Εργατικό Κέντρο Κοζάνης: Απολύσεις στη Συνεταιριστική Τράπεζα Δυτικής Μακεδονίας που τελεί υπό ειδική εκκαθάριση

19 Μαΐου 2017
13:09

Στη Συνεταιριστική Τράπεζα Δυτικής Μακεδονίας που τελεί υπό ειδική εκκαθάριση πραγματοποιήθηκαν τρεις απολύσεις τη Δευτέρα 15 Μάη και είναι προγραμματισμένες και οι απολύσεις και των υπολοίπων εργαζομένων με τη λήξη της εκκαθάρισης.

Το Εργατικό Κέντρο στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων στη Συνεταιριστική Τράπεζα και διεκδικεί:

  1. Ανάκληση των απολύσεων και αναστολή της απόφασης για απολύσεις στη Συνεταιριστική Τράπεζα Δυτικής Μακεδονίας υπό ειδική εκκαθάριση.
  2. Πλήρης απορρόφηση των εργαζομένων από τις τράπεζες όπου μεταβιβάστηκε το υγιές χαρτοφυλάκιο της υπό εκκαθάριση τελούσας συνεταιριστικής τράπεζας, πρακτική που ακολουθήθηκε για τους εργαζόμενους των υπολοίπων εμπορικών τραπεζών, με αναγνώριση και εφαρμογή του συνόλου των εργασιακών, ασφαλιστικών και λοιπών δικαιωμάτων τους.

Το Εργατικό Κέντρο δηλώνει πως σε συνεργασία με τους εργαζόμενους στη Συνεταιριστική Τράπεζα θα αναλάβει κάθε πρωτοβουλία για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων των εργαζομένων.

Καλεί τους εργαζόμενους του νομού να εκφράσουν την αλληλεγγύη στους απολυμένους και απολυόμενους εργαζόμενους της Συνεταιριστικής Τράπεζας.

Για το ΔΣ του ΕΚΝΚ

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας
 

 

 

 

Μανές Ιωάννης

Βόμβας Α. Κων/νος

 

4 σχόλια

  • Σε ποιο παράλληλο σύμπαν ζείτε;;

    1. Απορω ποιος θα τους πληρώσει; Το εργατικό κέντρο; Ή μήπως η τράπεζα που δεν έχει μια;

    2. Με ξένα κόλλυβα…. Δηλαδή εσείς στο εργατικό κέντρο αν είχατε επιχείρηση θα θέλατε να σας επιβάλλουν εργαζόμενους τους οποίους δεν χρειαζεστε ή δεν σας κάνουν;

    Καιρός να σοβαρευτείτε εκεί πέρα, οι επιχειρήσεις δεν είναι ιδρύματα. Κοινωνική πολιτική να ζητήσετε από την πολιτεία και όχι από επιχειρήσεις (είτε είναι ιδιωτικές είτε δημόσιες)

    • Με τη διάσωση των τραπεζών που μάτωσαν οι Έλληνες, μια χαρά μπορεί να τους επιβληθεί να δεχθούν εργαζόμενους.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.