To «Άσμα Ασμάτων» ολοκληρώνει το θεατρικό ταξίδι του, την Κυριακή 21 Μαΐου στις 9:00μμ, στην Αίθουσα Τέχνης Κοζάνης

18 Μαΐου 2017
11:39
Κανένα σχόλιο

Η παράσταση «Άσμα Ασμάτων» ολοκληρώνει το θεατρικό της ταξίδι την Κυριακή 21 Μαΐου στις 9:00μμ στην Αίθουσα Τέχνης.  Το «Άσμα Ασμάτων» παρουσιάστηκε «απ’ άκρη σ’ άκρη» σε όλη την περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και σε πόλεις κατά μήκος του άξονα της Εγνατίας Οδού σε συνεργασία με τους τοπικούς πολιτιστικούς συλλόγους, τις κοινότητες και τους δήμους.

Το «Άσμα Ασμάτων», το πιο εξαίσιο ερωτικό ποίημα που γράφτηκε ποτέ, έχει ως θέμα του, μέσα από  την εκτύλιξη του ερωτικού δεσμού δύο ανθρώπων, την έκφραση και την πρόκληση του ερωτικού πόθου. Η παράσταση, βασισμένη στη νέα μετάφρασή του, από τον Χαράλαμπο Μαγουλά από τις εκδόσεις «Εστία», τοποθετεί το «Άσμα Ασμάτων» και την αιώνια, τη δίχως τέλος, αναζήτηση του έρωτα, στις σύγχρονες κοινωνικές, οικονομικές και πολιτικές συνθήκες, για να επαληθεύσει  την τεράστια αξία του έργου και να ερευνήσει το αποτύπωμα του έρωτα σήμερα.

Η παραγωγή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κοζάνης μάγεψε το κοινό «ανεβάζοντας την συγκίνηση και προκαλώντας συναισθηματική κορύφωση…Την είδανε και λένε μην τη χάσετε» (Σπύρος Κουταβάς, vetonews.gr).

Οι ηθοποιοί θα συγκινήσουν το κοινό της Κοζάνης «απαγγέλοντας» θεατρικά το ωραιότερο ερωτικό ποίημα από τα βάθη του χρόνου, στον τελευταίο σταθμό της θεατρικής παράστασης.

Ταυτότητα Παράστασης:

Μετάφραση: Χαράλαμπος Μαγουλάς

Σκηνοθεσία: Βαλάντης Φράγκος

Δραματουργία: Σέβη Ματσακίδου

Κίνηση: Μαρία Φουντούλη

Σκηνικά: Γιάννης Θεοδωράκης

Κοστούμια: Νίκη Ψυχογιού

Μουσική: Μίμης Νικολόπουλος

Φωτισμοί: Ζωή Μολυβδά – Φαμέλη

Βοηθός σκηνοθέτη: Κωνσταντίνος Βουδούρης

Video: Βαγγέλης Κολότσιος

Σχεδιασμός αφίσας: Μαγδαληνή Στεφανάτου

Φωτογραφίες: Σάκης Αναστασόπουλος

Ηθοποιοί: Ελένη Ζαραφίδου, Αουλόνα Λούπα, Ιωάννα Μάντζαρη, Νίκος Νικολαΐδης, Χρήστος Τσαβλίδης

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.