπλέον συζητήσαμε τη δυνατότητα της αναπροσαρμογής του τιμήματος αλλά και της παράτασης της σύμβασης ειδικά για το Αμύνταιο και την Πτολεμαϊδα αφού το 2019 προβλέπετε ότι ο ΑΗΣ Καρδιάς και ο ΑΗΣ Αμυνταίου θα σταματήσουν τη λειτουργία τους σύμφωνα με τις εγκεκριμένες ώρες . Πιστεύουμε ότι η αντιπρόταση που θα κατατεθεί θα είναι τέτοια, που θα δίνει τη δυνατότητα, μετά από τη ρύθμιση κάποιων λεπτομερειών που απομένουν, να προχωρήσουμε στην υπογραφή της σύμβασης με τη ΔΕΗ για την παροχή θερμικής ενέργειας».

 

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.