kozan.gr: Τα Βίκος Street Relays ήρθαν στην Κοζάνη και για 2η χρονιά προσέλκυσαν το ενδιαφέρον του κόσμου (Φωτογραφίες-Βίντεο)

21 Μαΐου 2017
13:04
Κανένα σχόλιο

Ο 4ος αγώνας της σειράς των Βίκος Street Relays διεξήχθη πόλη της Κοζάνης σήμερα Κυριακή 21 Μάιου. Η εκκίνηση δόθηκε από τον πρόεδρο του ΟΑΠΝ Κοζάνης κ. Γιάννη Ιωαννίδη από την πλατεία Νίκης (κεντρική πλατεία) μπροστά από το Δημαρχείο. Πολλοί συμπολίτες μας συμμετείχαν στους αγώνες στέλνοντας μηνύματα ανθρωπιάς.

Θανάσης Τέγος

To επίσημο δελτίο τύπου των διοργανωτών

Ηχηρό μήνυμα από μικρούς και μεγάλους στην Κοζάνη

Άκρως εντυπωσιακό το σκηνικό που στήθηκε το πρωί της Κυριακής στην καρδιά της Κοζάνης. Μια ολόκληρη πόλη αγκάλιασε τον τέταρτο αγώνα σκυταλοδρομιών δρόμου Βίκος Street Relays, που πέρσι έκανε τα πρώτα του βήματα, αλλά φέτος απέδειξε ότι αποτελεί γεγονός για την τοπική κοινωνία.

Από τη κατάμεστη κεντρική πλατεία Νίκης, όλοι μαζί, συμμετέχοντες και θεατές, έστειλαν σ’ ολόκληρη την Ελλάδα ηχηρό μήνυμα αλληλεγγύης και άθλησης κερδίζοντας, με την τεράστια παρουσία τους, ένα ακόμη στοίχημα, αλλά και δείχνοντας προς πάσα κατεύθυνση, ότι οι αγώνες σκυταλοδρομιών έχουν λαμπρό μέλλον για την πρωτεύουσα της Δυτικής Μακεδονίας.

Ο διοργανωτής «Ερμής 1877» μαζί με την σημαντική και καθοριστική συνδρομή από το Φιλαθλητικό Κοζάνης, το ΣΔΥ Κοζάνης, το Δήμο Κοζάνης και την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, κατάφεραν να μετατρέψουν τους φετινούς αγώνες Βίκος Street Relays σε ένα από τα κυριότερα κοινωνικά και αθλητικά δρώμενα της πόλης. Η ανταπόκριση των τοπικών αθλητικών και όχι μόνο, φορέων και οργανισμών στο κάλεσμα των Βίκος Street Relays ήταν κάτι παραπάνω από εντυπωσιακή, καθώς σύσσωμη η κοινωνία της πόλης θέλησε να εκφράσει την αγάπη της για τον αθλητισμό, αλλά και να στείλει ένα ισχυρό μήνυμα αλληλεγγύης στηρίζοντας μέσω των σκυταλοδρομιών προς το Σύλλογο Γονέων- Κηδεμόνων & Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Ν. Κοζάνης.

Πέρα από όλα αυτά όμως ήταν ένας ακόμη επιτυχημένος αγώνας δρόμου της μεγάλης πανελλαδικής σειράς Βίκος Street Relays, αφού οι συμμετέχοντες σε όλα τα αγωνίσματα συμμετείχαν σε ένα αθλητικό γεγονός, που απευθυνόταν σε όλη την οικογένεια, καθότι εκτός των ενήλικων δρομέων είχαμε και τη συμμετοχή από εκατοντάδες παιδάκια που δημιούργησαν μία εικόνα μαγική και ελπιδοφόρα για το μέλλον. Αναμφίβολα αυτό που έζησαν για δεύτερη χρονιά οι Κοζανίτες ήταν κάτι συγκλονιστικό και απόλυτα φιλανθρωπικό, γιατί οι σκυταλοδρομίες είναι η μοναδική σειρά αγώνων δρόμου που έχει κοινωνικό χαρακτήρα.

Οι νικητές

Την 1η θέση στα 4Χ2500μ. κέρδισε η ομάδα Amigos (Στέλιος Παγουνόπουλος, Κωνσταντίνος Παγουνόπουλος, Αναστάσιος Ροβυθάκης, Αθανάσινος Σκόρδας), στα 2Χ5000μ. οι Road Runners (Παπαϊωάννου Γιώργος, Βασίλης Καραβίτης) και στα 10 χλμ ο Παύλος Ασλανίδης.

«Τρέχω παντού και πάντα, ήταν μια πολύ ωραία διοργάνωση, που δεν πρόκειται ποτέ να τη χάσω και την περιμένω του χρόνου με ιδιαίτερη ανυπομονησία. Η Κοζάνη είναι μια πόλη, που αγαπάει τον αθλητισμό, μια πόλη που οι κάτοικοί της αναζητούν ευκαιρίες για να βγουν από τα σπίτια τους να τρέξουν αφήνοντας στην άκρη τα προβλήματα τους. Όταν τρέχεις, η ζωή είναι καλύτερη», υποστήριξε ο νικητής των 10 χλμ, παλαίμαχος δρομέας, Παύλος Ασλανίδης, που έτρεξε και πέρσι κι ως Πόντιος, δεν παρέλειψε να αφιερώσει τη νίκη του στην ημέρα μνήμης για τη γενοκτονία των Ποντίων

Στις γυναίκες την 1η θέση στα 4Χ2500μ. πήρε ο Αθλητικός Όμιλος Φλώρινας (Νικολέτα Λαδά, Αικατερίνη Μουλέλη, Παρασκευή Λαδοπούλου, Νεφέλη Τίτα) και στα 2Χ5000 η «Theodoridis Team» (Δήμητρα Λαβαντσιώτη, Χρύσα Βαρυτιμίδου).  

Ο δήμαρχος Κοζάνης κ. Λευτέρης Ιωαννίδης δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για την σημερινή εικόνα της πόλης του και την επιτυχία, που σημείωσαν οι αγώνες σκυταλοδρομίας: «Ήταν μια εξαιρετική διοργάνωση και η επιτυχία της αποδεικνύεται από το πόσο πολύ έδειξαν να το διασκεδάζουν και να το ευχαριστιούνται αθλητές και θεατές. Τα Βίκος Street Relays μας ενδιαφέρουν ως διοργάνωση και θα επιδιώξουμε την καθιέρωση τους, αφού όλοι αντιλαμβάνονται ότι απευθύνονται σε όλους, μικρούς και μεγάλους, στις οικογένειες, όλοι μαζί μια μεγάλη παρέα, τρέχουν για έναν ιερό σκοπό. Ευελπιστούμε να έμειναν άπαντες ευχαριστημένοι και σ’ ένα χρόνο από σήμερα να διοργανώσουμε με μεγαλύτερη αγάπη για Τρίτη φορά τα Βίκος Street Relays στην πόλη μας».

Ο κ. Φώτης Κεχαγιάς, πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, ενεργός δρομέας μπορεί φέτος να μην έτρεξε, ωστόσο δήλωσε ευχαριστημένος από την ανταπόκριση των συμπολιτών του: «Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας στηρίζει με όλες τις δυνάμεις της τέτοιες εκδηλώσεις. Ήταν μια όμορφη γιορτή και θέλουμε να δώσουμε θερμά συγχαρητήρια στους διοργανωτές, τους συμμετέχοντες και τους χορηγούς. Οι αγώνες, όπως τα Βίκος Street Relays, που έχουν φιλανθρωπικό χαρακτήρα θα μας βρίσκουν κάθε φορά κοντά τους».

Ο πρεσβευτής του αγώνα και κορυφαίος αθλητής όλων των εποχών, που ανέδειξε η Κοζάνη, Γιώργος Θεοδωρίδης, ήταν πανταχού παρών και έκανε τεράστια προσπάθεια να αγκαλιάσει η πόλη του και φέτος τα Βίκος Street Relays. Η εκπληκτική εικόνα στην πλατεία Νίκης τον έκανε διπλά χαρούμενο. «Είμαστε ευχαριστημένοι για την εικόνα, τη συμμετοχή και ελπίζουμε το ίδιο να είναι οι διοργανωτές, ο δήμος, η περιφέρεια, οι χορηγοί, όλοι όσοι συμβάλλουν να γίνει πράξη αυτός ο αγώνας. Αγαπάμε αυτό που κάνουμε, αγαπάμε την πόλη μας και θέλουμε να φέρουμε περισσότερο κόσμο κοντά στον αθλητισμό, που αποτελεί σημαντική διέξοδο στην εποχή που ζούμε», δήλωσε.

Ο πρόεδρος του «Ερμής 1877», Παναγιώτης Νικολάου, βρέθηκε κι αυτός στην Κοζάνη, συμμετείχε ενεργά στον αγώνα, ενώ μέσα από τις επαφές που είχε με τους εκπροσώπους όλων των τοπικών φορέων εξέφρασε τη βεβαιότητά του για το λαμπρό μέλλον των Αγώνων Σκυταλοδρομιών στην πόλη-καμάρι της Δυτικής Μακεδονίας. «Το ραντεβού μας ανανεώθηκε για του χρόνου, όπου ακόμη πιο δυνατά και αποφασιστικά θα βάλουμε τις βάσεις για την πρόοδο του δρομικού κινήματος σ’ ολόκληρη την περιοχή», σχολίασε.

Για πρώτη φορά ο πρώην πρωταθλητής μας και διευθυντής της Οργανωτικής Επιτροπής των Αγώνων, κ. Νότης Παπούλιας, έζησε από κοντά τη μαγεία των Βίκος Street Relays. «Οι αγώνες πήγαν καλύτερα από ότι περίμενα και ελπίζω να συνεχίσουμε ακόμη καλύτερα, πιο δυναμικά στον επόμενο σταθμό μας, που είναι η πόλη των Ιωαννίνων. Εχουμε μπροστά μας έναν εξαιρετικά σημαντικό αγώνα, όπου θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας και θέλουμε ο κόσμος, όπως στην Κοζάνη, να έρθει να το χαρεί, να συμμετέχει και να έρθει κοντά στον αθλητισμό. Αυτός είναι ο μεγάλος στόχος των Βίκος Steet Relays», υποστήριξε.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να στείλετε μήνυμα στο info@relays.gr ή να ενημερωθείτε από τα Social Media.

https://www.facebook.com/StreetRelaysGreece

https://twitter.com/StreetRelays

https://www.instagram.com/street_relays

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.