Από δικηγόρους οι αρχαιρεσίες (εκλογές) των συνδικαλιστικών σωματείων, των συνεταιρισμών, των ΕΒΕ κτλ, μετά από πρωτοβουλία του Γ. Θεοφύλακτου. Όπως έγραψε ο ίδιος στο προσωπικό του προφίλ στο facebook: «Ψηφίστηκε η διάταξη που προβλέπει ότι τις αρχαιρεσίες (εκλογές) των συνδικαλιστικών σωματείων, των συνεταιρισμών, των ΕΒΕ κτλ (και γενικά όπου είναι υποχρεωτική η παρουσία νομικού για τη διενέργεια των εκλογών) θα διεξάγονται εις το εξής ΑΠΟ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ (αντί για δικαστές), ψηφίστηκε και μάλιστα με ευρεία κοινοβουλευτική πλειοψηφία!

Πρόκειται για προσωπική μου επιδίωξη (εξαγγελθείσα ήδη με την πρώτη κιόλας ομιλία μου στη Βουλή, τον Οκτώβρη του 2015) και προσωπική μου πρωτοβουλία.

Μέγιστη και ολόθερμη ήταν η συμβολή του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Σερρών, Παναγιώτη Καρίπογλου, σε όλα τα επίπεδα: επιστημονικό, συνδικαλιστικό, ηθικό. Στήριξη παρείχε, εκτός του Δ.Σ. Σερρών και ο Δ.Σ. Δράμας, με ανακοίνωση υπέρ του άρθρου, καθώς και οι ριζοσπαστικές συνδικαλιστικές παρατάξεις του ΔΣΑ – ΔΣΘ – ΔΣΠ.

Όλους τους παραπάνω τους ευχαριστώ θερμά (και αν ξέχασα κάποιους, ας με συγχωρήσουν).

Τις ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΟΦΕΙΛΩ στην παρούσα ηγεσία του ΥπΔικ, δηλ. τον ΓΓ, Γιώργο Σάρλη και τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Σταύρο Κοντονή (καθώς και στην επιστημονική ομάδα του Υπουργείου). Ο Υπουργός δέχθηκε εξαρχής την διάταξη που πρότεινα ως κάτι αυτονόητο (που πραγματικά είναι!) και την υποστήριξε ως την ψήφισή της ως τέτοια! Αντιπαρήλθε όλες τις πιέσεις που δέχθηκε αυτές τις ημέρες (που δεν ήταν λίγες…) λέγοντας χαρακτηριστικά “εμμένω στη διάταξη του άρθρου 52 για τις εκλογές” και έτσι φτάσαμε στην ψήφιση με ευρεία πλειοψηφία!»